logo  
GavereGavere
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen 'bootgebouw' t.h.v. de aanlegsteiger Brandweerstraat, 9890 Gavere 

Lussen
groen groen+blauw groen+rood groen+blauw+rood
18 km 32 km 26 km 40 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst 9890, Gavere
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Jeugdhuis 'De Barst', Scheldestraat 23, 9890 Gavere, Tel: 09/384.82.63
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
'bootgebouw' t.h.v. de aanlegsteiger ja neen neen neen ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: francescoIngegeven op: 13-jun-2018Gereden op: 7-jun-2018
vorige week plan opgevat om via groene lus gavere naar bloso nazareth te fietsen

na 2 pijltjes was het al zoeken naar het volgende en het daaropvolgende... op gps dan maar offroadpaadjes gezocht om eventueel opnieuw pijltjes tegen te komen en dat lukte. Maar na 2 pijltjes was er wederom geen te zien

met andere woorden: zeer slecht uitgepijlt
Van: EllenvlIngegeven op: 1-jan-2018Gereden op: 1-jan-2018
Nog eens het trainingsritje gavere afgewerkt. Puik in orde. Bordjes hangen goed, reeds wel zelf ook met GPS.

Vandaag veel modder door de regen van de afgelopen weken + spoor-restanten van VTT melle.

Al bij al een tof toertje met veel afwisseling!
Niet voor modderhaters!
Van: XavierIngegeven op: 23-sep-2016Gereden op: 23-sep-2016
Na 1km 20min moeten zoeken naar een pijltje . Dan mooie stukken gereden tot terug weer moeten zoeken dan verkeerd gereden door pijltje die tussen het gras stond. En dit zo een keer of 10 grrrr M.a.w mooie rit maar bepijling trekt op niks
Van: RDIngegeven op: 9-feb-2015Gereden op: 8-feb-2015
Lus groen-blauw gereden. Het was leuk maar in deze periode van het jaar iets teveel moeten ploeteren door de modder in de diepe geulen die gevormd worden door tractorbanden.
In de winter geen tweede keer maar in de zomer zeker wel.
Van: KrisIngegeven op: 22-apr-2014Gereden op: 21-apr-2014
Rood-groen-blauw gedaan op 21 april, dus goed weer en alles kurkdroog, op één klein paadje na meteen na een afdaling.
Algemene indruk: mooie route, vooral de stukken in Semmerzake en Vurste, de lange paden rond de radar, zijn plezant om stevig door te klieven. Enkele leuke hellingen en afdalingetjes. Mooi zicht op de omgeving ook.

Het is wel een typisch Oost-Vlaamse bloso route: hagen die niet gescheerd worden en dus paadjes die te smal zijn om over te rijden, en ook al zijn er veel mooie paden in de route, het eindeloos dokkeren over tractorpaden ben je na 25 km toch wat beu. In die zin is het een route met weinig afwisseling. Ter vergelijking: de rode route rond Merelbeke (overlapt deels met de Gavere route - blauw) is ook leuk, maar met meer afwisseling.

Op het groene en blauwe stuk miste ik verschillende pijltjes. Op één plaats was het paaltje uit de grond gereden door tractoren. In Munte is het pad naar de Asselkouter mee omgeploegd met de twee naastliggende velden (fietsbandensporen volgen door het veld dus).
De hellingen zijn heel goed te doen.

Ik kan me voorstellen dat deze route bij slecht weer afzien is.

Van: TonyIngegeven op: 31-mar-2014Gereden op: 31-mar-2014
Niettegenstaande deze route in de Scheldevallei ligt is ze toch nog verrassend heuvelachtig. Het groen-blauw-rode traject biedt veel onverharde landwegen die vooral in de omgeving v Baaigem & Munte een flinke inspanning vergen. De zandwegen rondom de radar v Semmerzake (zie: grote witte golfbal op het militair terrein) bieden ook heel wat mtb-plezier.
Goed uitgepijld. Een aanrader maar hou er rekening mee dat vooral in de omgeving' v Baaigem bij regenweer de aardewegen door het tractorverkeer tot modderpoelen herleid worden. In droge omstandigheden zijn de baantjes wel goed berijdbaar Wel hobbelig natuurlijk. Een goede voorvering en 29-er wielen kunnen hier een beetje meer comfort bieden.
Van: Ron De JongheIngegeven op: 3-jan-2014Gereden op: 1-jan-2014
Op nieuwjaarsdag een combinatie van groen, rood en blauw gereden vanaf de startlocatie aan de Schelde/Brandweerkazerne. De combinatieroute start met groen en gaat snel over in rood. De rode lus lag er redelijk goed bij en is afwisselend genoeg. Vervolgens sluit je terug aan op de groene lus. Dit gedeelte plus het aansluitende gedeelte op de blauwe lus ligt er stukken minder goed bij, en kan omschreven worden als uiterst vettig :). Laatste stuk groen is dan weer redelijk. Met name de bewolking, lichte regen en harde wind bovenop het plateau (met name tijdens gedeelte blauwe lus) maakte het een pittig tochtje. Over het algemeen geamuseerd. Ongeveer 1:45 over de complete route zonder oponthoud, 35 km, ~200hm (maar sterk afhankelijk van type GPS, zal ~250 zijn misschien).
Van: SvenIngegeven op: 12-jun-2013Gereden op: 7-jun-2013
Rood+groen gereden. Voor een beginnend en een gevorderde mountainbiker de ideale route vind ik. Goed bewegwijzerd, heuvelachtig, soms veel uitdagend, weinig asfalt, ... Na de droogte van de laatste tijd was het wel soms ploeteren in het zand, maar dat is in ieder geval leuker dan te verzuipen in de modder.
Van: outdoorjoyIngegeven op: 7-apr-2013Gereden op: 7-apr-2013
Rode+groene+blauwe lus vandaag gereden, dit ging veel beter dan in januari. Toen was te veel modder echt een spelbreker. Vandaag lekker droog. Nieuwe pijtjes inderdaad ook gezien. De drie lussen samen zijn geen 40 km zoals aangegeven, eerder 34-36km of zo. Niet precies kunnen vaststellen omdat ik een extra lusje gemaakt had (niet goed opgelet en pijltje gemist).
Van: Stijn De ClercqIngegeven op: 30-mar-2013Gereden op: 30-mar-2013
Mooi parcours, wel veel hooggelegen open vlaktes. Verschil in ondergrond (zanderig->stevig hard) is leuke afwisseling. Bewegwijzering lijkt vernieuwd en is heel duidelijk! Op rode parcours 1 keer bijna mijn achterwiel zien passeren...
Van: FrederikIngegeven op: 13-oct-2012Gereden op: 30-sep-2012
Wij hebben deze route gereden en het is zeker de moeite waard om deze eens te rijden. Een mooie omgeving, af en toe kasseien en asfalt, maar ook veel weilanden en paadjes.
Van: EdgarIngegeven op: 5-jul-2012Gereden op: 4-jul-2012
Gat in pad op Blauwe route hersteld!
Van: EdgarIngegeven op: 5-jul-2012Gereden op: 4-jul-2012
Gat in pad op Blauwe route hersteld!
Van: EdgarIngegeven op: 23-jun-2012Gereden op: 23-jun-2012
Blauwe route gereden die ik al ettelijke keren reed. Top: bepijling is herdaan. Gevaarlijk: enorm padbreed en diep gat op steile single-track afdaling. Is al jaren een risico maar nu werkelijk gevaarlijk geworden. Juist na de militaire installatie bovenop de heuvel. Moet aangepakt.
Van: MieroxIngegeven op: 27-may-2012Gereden op: 26-may-2012
Gavere gecombineerd met Nazareth, verbinding is goed aangegeven. Maar de bepijling van Gavere is ondermaats. Dikwijls verkeerd gereden door af en toe pijltje weg, te vroeg voor een kruispunt aangegeven, paaltje verstopt in het hoge gras, enz... Hierdoor ipv 70 km, 85km's afgelegd in 4 uur bij warm weer. Tijdens een periode van ziekte was dit meer dan genoeg. Op de site staat het parcour aangegeven als totaal 34.5km, maar op het infobord ter plaatse is dit 40 km. Denk dat dit de juiste is aangezien mijn km's, maar ben zo dikwijls verkeerd gereden dat ik de juiste aantal km's niet kan zeggen. Enkel het rode stuk is de moeite, de rest te weinig off-road.
Van: markIngegeven op: 14-sep-2011Gereden op: 13-sep-2011
Gisteren de rood/groen/blauwe lus gereden.
Leuke route, met net niet teveel asfalt.
Na een periode van regen zijn sommige stukken nogal modderig.
Op het blauwe gedeelte van de route ontbreken er helaas nogal wat pijltjes, en dat stuk heb ik dan ook niet helemaal kunnen uitrijden.
Van: KristofIngegeven op: 17-oct-2010Gereden op: 17-oct-2010
Vandaag opnieuw naar Gavere gegaan. Deze keer de groene + rode lus uitgeprobeerd.

Geen problemen op de groene lus.

De rode lus is een interessante lus met in het begin een mooie helling. Voor een beginner zoals ik was dit al een goede uitdaging.

Op de rode lus ontbreken er wel bordjes. Dit is waarschijnlijk door de wegenwerken.
Op een bepaald moment kom je op een straat waar ze aan het werk zijn. Schuin links zie je een kerk (van Dikkelvenne?)
Aan dit kruispunt dien je linksaf te slaan. Je rijdt een straat op je rechterkant voorbij (die langs de kerk ligt ), rijdt naar het volgende kruispunt waar je de weg volgt die iets naar links gaat. Na dit kruispunt zie je links van de weg een nieuw rood bordje.
Van: KristofIngegeven op: 16-oct-2010Gereden op: 15-oct-2010
Gisteren de groene lus gereden.
Op de parking staat er geen pijltje die het begin aangeeft.Dit betekent dus direct dat er moet gezocht worden naar het begin van de route.

Er ontbreekt 1 pijltje op de route. Op het einde van het eerste veld moet je linksaf.

Voor de rest mooie route voor beginners. Wel redelijk wat asfalt.

Van: BobIngegeven op: 29-jul-2010Gereden op: 27-jul-2010
Dinsdag begonnen met de rode pijltjes te volgen, wegens wegenwerken aantal keer moeten zoeken en tenslotte geen rode pijl meer gevonden, dan maar de groene gevolgd met als gevolg dat ik binnen het uur terug aan mijn vertrekpunt stond, de moraal was weg om nog verder te rijden om eerlijk te zijn, maar dat kan ook aan mij gelegen zijn -> één uur en half gereden met de auto om een klein uurtje te rijden met de mtb. Jammer.....
Van: StefIngegeven op: 19-jun-2010Gereden op: 23-may-2010
Begin van de route srr maar nergens een pijltje gezien gewoon moeten gaan zoeken en voor de rest leuke route met een gevaarlijke afdaling halfweg van de grote route na 3/4 plat gevallen en gerief vergeten was wel spijtig want hed graag de route gans afgewerkt
7/10
Van: Peter MIngegeven op: 3-feb-2010Gereden op: 24-jan-2009
De 3 lussen gereden na slecht weer. Rood en groen lagen er zwaar bij, maar wel nog te doen. In de blauwe lus zaten er diverse stroken waar de modder zo diep was, dat er niet meer gereden kon worden. 't was voor mij de eerste keer blauw en voorlopig ook de laatste. Na de winter, als het een poosje droog gebleven is, probeer ik nog wel eens opnieuw. Rood en groen zijn zeker leuk, en zal ik nog heel regelmatig rijden.
Van: PeterIngegeven op: 10-aug-2009Gereden op: 9-aug-2009
De 3 lussen samen gedaan na een periode van relatief droog weer : een leuk parcours. De rode route is meer afwisselend en technischer.
Er ontbreken echter 2 pijltjes op de blauwe route, zodat ik wat meer kilometers heb afgelegd om de juiste route te zoeken.
1 pijltje ontbreekt na het verlaten van Vurste : je moet hier al links voor je op de weg aankomt. 1 pijltje ontbreekt voor je in Wassene komt : in de bocht rechtdoor de veldweg nemen.
Voor de rest is alles goed aangeduid en is de hoeveelheid asfalt beperkt.
Van: MarioIngegeven op: 2-aug-2009Gereden op: 2-aug-2009
Na vrijdag Zingen gedaan te hebben, had ik me voorgenomen om vandaag Gavere te doen. In tegenstelling tot Zingen, mogen we van Gavere zeggen dat het een echt MTB-parcours is. Ik heb de 3 lussen kunnen afaspelen in 1u45, maar heb daarvoor meer PK's moeten aanspreken dan de tourtocht van Zingem. 2x heb ik een paaltje gemist, maar voor de rest is deze route zeer goed bepijld. Veel off-road en zelfs zonder veel hoogteverschillen enkele pittige stukjes. De volgende opdracht wordt Oudenaarde of Wortegem-Petegem!
Van: PeterIngegeven op: 21-jul-2009Gereden op: 21-jul-2009
Vandaag voor 't eerst dit parcours gaan verkennen. Binnenkort kom ik in Gavere wonen, dus het was een belangrijke test.
Ik heb groen + rood gereden. Aanduiding was goed, al heb ik bij de groene volgens mij toch ergens een pijltje gemist. Er is voldoende off-road. Bij de groene is dat vooral op zanderige wegen (zoals al door anderen gezegd: goed voor de weerstand). De rode heeft dan weer enkele pittige hellingkjes, al moet je't daar niet voor doen. Al bij al voldoende afwisseling, en regelmatig mooie stukjes natuur. Wat mij betreft is deze dus geslaagd voor de test, en kan ik uit rood, groen en blauw gaan combineren voor mijn trainingstochtjes.
De tijden op de bloso-brochure zijn overigens fel overdreven. Mijn conditie is ver van optimaal, en zonder het parcours te kennen was ik ongeveer 1/3 sneller. Iemand die een beetje geoefend is, moet volgens mij dus de tijden kunnen halveren.
Van: VincentIngegeven op: 8-jun-2009Gereden op: 8-may-2009
Groen en blauw bij droog weer gedaan. Bij blauw ben je echt weg tusssen de velden. Licht glooiend, breed landschap. Voldoende afwisseling. Snel parcours. Zanderige grond zorgt voor weestand. Bepijling goed!
Van: StukaIngegeven op: 10-may-2009Gereden op: 9-may-2009
Verleden jaar rond deze tijd eens een poging gedaan, toen waren er meer pijltjes niet dan wel. Deze keer was het echter in orde, geen enkel pijltje gemankeerd.
De 3 lussen samen gereden, een kurkdroog parcours, 't heeft immers al een paar weken niet geregend, het ging dan ook erg snel.
Afwisselend : bos, velden, bunkers,lichtjes klimmen en dalen...
Bij regenweer wel vrij zwaar vermoed ik.
Van: VincentIngegeven op: 26-apr-2009Gereden op: 26-apr-2009
Heel korte rit gedaan, nl. de groene lus in een uurtje. 50% off-road, toffe stukjes met veel zand en enkele snellere afdalingen. Weg lag droog. Op een bepaald moment kom je op de grote baan richting Semmerzake (ter hoogte van een café), waar ik geen groen pijltje heb gezien. Daar is het dus linksaf.
Van: Tom De MaertelaereIngegeven op: 21-feb-2009Gereden op: 21-feb-2009
Vandaag weeste rije, en twas demax, ni te proper ni te extreem vuil, en maar 2 keer op de kaart moeten kijke :) Aanrader vo iedreen ;)
Van: DAVIDIngegeven op: 10-apr-2008Gereden op: 9-apr-2008
Gisteren de volledige route gedaan. Prima bepijling, de blauwe route is allicht onlangs aangepast, want ik heb nog enkele oude blauwe pijlkes gezien. De route lag er goed bij, uitgezonderd de blauwe route, daar was het op sommige plaatsen nog modder, met diepe plassen.
Van: WouterIngegeven op: 10-mar-2008Gereden op: 9-mar-2008
Gisteren in de gietende regen de route van Gavere gereden. Best wel een leuk parcours, alhoewel sommige stukken wel heel vettig lagen met zo'n weer.

Vooral de blauwe route heeft serieus wat ploeterstukjes als het nat ligt. Eén stuk van een baantje stond zelfs compleet onder water.

Alledrie de lussen zijn wel leuk en mooi om te rijden.
Van: DAVIDIngegeven op: 11-sep-2007Gereden op: 11-sep-2007
hallo
vandaag de rode, blauwe en groene route gereden, geen enkel pijltje gemist, sommige pijltjes zijn aan vervanging toe, wel een mooie route
Van: FlinchIngegeven op: 5-aug-2007Gereden op: 5-aug-2007
ik heb vandaag de route gereden van Gavere, niet volledig. Ik ben eerst van huis vertrokken met de fiets (zo'n 25km enkel) en heb dan de rode en groene lus gedaan.
De rode is eigenlijk de plezantste, met wat bosstukjes enzo ... de groene heeft meer asfalt.

Op sommige plaatsen zijn de gewone bloso-pijltjes vervangen door gele pijlen met een rode pijlpunt, maar op andere plaatsen zijn beide pijlen aanwezig maar spreken ze elkaar soms tegen en heb ik dan de bloso-pijlen gevolgd.
Op gebied van hoogtemeters bijna nihiel (ca 200m) maar wel toffe, korte, stevige klimmetjes.

@ Mathieu: als je de blauwe pijlen niet hebt gevonden, dan had je waarschijnlijk last van een zonneslag want die waren nochtans goed aangeduid. Ik heb nog staan twijfelen bij de splitsing van blauw en groen ...
Van: Mathieu Ingegeven op: 5-aug-2007Gereden op: 5-aug-2007
is een zeer mooi parcour alleen wat jammer ik was voor de 40 km gegaan maar jammer genoeg ontbraken er verschillende pijltjes en heb de blauwe lus niet kunnen vinden anders was dit een zeer mooi parcour geweest een mooi zonnetje, de rode lus was zeer technisch allen die ene afdaling is opletten geblazen, doe daar de zonnebril af :-) de groene was ook ok alleen dat er wat pijltjes ontbraken
voor de rest een mooie dag gehad
sportieve groeten
Mathieu
Van: GJIngegeven op: 6-may-2007Gereden op: 5-may-2007
Volledig akkoord met de vorige commentaren.
Na 40 dagen zonder regen hebben we wel een extreem droog parcours mogen afleggen, wat vooral tijdens de blauwe lus opviel, zowat alle veldwegen waren omgetoverd in zandwegen (gene kado, zenne!!).
De rode lus zorgt met zijn "nijdige" klimmetjes voor een explosieve beginfase en de groene lus legt dan weer perfect de link tussen de andere.
De bepijling is ok, maar er zitten er veel tussen die dringend aan vervanging toe zijn (soms dienden we te stoppen om ze te "lezen").
Enfin,twas terug goe afzien in een mooi decor.
Ofwel waren de anderen in vorm en/of had ik 'n slechte dag (hopelijk dat laatste).
Ook nog nen merci voor de goeie ontvangst bij Femke en haar baaskes
Van: CIngegeven op: 5-nov-2006Gereden op: 9-oct-2006
Mijn ouders wonen in Gavere dus ik ken dit parcours van binnen en buiten. Het groene parcours geeft redelijk veel asfalt maar toch enkele lastige stukken bergop dus goeie training.
Het blauwe parcours is iets vlakker maar meer veldwegen wat het bij nat weer ook knap lastig kan maken; 1 leuke afdaling.
De rode is heel leuk, een paar smalle weggetjes die je bijna singletracks zou kunnen noemen, soms wat bochtig, alleen spijtig van een lang stuk asfalt en van die ene afdaling die dan net weer iets te gewaagd is voor het parcours. Een paar klimmetjes ook, maar iets te kort om echt lastig te zijn.
Van: LouisIngegeven op: 4-oct-2006Gereden op: 2-sep-2006
Ik heb alle 3 de routes eens gereden en tot de volgende conclusie gekomen:
Het rode traject zou ik over 10 km volgen, vertrekkende aan het sportpark, en schakel dan maar over de groene. De rode bordjes zijn dan vervangen door een grote rode pijl die als noodoplossing moet dienen veronderstel ik, maar dit is zeker niet de moeite waard.
Ik zou vervolgens zeker het blauwe traject aanraden, daar het toch iets meer om het lijf heeft dan het groene. Anderzijds bestaat het ook hoofdzakelijk uit veldwegen, maar het is wel een betere omgeving dan het groene. Have Fun !
Van: polletjeIngegeven op: 15-sep-2006Gereden op: 14-sep-2006
deze week stuk groen en blauw gedaan. alle pijlen op de blauwen dik in orde. geen een keer verkeerd gereden. next week doe ik den anderen kant van de schelde.
Van: bjornIngegeven op: 4-sep-2006Gereden op: 4-sep-2006
vandaag de groene, rode en blauwe lus gereden, er stond maar 35km op de teller.
parcour is zeer goed aangeduid en lag er goed modderig bij waardoor de matige 19,6AV. Technisch geen zwaar parcour, maar toch een aanrader.

Van: GillIngegeven op: 5-jun-2006Gereden op: 4-jun-2006
Zaterdag voor de eerste keer de route in Gavere gedaan. Mooi parcours, mooie streek en redelijk wat afwisseling. (groen + blauw + rood).

Enkel opletten op het blauwe parcours ->
Na een snel stukje bergaf (met een bunker op je rechterzijde), staat een bordje naar links. Daar op het einde kom je op een kasseiweg, je moet daar rechtsaf, ik heb geen bordje gezien. Onmiddelijk moet je links een wegel in (bordje hangt hoog aan een boom, maar zit achter de begroeïng. Op het einde van de wegel naar rechts, kerk van Baaigem links.

Voor de rest staat alles zeer duidelijk gemarkeerd !

Veel plezier !
Van: StijnIngegeven op: 8-may-2006Gereden op: 26-apr-2006
De hele route gereden en twas verdomd lastig. Ik had niet verwacht dat het klimwerk hier al zo zwaar in mijn kuiten ging bijten. Maar ja als beginneling is dat waarschijnlijk maar logisch. Vooral de beklimmingen in het zand waren redelijk afzien. Maar het loonde wel de moeite, echt een mooi en variërend parcours met niet teveel asfalt. De bewegwijzering is ook in orde. Ik denk dat er 1 bordje ontbreekt, wanneer je uit een veldwegel komt op redelijk drukke baan moet je rechts, richting Vurste en links zie je de kerk van Baaigem denk ik. Na een 200m zie je het volgende bordje wel.

Nog veel mtbplezier
Stijn
Van: Bruno Ingegeven op: 29-jan-2006Gereden op: 27-jan-2006
Enkel de rode lus gereden in Gavere. Heel aangenaam. Beetje braaf (en kort) voor een rood parcours, maar minstens 50% offroad, en echt schitterend landschap. Echt op de boerebuiten, met gezellige glooiingen.
Van: Gert Van HoeyIngegeven op: 16-jan-2006Gereden op: 13-jan-2006
Heb Gavere (groen en rood) nog eens gereden met als aanloop een deel van de BLOSO route van Nazareth (leukste stukken van groen en blauw), goed voor een 54 km. Met de modderige staat van het parcour was het best nog zwaar, maar heel leuk.
Door deze twee routes heb je wel een ideale omgeving om wat mountainbike training te doen, snelheid op het parcour van Nazareth en wat klimmen op de route van Gavere.
Echt een aanrader om die twee eens te combineren, zeker als het modderig ligt.
Van: CarlosIngegeven op: 7-nov-2005Gereden op: 6-nov-2005
Zondagochtend 06/11 de rode+blauwe+groene lus gereden; goed voor 36km.

Mooi weer: fris, droog, serieus wat wind.

Leuke rit, parcours lag er goed bij.
Waar anders de zandstroken liggen, zijn het nu verharde boerenwegels geworden, met af en toe wat modder.
Op de blauwe route zijn de single tracks behoorlijk uitgereden en goed modderachtig.

Op de blauwe route ontbreekt er nog steeds een pijltje: als je van Baaiegem naar Vurste rijdt, op den tarmak, links terug naar "Kwadeplas", rechts naar Wassene.
Hier moet je rechts; max. 500 meter verder is er terug een pijltje.
Voor de rest is de route prima aangeduid.

Bike wash: apparaat geeft aan dat er 1 euro nodig is, maar je moet er 2x 1 euro in gooien. Je hebt wel voldoende water om 2 bikes af te spuiten.

Kleedruimte: toiletten, lavabo's en douche aanwezig in het bootgebouwtje bij de start.
Van: Gert Van HoeyIngegeven op: 19-jul-2005Gereden op: 17-jul-2005
Zeer tof parcour, omdat het afwisselend is en soms toch lange zandwegen bevat. Het is zeer vlot en snel, leuk om te rijden.
Enkel bij de blauwe route mag de bewegwijzering eens vervangen worden, wegens ontkleurd en zo moet je er dicht bijzijn om te zien of het rechtdoor of af te slagen is.
Van: Johan BoeveIngegeven op: 3-jul-2005Gereden op: 3-jul-2005
Groene route een paar keer gereden. Vrij veel asfalt maar gelukkig een aangename afwisseling asfalt / veldweg. Verwacht geen hellingen noch een moeilijk parcours.
Er ontbreekt een bordje als je in het begin net uit het dorp / villawijk komt en richting dikkelvenne rijdt - daar moet je net voorbij de garage naar links (centrale begraafplaats).

Blauwe route is aangenamer omdat die veel meer veldwegen heeft en na een regenbui is het daar wel lekker ploeteren. Ook daar miste er een bordje ter hoogte van "Kwade Plas" als je uit de richting van Baaigem komt - daar moet je naar rechts (als je doorrijd kruis je opnieuw het ander stuk van de blauwe route).

Alhoewel er tamelijk veel asfalt gekruist wordt is het wel zeer rustig rijden en aangenaam vertoeven in dit glooiende landschap :-)
Van: Peter Van HerrewegheIngegeven op: 13-dec-2004Gereden op: 11-dec-2004
Eerste keer dat ik dit parcours reed, en ik keer nog terug. We werkten rood, groen en blauw af.

De rode route bevat veel asfalt, maar ook een paar pittige klimmetjes (niets vh kaliber RVV heuvels, maar 't gaat toch op en neer).

Blauw en groen bestaan uit stukken vals plat op hobbelige landbouwweggetjes, waarbij eenzlefde vlakte vanuit alle mogelijke hoeken en kanten doorkruist wordt.
't Was koud, de grond lag er dus hard bij. Regenweer zal van blauw een helse rit maken.

Al bij al een mooie trainingsroute, die perfect bepijld is. I'll be back!!
Van: rikIngegeven op: 24-jul-2004Gereden op: 6-jul-2004
Na enig zoeken de start gevonden.
Klein gebouwtje op een hondertal meters van de brandweer, recht tegenover het containerpark.

Het parcour volledig gereden en zeker de moeite waard ware het niet dat er op de blauwe en de groen lus toch al een paar bordjes verdwenen zijn.
Een kaartje meenemen is dus zeker aan te raden.
(op de groene lus moet men naar links op het einde van een landweggetje en na de overschakeling van groen op blauw moet je naar rechts op het einde van het weggetje tussen betonplaten)

Bij aankomst tot de conclusie gekomen dat het gebouwtje met de douche's en de afspuitplaats niet open waren. Na contactname met de op het bord vermelde sportdienst bleek dat de gemeente nog geen actie ondernomen had om alles aan te sluiten op het waternet. Dus onze welverdiende douche konden we wel vergeten.
Van: Ben RobbensIngegeven op: 13-may-2004Gereden op: 12-may-2004
Het was de tweede keer in evenveel weken dat we (=Ben, Frederik en Sven, de opperherders van http://www.herders.be) het Bloso parcours van Gavere uitkozen om eens wat bij te trainen in de week. Het was droog, redelijk koud voor mei (11°) en zwaar bewolkt. Omdat we toch reeds geoefende mountainbikers zijn kozen we voor de drie lussen (rood, groen en blauw +- 38km) aansluitend te fietsen. Persoonlijk hou ik het meest van de rode lus omdat dit parcours lichtjes heuvelachtig is met enkele leuke maar korte klimmetjes. Het groene parcours bevat lange stukken vals plat in mul zand ... dat is afzien, zeker als het een paar dagen droog geweest is. Maar ja, wij zeggen altijd: mountainbikers zijn geen mietjes. Wij houden gewoon van leuke en lastige off road tracks. Het laatste gedeelte, de blauwe lus, bevat enkele, wat ik persoonlijk, vervelende stukken noem: smalle paadjes met veel putten. Maar ik klaag niet, dat maakt natuurlijk gewoon deel uit van het mountainbiken :-).
We zijn verschillende keren verkeerd gereden, maar achteraf bleek dat bijna altijd onze eigen fout te zijn. Het tempo lag niet zo hoog waardoor er vlot kon gebabbeld worden en er minder op de baan werd gelet. Al bij al verdiend dit parcours qua bewegwijzering een heel goede score.
Bloso Gavere mag toch bij de betere Bloso parcours gerekend worden en is dus zeker eens een aanrader om te fietsen. De toppers in Oost Vlaanderen blijven natuurlijk Bloso Oudenaarde of Bloso Kluisbergen, maar ons zal je hier zeker en vast nog verschillende malen terug zien.
Binnenkort gaan wij op onze site aankondigen wanneer we eens gaan trainen of kan je zelf een training voorstellen. Het is altijd leuk om met een groepje ergens te kunnen mountainbiken.
Groeten
Ben
Van: Geert VansteenbruggeIngegeven op: 28-mar-2004Gereden op: 26-mar-2004
Rood+blauw+groen gereden in stralende voorjaarszon; bewegwijzering is zo goed als perfect en ook het parcours mag er best zijn. Voor het overgrote deel langs onverharde veldwegen en bij momenten heel smalle weggetjes. Wie het dessert na de maaltijd wil, zou m.i. met groen kunnen starten aan de sporthal en de rode lus pas op het einde nemen : het rode parcours is het mooiste én er komen inderdaad toch énkele hellingetjes bij kijken, hoewel op de eindrekening toch een "bijna volledig vlak" parcours staat.
Van: Gunter DHondtIngegeven op: 19-oct-2003Gereden op: 19-oct-2003
Heb groen+blauw+rood gereden; dit zou 40km moeten zijn maar mijn teller gaf maar 36km aan maar een mooie route die inderdaad nogal veel veldweggetjes heeft met constant ploeteren in het zand (na enkele kilometers begin je dat wel te voelen).

De bewegwijzering kon op sommige momenten wel ietske beter; bv. op de rode route het 2de pijltje na voetbalplein Gavere zie je duidelijk dat er wat vandalisme aan te pas is gekomen (pijl staat volledig geplooid naar rechts; ik vloog dus naar rechts en kwam midden in een veld terecht en had wel direct door dat dit niet klopte). Ook op de groene en blauwe is het soms eens links en rechts uitproberen. Ook als je na de rode direct de groene doet moet je op de steenweg tss Gavere en Dikkelvenne aan de Delhaize en TotalFina naar rechts.

Startplaats is aan de brandweer van Gavere, maar gemakkelijker is aan de gratis parking van het voetbalplein van Gavere (naast SuperGB en op 200m van brandweer); de rode en de groene passeren daar toch ook.

Was ijskoud (+-5graden) maar droog en dan is deze zeker een aanrader maar ik vermoed dat deze bij nat weer teveel geploeter zal opleveren en dus minder gezellig. Behalve de rode route zijn er heel weinig tot geen hellingen.
Van: Peter TavernierIngegeven op: 16-jul-2003Gereden op: 16-jul-2003
16/07/2003: Wij hebben de rode en aansluitend de groene route gedaan. Na een periode van extreme hitte zijn de landelijke paden voorzien van veel mul zand. Trappen dus maar ! Op een gegeven moment tijdens de rode route wordt aangeduid dat je naar links moet. Dit was echter onmogelijk. Ik vermoed omdat men juist op die plaats een nieuwbouw aan het zetten is (juist op de plaats waar de route passeert, hoe durft men !). Geen nood, rij gewoon rechtdoor tot aan de grote weg en rij naar links. Je komt automatisch terug in de juiste richting. Wel jammer, je mist een leuk klimmetje. Voor de rest was de bewegwijzering in orde. Algemeen : mooie tocht doorheen de Vlaamse natuur, met vooral 'leuke' stukjes rood !
Van: Philip VervaeckeIngegeven op: 27-jun-2003Gereden op: 20-may-2003
20/05/2003: Vlakke maar mooie route, veel "off road". Bewegwijzering kan duidelijk beter, op de groene route ontbreken 4 pijlen in het veld. Best om afdruk van het plan op zak te hebben. Bij twijfel neem je eerste afslag naar links.
Van: Koen FaesIngegeven op: 20-mar-2003Gereden op: 14-mar-2003
Bewegwijzering :
De bewegwijzering is naar mijn mening vrij zwak : de route is aangeduid met de gekende Bloso-paaltjes, die slechts voor 20 cm in de grond zitten. Vele paaltjes liggen dus gewoon omver, of zijn verdraaid. Op de rode route ontbrak een pijltje (of misschien 2) : in het veld kom je op een gegeven moment op een T-splitsing, je moet er naar links. De bewegwijzering is ook niet echt logisch : op sommige plaatsen staan er bv. 2 pijltjes op 50 meter afstand na elkaar, terwijl je op andere plaatsen een eind de straat in moet kijken om het pijltje te zien....

Waarom de route vertrekt aan de brandweerkazerne is me niet duidelijk : er is massa's parking waar geen enkele auto op staat, maar die voor de rest allemaal is voorbehouden voor de brandweer... Dus, als je het verkeersreglement letterlijk interpreteert : verboden te parkeren ... Beter was geweest deze route te laten vertrekken op de parking van de sporthal. Een bord met overzichtskaart hebben we ook niet gevonden, misschien komt dat wel door de werken die daar aan de gang waren.

De groene en blauwe lus is zeer goed bereidbaar, afwisselend veld en asfalt en allemaal vrij vlakke wegen. Voor wie echter liefhebber is van door paarden en traktoren kapot gereden paadjes : de rode lus is uw place-to-be !

Voor de rest vond ik dit een heel mooie streek, en ideaal om eens een rustig mtb-tochtje te doen. Wel jammer van de matige bepijling.
Van: Lieven en Marie Jeanne Oosterlijnck-Van WonterghemIngegeven op: 22-jul-2002Gereden op: 22-jul-2002
Op 22/07/02 mountainbikten Marie Jeanne en ik de drie aanéénsluitende routes. Voor de brandweerkazerne te Gavere parkeerden we de wagen. Achter de brandweerkazerne bij de Schelde startten we bij het paneel met de routebeschrijving. <br>
Het werd een aangename rit over een uitstekend bewegwijzerd en voor 75 % offroad parcours. In de Ganzenlaan en de volgende straat ontbraken een viertal pijltjes op de palen. Een mountainbikeliefhebber tekende er echter de juiste richting op. Het droge parcours (slechts 36 km i.p.v. 40 km) over het landelijke Dikkelvenne, Semmerzake en Vurste, met enkele lichte klimmetjes bij de start, reed vlot. Of dit in de winter zo is wachten we af.
Van: Kris CornilIngegeven op: 7-jul-2002Gereden op: 7-jul-2002
07/07/2002: <br>
ik had besloten de rode te volgen.<br>
Eerst rij ik een stukje op de groene route langs de schelde. Na een kilometer slaat de rode rechtsaf waar de groene rechtdoor gaat er volgt anderhalve kilometer offroad, vooral kiezelsteentjes met halverwege
dit stuk een korte beklimming. Na een drietal kilometer moet ik een kiezelweggeltje in maar door een vinkenzetting ben ik verplicht een stukje rond te rijden.<br>
Na een goeie kilometer volgt er een singletrack. Een stukje asfalt en terug offroad kruisen we de eerder genoemde singletrack. Hierna volgt een korte bekimming met een smalle, technische afdaling. Via nog enkele landweggeltjes komen we op de groene route. Daar er geen rode pijlen meer te bespeuren zijn, volg ik nu de groene.
<br>
Nu volgen er vooral vlakke stukken met nog een beklimming. Na een 14-tal km (delgemeente vurste) kan men de keuze maken, ofwel de groen verder volgen of er nog een stuk aan breien met de blauwe route.<br>
Ik volg de groene. De resterende kilometers zijn overwegend offroad. Wel moet er nog enkele malen een drukke weg gekruisd worden. Hier is het zeker de moeite waard om even halt te houden en de mooie streek te bekijken. Uiteindelijk komt men op de trekweg langs de schelde en na deze een 200meter gevolgd te hebben komt men weer aan het startpunt.
<br>
conclusie: veel offroad, overwegende kiezelweggeltjes, dus goed bereidbaar zelf na een week regen.
Van: Dirk VandammeIngegeven op: 26-jun-2002Gereden op: 26-jun-2002
Op 26/06/2002 heb ik de 3 routes gereden.<br>
Vertrek aan de Brandweerkazene aan de Schelde.<br>
Een paneel met de route is aanwezig alsook een installatie om de fietsen achteraf te reinigen.<br>
Mooi parcours, heel goed aangeduid, al heb ik ook temidden van de velden reeds een paaltje gezien waar vandalen aan geprutst hebben en dat na enkele weken !!!<br>
Het was droog en zanderig, enkele kuitenbijters zijn erbij. Ik denk dat het deze winter zeker en vast een zwaar parcours wordt.
Van: Frank MasselusIngegeven op: 23-jun-2002Gereden op: 23-jun-2002
23/06/2002<br>
Gisteren heb ik het nieuwe parcours in Gavere gereden. Er staat nog nergens een startbord en bij mijn weten is het parcours ook nog niet gepubliceerd. Maar het is weliswaar reeds perfect uitgepijld.<br>
De ideale startplaats is op de parking aan de sportzaal. Van daaruit rijd je naar de markt (op 100 m.) waar je juist voorbij het gemeentehuis rechts de start van het groene parcours hebt. Deze kan je combineren met het blauwe parcours. <br>
Samen vormen ze een lus van 30 km.<br>
Eens terug bij het vertrekpunt kan je daar nog de rode lus van 10 km. aan toevoegen.<br>
Totaal geeft dat dus 40 km. De rode lus is zeker de moeite waard. Blauw en groen zijn iets minder (naar mijn smaak iets te veel asfalt).