logo  
Antwerpen Henegouwen Limburg Luik Luxemburg Namen Oost Vlaanderen Vlaams Brabant Waals Brabant West Vlaanderen
Routes in dezelfde provincie
...Bastogne
...Bertogne
...Bouillon
...Champlon
...Bertrix, Cugnon, Herbeumont
...Durbuy
...Érezée
...Étalle
...Gouvy
...Habay-la-Neuve & Anlier
...Hotton
...Houffalize
...La Roche-en-Ardenne
...Libin
...Marche-en-Famenne
...Martelange
...Nassogne
...Paliseul
...Redu
...Rochehaut
...Saint-Hubert
...Vielsalm
...Virton
 
Houffalize - verslag door P.eter (webmaster) dd. 23 juni 2002Houffalize - verslag door P.eter (webmaster) dd. 23 juni 2002Houffalize - verslag door P.eter (webmaster) dd. 23 juni 2002

7:00 uur de wekker loopt af, ik 'spring' uit mijn bed, maak me klaar en vertrek richting Houffalize, de avond ervoor had ik alles mooi klaargezet zodat ik niet teveel verloor tijdens het vertrek.

Ikke dus weg richting Hasselt, Luik, autosnelweg richting Verviers. Na een hele tijd kom ik in Duitstalig België terecht, dit is niet normaal denk ik bij mijzelf, Houffalize licht toch niet hier. Effe gecheckt met de kaart en ja hoor ik heb mij vergist van autosnelweg, al goed is Houffalize maar 30 kilometer via Ardense wegen verwijderd. Dit was de laatste keer vandaag dat ik verkeerd gereden ben, wat dus wilt zeggen dat de bewegwijzering prachtig in orde is.

09:30, Houffalize: parkeerplaats gevonden op de Place d'Eglise, effe een blik op het bord en besloten om rood 3 te doen (35km).

De route vetrekt richting atheneum, begint met een leuke betonklim(als opwarmer) en gaat over in een stevige en lange klim (de langste blijkt achteraf) met pieken tot 25%. Daarna gaat het licht glooiend verder en neem ik met mijn halve slaapkop de verkeerde weg in plaats van de volgende afslag 5 meter verder, een weg die voor een boerderij gaat (het stond toch redelijk goed aangeven , zie marker 1 op hoogteprofiel en foto rechts)

Daarna gaat het terug lichtjes naar boven en heb ik een ander zicht op dezelfde boerderij van daar juist (marker 2, foto linksonder).

De eerste langere afdaling van de dag volgt nu en terug naar boven via een klim tot naast de autosnelweg. Vanaf dan verandert de rode route in een licht lopende route met kleine en kortere afdalingen en klimmen, over een variateit van ondergronden: steentjes, stenen, boomwortels, smalle doorgangen tussen gras, zeer smalle doorgangen tussen gras (marker 3 en 4, foto links), ik vreesde een beetje voor mijn hooikoorts maar al bij al valt het nog mee, waarschijnlijk door de medicijnen vanmorgen.

Hierna gaat de route over in wat extremer geweld, een prachtige 'lange' alpine afdaling, hetzelfde soort weg als in de Alpen (schotterweg), dezelfde snelheden +- 60km, maar iets minder lang :-( Dit geeft wel een kick (marker 5), na een klimmetje volgt dan een steile technische afdaling over stenen en boomwortels, die eindigt in een rivieroversteek over een betonnen plaat (marker 6, foto rechts).
Een mooie afsluiter voor de route die dan verder uitbolt richting Houffalize. De laatste twee afdalingen worden door route 3 en 4 gedeeld, dus twee aanraders van routes.

Dit was het dan weeral voor vandaag. 700 meter positief hoogteverschil voor de rode 3 route.

Hoogteprofiel:

Verklaring van de rode vlaggetjes van links naar rechts:

  1. Foto 1 verslag
  2. Foto 2 verslag
  3. Begin grasrijden
  4. Einde grasrijden
  5. Einde snelle afdaling
  6. Einde technische afdaling