logo  
WetterenWetteren (Boskantseroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? De Warande Warandelaan 14, 9230 Wettern 

Lussen
groen
35 km (250 hm)GDBKMLGPX

Informatie
Sportcentrum 'De Warande'  Tel: 09/369.84.70 Email:zwembad.dewarande@scarlet.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
De Warande ja ja ja ja ja
Opmerking
Officiele opening 22 oktober 2005
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Dietrich DSIngegeven op: 2-dec-2018Gereden op: 2-dec-2018
GPX track moet geactualiseerd worden; route is aangepast t.h.v. Fauconniersmolen in Oordegem.
Van: tettenzotIngegeven op: 8-may-2018Gereden op: 8-may-2018
Mooie zonnige dag,vroeg vertrokken voor de warmte,ééns gaan MTBken in Waasmunster,leek mij,een goed gevoel te geven!
De bepijling moet heeeeeeeeel dringend ééns nagekeken worden.De omgeving van het parcour is prachtig.
Ik ben vertrokken thuis van Zele en zo naar Waasmunster gereden en terug.Goed voor 53km.
Ik hoop volgende keer dat de bewijzering,veeeeeeeeel beter is.
Ik zal de sportdienst inlichten.
Een heel mooie streek en zeker een aanrader!t
Tot binnenkort,dank u.
Van: garyIngegeven op: 5-nov-2016Gereden op: 5-nov-2016
slechte bewegwijzering pijltjes te ver uit elkaar en parcours ver weg van het wetterse(de toch wel mooie roze en plantenstreek) en vrij veel asfaltweg
spijtig
Van: RDIngegeven op: 22-mar-2015Gereden op: 14-mar-2015
Mooi simpel parkoers, genummerde pijltjes gemakkelijk te volgen. Op dit ogenblik werken bezig op het einde van de rit langs de Schelde.
In het weekend als er niet gewerkt kan je de versperring negeren.
Van: AlexIngegeven op: 25-aug-2014Gereden op: 24-aug-2014
Route gisteren gereden, was zeer zonnig weer na een vorige dag / nacht regen. op een vlak parcours dus ideale omstandigheden.
Bewegwijzering is gemiddeld ok.... soms moest ik eens gokken waar naar toe (ik ben uit de streek dus kon wel wat raden) maar over het algemeen correct aangeduid.

Enkel opgelet op het einde van de rit is het een deel langs de schelde, ze zijn daar aan het werken dus je bent verplicht langs schellebelle terug te keren, niettemin ook nog rustig/mooi baantjes.

zeer leuk parcours was eerste maal dat ik mtb deed en vond het uitdagend (vooral door de lengte) met soms zeer leuke technische offroad stukken.
55% offroad lijkt me zeer aanneembaar en zal deze rit zeker nogmaals doen in de toekomst.

TIP: eens je aan het voetbalveld bent van oordegem, gewoon doorrijden totals je de kantine aan de rechterkant hebt, dan is het een klein wegje naar links, de kantine achter jou laten, op weg naar brug over de spoorweg. Dit was even zoeken...


slechte bewegwijzering: rond smetlede, voetbalveld oordegem, schellebelle (loopt kris kras door elkaar) maar overal anders zeer goed en mooi!
Van: TonyIngegeven op: 17-apr-2014Gereden op: 17-apr-2014
Zeer vlak parcours met een opmerkelijk hoog off road percentage maar jammer genoeg vrij spaarzaam uitgepijld. Reeds bij de start ad Warande zijn de groene pijltjes moeilijk te vinden. Je dient richting spoorlijn te rijden en het spoortrace aan uw rechterkant te houden. De kilometers lange single track vanaf de Pontweg (Bloso Vlierzele) tot in Serskamp kon ons het meest bekoren. We dienen wel aan te stippen dat de aardewegen er poerdroog bijlagen. Bij regenachtige omstandigheden zal de modder u hier wel om de oren spatten. Vanaf Serskamp heeft het tekort aan pijltjes ons wel gestoord (niet elk kruispunt is van een pijltje voorzien). Meestal mag je gewoon rechtdoor aanhouden maar als je ergens een pijltje over het hoofd hebt gezien zal je uiteraard heel wat heen en weer moeten pedaleren. Hetgeen bij ons het geval was waardoor we op een totaal van 41 km kwamen.
Van: SofiIngegeven op: 8-mar-2014Gereden op: 8-mar-2014
Vandaag bij de eerste mooie lentedag deze mooie route gereden. Het ging heel goed. Deze week was het redelijk droog geweest en daarom weinig stroken gehad die volledig in de modder lagen. De route was heel goed berijdbaar. We hebben wel wat problemen gehad met pijltje 28. Deze hebben we niet gevonden. Dan uiteindelijk teruggereden naar 27 en daar hadden we dus wel de juiste keuze gemaakt. Wat in het rond gereden en gezocht naar de ontbrekende pijltjes en uiteindelijk hebben we 32 teruggevonden. Daar hebben we de route weer opgepikt. zeer veel off-road, mooie omgeving. We hebben wel 45 km gedaan ipv 35.... ik kan mij moeilijk voorstellen dat we ons 10 km misreden hebben.... We hebben er deugd van gehad. Nog van dat !!
Van: LucIngegeven op: 30-sep-2013Gereden op: 30-sep-2013
Door wegwerkzaamheden in de Loweestraat is er geen groen pijltje aanwezig, ik vermoed dat het zal verwijderd zijn door de wegenarbeiders aldaar.
U dient op het kruispunt gewoon rechtdoor te rijden, de kruisstraat in. (zoals aangegeven op het de kaart)
Opgelet voor wegenwerkmachines en grote losliggende scherphoekige stenen.
Van: JeroenIngegeven op: 29-aug-2013Gereden op: 28-aug-2013
Een mooie route, soms een beetje overwoekerd.
Echter een deel is niet meer toegankelijk (net na oversteken van Gentsesteenweg, de eerste links is afgesloten). Er staat nu een slagboom en de melding "private weg" (spijtig). Ter plaatse is de route al aangepast maar let dus op als je een oudere .gpx file hebt.
Van: ginoIngegeven op: 14-apr-2013Gereden op: 13-apr-2013
gisteren combinatie gereden berlare-wetteren-sint lievens houtem-wetteren-berlare,
ideaal als voorbereiding op langere tochten,
alles goed aangeduid en goed berijdbaar,
bijna 90km in totaal.
volgende keer proberen zottegem of oosterzele erbij te voegen,
de lussen zijn ideaal om streek te verkennen,
bij zomers weer dan
er zijn genoeg picknick plaatsen onderweg,
tot de volgende
Van: MatthiasIngegeven op: 1-oct-2012Gereden op: 29-sep-2012
Door een paar ongelukkig geparkeerde auto's was het aan de start even zoeken in welke richting de route vertrok. (Je moet richting de spoorweg rijden & dan de spoorweg aan je rechterkant laten)
De tocht op zich was wel vrij gevarieerd, geen al te moeilijke stukken. Hier en daar was er wel al wat modder & diepe plassen.
De bewegwijzering was ok. De nummering is zeker een meerwaarde, maar hier en daar had er toch wel een extra pijl mogen hangen.
Al bij al ben ik tevreden dat ik de route is gereden heb. Voor mensen uit de streek zeker een aanrader.
Van: KrisIngegeven op: 22-sep-2012Gereden op: 8-sep-2012
Heel mooie route, nu de tweede keer gedaan (eerste keer in april na regenweer, onder de modder). Ook bij droog weer is dit een heel leuke tocht, afwisselend in heel mooie streek. Bepijling moet eens gecheckt worden, hier en daar is een paaltje afgebroken en vanaf het technisch parcours tussen Smetlede en Serskamp vond ik enkel nog rode pijlen, de groene heb ik pas enkele kilometers verder teruggevonden. Plannetje meenemen of op GPS-rijden dus want de tocht is een echte aanrader.
Van: ChristianIngegeven op: 9-sep-2012Gereden op: 9-sep-2012
Mooi route ken de streek goed toch nog nieuwe mooie plaatsen ontdekt pijltjes met nummers oké moest overal zo zijn verder mooie en toffe tocht .
Van: SvenIngegeven op: 30-jul-2012Gereden op: 28-jul-2012
Ik had van een MTB-parcours in Wetteren niet verwacht dat het zo afwisselend zou zijn, het verveelt echt geen seconde. Er zitten weinig echt heel slechte off-road stukken tussen, daar ben ik als beginneling wel dankbaar voor. De technische stukken waren wel uitdagend.

Pijltje 86 heb ik niet gevonden, of dat nu aan mij lag of het er niet meer hing weet ik niet goed. Dankzij een bewoner aan wie ik de weg vroeg kon ik verder.

Chapeau!
Van: AnthonyIngegeven op: 24-jun-2012Gereden op: 23-jun-2012
Is een afwisslende groene route, voor mijn nivo leuke tocht.
Pijltjes zijn genummerd wat handig is (bravo Wetteren). Alleen op 13 loopt het mis volgens mij.
Na 12 rij je wegje door planteurs en kom je op aanduiding Privaat , terwijl je toch (denk ik rechtdoor moet). Heb daar wat heen en weere gereden maar dankzij plannetje van de route kon ik toch terug aanluiten.
Route is plat, ik rij die zeker nog eens weer want was platgereden net na de enige afdaling off road ,moet je rechts maar een 2 cm hoote verschil in die bocht deed de band springen - en heb natuurlijk wat gewicht mee te sleuren:) ben niet meer van de jongste.
Van: DirkIngegeven op: 2-may-2012Gereden op: 30-apr-2012
Heel mooie afwisselende tocht gereden, een aanrader !
Veel slijk, maar goed berijdbaar.
Goede aanduiding ; enkel de bewegwijzering aan startpunt (sporthal) niet gevonden (waarschijnlijk door de werken). GPS stuurde me op de goede weg.
GPX-file stemt niet geheel overeen met de bewegwijzering.
Van: BramIngegeven op: 27-feb-2012Gereden op: 27-feb-2012
Vandaag deze tour gereden. Na 3 jaar niet op de fiets gezeten te hebben was dit voor de eerste keer wel zwaar. Heb een pijl gemist in serskamp. waar groen ineens blauw werd begon ik te twijfelen. Natuurlijk de verkeerde weg genomen. Voor de rest wel een mooie route. Sommige stukken waren wel zeer zwaar. Maar het ging wel vlot.
Van: SvenIngegeven op: 31-jan-2012Gereden op: 30-jan-2012
Gisteren de mooie 'groene' route gereden. Veel modder maar doenbaar om door te rijden. Behalve in serskamp was het eens onmogelijk waardoor afstappen het logisch gevolg was.

De nummering van de bepijlde bordjes opgemerkt. Vooruitstrevend initiatief waardoor opmerkingen gemakkelijker zullen worden. Ook positief om in een gps-route te verwerken.
Van: filip arents (2ManyBikers Wetteren)Ingegeven op: 12-jan-2012Gereden op: 17-dec-2011
Sinds kort zijn de pijltjes genummerd in oplopende volgorde, ze beginnen aan 3 omdat er momenteel werken aan de gang zijn rond de startzone. Het laatste pijltje is momenteel 120.Op deze manier kan je doelgerichter meldingen maken van problemen.
Van elke opstelling werd tegelijkertijd een foto gemaakt.
Alle pijltjes werden in een GIS ingetekend en terbeschikking gesteld van iedereen via GoogleMaps, de info achter de pijltjes zal worden bijgehouden ifv de meldingen die de peters van de route binnenkrijgen.
Je kan de toepassing via deze link bereiken http://g.co/maps/krrw2
(bij de opstart zie je slechts een gedeelte van de pijltjes, onderaan het linker frame kan je scrollen tussen 3 pagina's om zo de rest van de pijltjes te zien, en nu klikken maar!reacties welkom op gis@wetteren.be
Van: SamIngegeven op: 2-nov-2011Gereden op: 1-nov-2011
Deze route was goed, juist in Schellebelle liep het mis. Door werken was er een pijltje uit de grond gehaald en moest je de weg zoeken. In de jabbekestraat liep het ook mis. Eveneens aan de warande waar ze momenteel aan het werken zijn. Voor derest ist wel een mooi parcour.
Van: GerdyIngegeven op: 1-nov-2011Gereden op: 30-oct-2011
Leuke route, jammer van de ontbrekende pijltjes in Smetlede. Als je van de steenweg opsmeer komt hangt er een pijltje naar rechts, serskampstraat, dan is het de 1ste linksaf. Als je tot aan de kapel rijdt ben je te ver, daar hangen wel blauwe pijltjes maar da's een andere route.
Van: marioIngegeven op: 21-aug-2010Gereden op: 21-aug-2010
vandaag mijn eerste tocht gedaan met de mountainbike en zéér goed meegevallen.Is het begin van hopelijk nog véél mooie tochten.Nog een klein vraagje,bij de beschrijving van deze route staat achter de afstand 35 km tussen haakjes (250hm),wat wordt bedoeld met dit cijfer?
Van: x-cubeIngegeven op: 12-aug-2010Gereden op: 12-aug-2010
Mooie route voor deze streek. Had dit niet verwacht. Route is niet te zwaar of technisch, wel heel afwisselend en als je dan al de asfalt op gaat stoort dit echt niet. Deze route laat je ook goed de streek verkennen met zijn boomkwekerijen en geurige rozenplantages. Mooi mooi... Bewegwijzering is in orde, behalve op 2 plaatsen (eentje aan de de brug over de spoorweg waar je daarna de eerste terug rechts inmoet)het 2 iets nadat je Serskamp verlaat. Pijltje staat nog begin van de straat en daarna moet je terug de eerste links in. Op het einde van de straat staan er andere blauwe en rode pijltjes van een andere route.
Van: StefIngegeven op: 19-jun-2010Gereden op: 25-may-2010
Leuke route veel veldwegjes is een aangename route om vlot af te werken
grtz
Van: MTB BartIngegeven op: 5-apr-2010Gereden op: 28-mar-2010
Mooi parcour, mooi weer, meer is er niet nodig.
K'heb een heel leuke dag gehad.

grt MTB Bart
Van: Colpaert JohnyIngegeven op: 5-nov-2009Gereden op: 5-nov-2009
Route is heel mooie maar zeer veel moder ,geef wel een goed gevoel.
Sommiege pijlen zijn wel aan vervanging toe.
Van: JosIngegeven op: 4-oct-2009Gereden op: 4-oct-2009
Gisteren voor de tweede maal deze route gereden. De route is goed onderhouden en de bepijling is zeer in orde. Enkele pijltjes zijn wel aan vervanging toe, sommige pijlen zijn verkleurd, maar ze hangen er! Hier en daar zitten er echt leuke stukken bij. Veel hoogtemeters zal je niet maken. De zanderige stukken lagen er poederdroog bij! Mooi...
Van: Lieven VagenendeIngegeven op: 29-sep-2009Gereden op: 28-sep-2009
Als streekbewoner deze route nog eens gereden. Wat me opviel:

- bepijling was 100 % OK
- alle wegomleggingen waarvan vroeger sprake zijn gedaan
- er zijn meer en meer paadjes waar er ondertussen grind ligt, iets minder uitdagend geworden, wel beter bereidbaar bij veel regen.

Op het einde moet je id aan de Schelde naar links. U rijdt dan zo'n km off-road naast de Schelde. Op een bepaald moment moet je linksaf de dijk naar beneden
Van: JosIngegeven op: 20-jul-2009Gereden op: 20-jul-2009
Vandaag de route gedaan. Leuke route, geen moeilijk parcours zonder al te veel technische stukken. Zeer mooie omgeving! De bewegwijzering is dik in orde. Op 1 bordje na staan ze er allemaal en zeer goed aangeduid! Ik doe hem beslist nog eens!
Van: VincentIngegeven op: 16-nov-2008Gereden op: 16-nov-2008
Vlak parcours, maar was wel modderig, wat voor extra uitdagingen zorgt. Mooi landschap, tussen de boomkwekerijen. Meer dan 75% off-road naar mijn gevoel. Ook de afstand vond ik behoorlijk. Bewegwijzering heel goed, behalve op het einde vond ik de weg niet meer. Kan ook aan mij gelegen zijn, gezien de vorige commentaar positief was. Op een bepaald ogenblik wees een pijl naar links en kwam ik op de Schelde uit in een dorp (Jabeke?); ik denk dat ik daar links de Schelde moest volgen, maar heb pijl gemist. Dan maar langs de grote baan terug... Niettemin een toproute !!
Van: KoenIngegeven op: 9-nov-2008Gereden op: 9-nov-2008
Vandaag Wetteren en omstreken doorkruist met deze route en het was geweldig.
Géén enkele keer verloren gereden ondanks het stevige tempo. Alle bepijling was OK en goed zichtbaar.
Het technische parcours heb ik niet meer gereden want ik was werkelijk op na het stevige tochtje. Héél regelmatig was het het betere ploeterwerk !
De voorbije regendagen en de wind hebben me méér dan eens de adem afgesneden maar het was wel leuk.
Jammer dat ik bij de aankomst niet onmiddelijk een fietsdouche vond, dit stond nergens aangeduid !
Van: GerardIngegeven op: 18-oct-2008Gereden op: 17-oct-2008
Route gisteren nog eens gereden. Inderdaad alle pijlen hangen nu op hun plaats. Vastgesteld dat de GPS track niet helemaal klopt met de bepijlde route. Mooie route. Gisteren een stuk zwaarden dan een paar weken geleden!
Van: GeoffIngegeven op: 11-oct-2008Gereden op: 11-oct-2008
De pijlen hangen overal waar ze moeten. Dit is de derde keer dat ik deze route heb gereden en nu ben ik slechts eenmaal kort fout gereden.
Blijkbaar heeft Bloso die bepijling dus overal hersteld.
Deze route is zeker de moeite, maar onderschat ze niet.
Van: GerardIngegeven op: 5-sep-2008Gereden op: 5-sep-2008
Mooie route met weinig fysische uitdagingen. Bepijling lijkt echt een ramp. Had gelukkig mijn Garmineke mee, zodat één en ander toch nog meeviel. De route is mijns inziens niet te doen zonder zo'n ding of toch ten minste met een goed planneke op zak. Vooral ter hoogte van Oordegem, waar de route de Brusselse steenweg ietwat volgt, heb ik zeker over 2 km geen enkele pijl meer bemerkt. In die buurt is het wel de moeite om even te stoppen aan die fietswinkel op de steenweg: in de etalage staan echt een paar italiaanse schoonheden! Aan het begin van de route wordt vermeld, dat de route jaarlijks wordt gecontroleerd door Bloso, wel, laat ons hopen dat die controle er voor dit jaar spoedig mag komen.
Van: StijnIngegeven op: 2-sep-2008Gereden op: 1-sep-2008
Het parcours lag er zanderig bij. De bewegwijzering is idd triestig, 3/4 van de pijltjes is verschenen. Gelukkig het parcours al gereden, zodat we niet telkens moesten afstappen om te kunnen ontcijferen welke richting wordt aangegeven.

Idd het punt waar de route gelijkloopt met die van houtem, is verwarrend eerst een pijl links, met mtb wetteren onder en daarna een gewoon pijltje rechts, gewoon een blad met mtb st. lievens houtem onderhangen en tis opgelost denk ik dan.

Ahja op één kruispunt van allemaal zandwegeltjes, ik denk na het lange vals plat naar het kappeltje in smetlede, staat er geen pijltje meer, daar is het rechts. Vorige keer had ik het nog op de grond gevonden en het iets of wat trachten te bevestigen, maar nu is alles verdwenen. En bij een afdaling op het einde, ligt er op eens buis over de weg over een riviertje denk ik, cava nog, maar die zak stenen die ze er bij gegoten hebben is levensgevaarlijk als je in volle vaart daarover zou denderen.

En een laatste opmerking, na het lange gras stuk langs de schelde, kom je terug op de baan van wetteren naar schellebelle, schuinover de blakken, kom je uit een straatje, daar staat een nieuw pijltje, maar dat staat naar links en moet volgens mij naar rechts staan. zeker als je 200 m rechts van die straat terug moet inslaan.

Het wordt tijd dat de gemeentelijke sportdienst eens een opknapbeurt geeft aan het parcours.
Van: bammekeIngegeven op: 5-aug-2008Gereden op: 5-aug-2008
05/08/2008

de route vandaag gereden
tot in oordegem alles echt prima,tot na die grote hoeve
pijltje ni gezien of verdwenen,dus ik mor blijven rijden
kwam ik toch wel in vlierzele terecht zeker
geen probl van gemaak,dus naar sint-lievens houten de balei opgereden en dan trug naar letterhouten zo naar bavegem,oosterzele,kwaterecht,overbeke
en eindelijk pomaf trug thuis geraakt
ik hem er 1.45 min overgedaan
mss ni de goei route maar heb er nog iets toff van gemaakt
groetjes
Van: simonIngegeven op: 27-may-2008Gereden op: 22-may-2008
jep, op een bepaald moment staat er een plaatje naar links (die van Wetteren) en 2m verder staat hetzelfde naar rechts (Houtem). Heb die van wetteren al enkele keren gereden en 1 keer hing er onder dat van Wetteren een gewoon wit papier met 'route wetteren' erop
Van: DanyIngegeven op: 26-may-2008Gereden op: 25-may-2008
De bewijzering is idd slecht

volgde de groene route van wetteren, maar na lang rijden bleek ik in st lievens houten te zijn. heb dan maar de beiden routes afgewerkt zodat ik 35 + 25km in men benen had verwerkt.

op die manier is het een heel mooie toch, alleen was het spijtig genoeg de bedoeling niet.

groene route Wetteren en st lievens houtem lopen dus voor een klein stukje in elkaar. als je dit niet op voorhand weet ben je wel "gereden" (zoals ik dus voorhad).

Het had de vorige nacht nog maar flink geregend en lag er dus zwaar bij, daarmé dat men gem.km/h ook had afgezien :-)
Van: Steven Van der SypeIngegeven op: 7-may-2008Gereden op: 7-may-2008
Net Wetteren in de benen.

Parcours: wel leuk, redelijk veel off-road. Beetje toertocht-parcours met af en toe serieuze modderpoelen (zelfs na 6 dagen schoon weer) maar grind overheerst.
Een licht hoogteverschil maar niks spectaculair. Veel zandgrond, dus ideaal bij droog weer maar lijkt me minder leuk bij regenweer.

Bewegwijzering: zeer triestig!
De bepijling is karig: geen enkele pijl teveel en soms slechts geplaatst (onduidelijk of slecht zichtbaar). Ook redelijk wat pijlen sterk verschenen, sommigen zelfs helemaal kleurloos met enkel nog de indruk van de pijl op het plaatje.
Momenteel zijn er wegenwerken in Wetteren en hier zijn de pijlen gewoon verdwenen: niks meer. Het pijlenverwarringsprobleem dat hieronder beschreven staat is wel opgelost: er staat "Wetteren" bij de 1e pijl gezet.
De startplaats te Wetteren is ook triest: geen plan met overzicht van de route(s), geen vermelde afstand,... Heb er trouwens ook rode pijlen zien staan, iemand enig idee of er ook een tweede route loopt?
Als je een gps hebt: aanrader om hem hier mee te nemen. De mensen van de sportdienst van Wetteren zouden beter eens bij hun collega's van Destelbergen gaan kijken hoe ze een parcours deftig uitpijlen!

Toch leuke tocht, zéér mooi stuk rond Serskamp, maar heb het gevoel dat er meer had kunnen inzitten.
Van: GeoffIngegeven op: 22-nov-2007Gereden op: 12-oct-2007
Groene route gedaan, het is erg opletten geblazen eens je onder de autostrade gaat en in bavegem komt, blijkbaar loopt daar een andere groene route. Ik had me eerste keer vergist en heb dus een heel stuk omgereden... Hoe dan ook, op een bepaald moment kom je op een kruispunt en staan er twee pijlen, een groene en een blauwe naar rechts aangeduid, je moet op dat punt dus de blauwe volgen! Erg onlogisch maar zo heb ik het de tweede maal gedaan en met succes.
Verder is dit een erg mooie route, heel veel landwegen! Zeker een aanrader!
Van: de mauveIngegeven op: 22-nov-2007Gereden op: 22-nov-2007
hallo!
ben een zeer beginnende mtb'er en zou graag eens voor het eerst een stukje route proberen. Woon zelf in Oordegem en kzou dus daar inpikken op de route (moet juist aan oordegem-dorp de steenweg oversteken). Mijn vraag is eigenlijk of je de route in beide richtingen kan doen? Of is er maar 1 aangeduide rijrichting? (kzou enkel het stuk onder de steenweg doen om de beginnen)
Van: jukieIngegeven op: 5-oct-2007Gereden op: 25-aug-2007
mooie maar lastige route,heb deze route met nat weer gereden en sommige stukken lagen er echt heel zwaar bij.
en kwa afstand juist voldoende om eens lekker af te zien.
mijn vrouwke heeft mee gereden en zij is al iets gewoon en zei dat het ook zwaar was.
ga deze route zeker nog eens terug doen.
Van: yveIngegeven op: 22-sep-2007Gereden op: 21-sep-2007
prachtige route.ben nog maar enkele malen gaan mountainbiken maar heb de smaak te pakken!technisch stuk op de warande is geen lachertje!op naar de volgende route.
bewegwijzering is soms verdwenen,maar met een beetje logisch denken kom je er wel!
Van: Filip D.C.Ingegeven op: 22-jul-2007Gereden op: 22-jul-2007
Route met weinig asfaltwegen. Ideaal om eens op onverharde veldwegen te rijden.
Spijtig dat sommige wegen gebruikt worden door dolle motocrossers, dus opletten.
De route is wel een aanrader voor iedereen. Ik kom nog eens terug in het najaar.
Van: nicootjen en floIngegeven op: 6-apr-2007Gereden op: 6-apr-2007
met 3 als opwarming eerst 10km tot aan de start gereden, na 5 km op parcours waren we maar met 2 meer over :p de vrouwelijke bikester gaf er de brui aan wegens te weinig conditie. eindelijk konden we ons tempo beetje opdrijven. Goed doorgereden tot we aan die dekselse splitsing kwamen met de route van st lievens houtem waar we ons voorheen al 2 keer gemist hadden. Nu dus de juiste weg gevonden en nog eens ferm doorgetrokken tot we een gemiddelde van 22,2 km/u hadden wat vrij hoog was na ons traag begin. Na de route gereden te hebben nog ferm 6km doorgetrokken naar huis. al bij al een toffe route op enkele onduidelijke pijltjes na.
Van: GJIngegeven op: 5-mar-2007Gereden op: 3-mar-2007
Een goed bepijld en leuk parcours,gemaakt op een lichtgolvend landschap gekruid met leuke afdalingen,technische strookjes,een lastig stuk dijk langs de schelde en niet te vergeten de ontelbare plassen water(eenmaal nat=superplezant).
Details:Onze Pol lag na amper 5km al languit in't water (nog 30km te gaan),Steven Sterk was ook terug goed voor 3 valpartijen,Michael Spiessens rijdt niet alleen op banden zonder relief,de laatste km-ers zat er ook gene lucht meer in.
Rainman,De Lange en ikzelf waren de bevoorrechte toeschouwers.
Van: FrankIngegeven op: 15-nov-2006Gereden op: 15-nov-2006
Eenvoudig en niet eenvoudig parcours zou ik zeggen. Het is maar in welke tijd van het jaar je de Boskantroute rijdt.
Deze zomer nog snel en stoffig, de schoenen kan je altijd wel ergens op een spatje modder trakteren als je wil.
Na 2 dagen miezerige regen ligt het er supervettig bij, heel veel waterplassen en soms herleidt de modder je snelheid tot 0 en afstappen( nabij spoorlijn Oordegem en te velde in Smetlede)
Kostuumpje van baggerwerken "Denul" aandoen en veel bijleren, staande houden en genieten. Het begint zelfs leuk te worden op zo'n ondergrond.

Mvgkes
Van: Tom Van UffelIngegeven op: 25-oct-2006Gereden op: 22-oct-2006
Eenvoudige route, aanrader voor beginnend Moutenbiker.
Van: infidelIngegeven op: 18-oct-2006Gereden op: 18-oct-2006
Vandaag het parcours gereden, maar jammmergenoeg op een punt het spoor bijster geraakt.

Na een eerdere poging om deze route te doen (ook misreden), heb ik ditmaal wijslijk het kaartje afgedrukt en meegenomen. Voorbij halfweg, in de buurt van oordegem, ontbraken de pijltjes. De kaart er dan bijgehaald en zo op het T-kruispunt naast de spoorweg linksaf besloten. De weg zo vervolgd maar geen pijlen te bespeuren.
Na enige tijd dan toch nog een groene pijl ontdekt, al schat ik toch een 5-tal kilometer van de route te hebben gemist.

Is het niet mogelijk een detailkaart van de route online ter beschikking te stellen?

Op zich geen slechte route, al mag de signalisatie worden nagekeken. Wie niet graag ploetert/baggert blijft hier ook beter weg na regen.
De technische strook is een aanrader en een enorm pluspunt bij deze route!
Van: de wittenIngegeven op: 16-sep-2006Gereden op: 16-sep-2006
leuk parcour , als straks de herfst definitief zijn intrede zal doen en het parcour er druilerig zal bijliggen dan denk ik dat dit toch een vrij zwaar parcour moet zijn op sommige plaatsen . De bewegwijzering is her en der zoek , zo kwam ik op een bepaald moment voor de brug over de autostrade waar je rechts af moest en dit had ik gemist omdat een stom plakaat van een of andere politieker zich ervoor had gezet ( proficiat , al die plaats maar nee !!!! ) . Ok , daar dus rechts af kom je na ongeveer 300 m op een punt waar je naar links moet ( op dat punt staat rechts een dikke boom )en het bordje is daar met de grond gelijk afgezaagd , opletten dus !!
Ook in het centrum van oosterzele (denk ik) ben ik het spoor bijster geraakt , daar ben ik dan maar door het centrum gereden richting wetteren en plots verscheen er opnieuw een groen bordje waardoor ik dus opnieuw op het parcour kwam . Na een tijdje inderdaad de strook naast de schelde .....KAN ER ALSTUBLIEFT EENS IEMAND DE TENGELS VAN 1M HOOGTE AFDOEN OVER EEN STROOK VAN TOCH 200 M !!! T'is niet plezant om daar mee uw blote benen door te rijden!!! verder aangenaam rijden tussen al het groen .
Van: de wittenIngegeven op: 16-sep-2006Gereden op: 16-sep-2006
leuk parcour , als straks de herfst definitief zijn intrede zal doen en het parcour er druilerig zal bijliggen dan denk ik dat dit toch een vrij zwaar parcour moet zijn op sommige plaatsen . De bewegwijzering is her en der zoek , zo kwam ik op een bepaald moment voor de brug over de autostrade waar je rechts af moest en dit had ik gemist omdat een stom plakaat van een of andere politieker zich ervoor had gezet ( proficiat , al die plaats maar nee !!!! ) . Ok , daar dus rechts af kom je na ongeveer 300 m op een punt waar je naar links moet ( op dat punt staat rechts een dikke boom )en het bordje is daar met de grond gelijk afgezaagd , opletten dus !!
Ook in het centrum van oordegem (denk ik) ben ik het spoor bijster geraakt , daar ben ik dan maar door het centrum gereden richting wetteren en plots verscheen er opnieuw een groen bordje waardoor ik dus opnieuw op het parcour kwam . Na een tijdje inderdaad de strook naast de schelde .....KAN ER ALSTUBLIEFT EENS IEMAND DE TENGELS VAN 1M HOOGTE AFDOEN OVER EEN STROOK VAN TOCH 200 M !!! T'is niet plezant om daar mee uw blote benen door te rijden!!! verder aangenaam rijden tussen al het groen .
Van: MorrisIngegeven op: 12-aug-2006Gereden op: 12-aug-2006
Vandaag een rustige, relatief korte tocht gepland van 35 km. Maar ergens op het meest zuidelijke punt van de route zijn we, zonder het te weten, op de MTB-route van Sint-Lievens-Houtem terechtgekomen.
Pas nadat we toch al een 40-tal km op de teller hadden kregen we een donkerbruin vermoeden at er iets mis was, en dan waren we juist terug op het meest zuidelijke stuk van de route van Wetteren.
Dan maar binnendoor naar Wetteren gefiets en uiteindelijk 49 km gedaan ipv de geplande 35

Zowel de route van Wetteren als die van Sint-Lievens-houtem zijn wel leuk. Geen heuvels, wel een relatief zwaar parcours vandaag na de regenval van de afgelopen dagen
Van: GeertLIngegeven op: 29-jul-2006Gereden op: 21-jul-2006
Weersomstandigheden +30graden, geen wind, snikheet

Solorit met AV= 21,7===
Van: stigIngegeven op: 12-jul-2006Gereden op: 9-jul-2006
mercie papa(geert) vo de commentaar
inderdaad wetteren was echt prachtig maar ik rij tog liever in de modder :p en lekker jumpe
Van: GeertLIngegeven op: 9-jul-2006Gereden op: 9-jul-2006
Rijders: Jeroen, Stig, Geert
weersomstandigheden perfect maar winderig: 24°, lichtbewolkt en zonnig.
het parcours lag poederdroog en er was dus veel zand en stof. Leuk.

AV= 19. KAn zeker beter. zie maar AV vorige rit.

Jeroen en Stig hebben zeer goed gereden. Zowel technisch als fysisch. Ze blijven ook samen voor het meer strategisch-fysisch werk. They stick together! Maw ze lossen elkaar af en trekken zo gemakkelijk weg. Soms moeite om ze te volgen!!

Dat worden 2 goei MBK rijders. Doe zo voort Stig en Jeroen.

Van: GeertLIngegeven op: 27-jun-2006Gereden op: 27-jun-2006
18°. Winderig en bewolkt.
KM stand = 36,7
AV=20,6 (gaat dus omhoog) maar moet op 21 komen deze zomer
Van: GeertLIngegeven op: 13-jun-2006Gereden op: 12-jun-2006
Temp: 34°!!
AV=20,4
KM=36

Parcours lag er poederdroog bij. Blijkbaar is los zand even gevaarlijk als modder. Stuur vasthouden en alert blijven op dit parcours.

Verder een zacht glooiend gemakkelijk parcours met mooie natuur. Opvallend veel off-road. Een snel parcours met een veraderlijke 36km.

En ja je kan in Oordegem terug het ganse parcours rijden. Voorbij de molen kan men nu terug rechtdoor en is de brug af.
Van: stigIngegeven op: 7-may-2006Gereden op: 7-may-2006

wetteren is vrij zwaar de 1e keer dat 'k wetteren heb gedaan moest ik afbreken nu

was het niet het geval
:) anders was het de moeite wel waart
Van: FrankIngegeven op: 5-may-2006Gereden op: 4-may-2006
Schitterend weer in een tot nu toe beste route gereden. Heel gevarieerd tussen diverse landerijen, goed uitgepijld met hier en daar toch werkzaamheden ( riool Schellebelle en asfalt Serskamp). Werzaamheden spoorweg niet opgezocht maar op de steenweg Gent - Aalst N9 gewoon richting Oordegemdorp links en boven aan bakkerij rechtsaf en verder aanpikken op de route. Cliff en Jos bedankt voor de kennismaking ! Cu
Van: Tom ChristiaensIngegeven op: 4-may-2006Gereden op: 3-may-2006
de groene route gereden vandaag was echt volledig droog en zijn een paar leuke vals plat afdalingen waar je wel hard kan gaan.
leuke route ga ik zeker nog doen het hele traject is wel 40km.
de terugkeer langs de schelde is wel tof.
de rode route naast zwembad was gesloten.
Van: TTIngegeven op: 23-apr-2006Gereden op: 23-apr-2006
Vandaag voor de tweede maal deze route gereden. Door de uitblijvende regen, lag het hele parcours er droog bij. Met als opwarming de verplaatsing van Gentbrugge naar de Warande (en terug natuurlijk) was dit een mooie tocht van net iets meer dan 60km.

Het parcours is goed uitgepijld (met enkele nieuwe bordjes) en goed variërend, ondanks het gebrek aan heuvels. Echte kuitenbijters zitten er dus niet tussen, maar in de buurt van Oordegem is het toch iets heuvelachtiger. Het technische parcours naast het zwembad is een ideal afsluiter van deze goede trainingsroute.

Nog een paar tips
- Door werken aan een brug over de spoorweg, is de lus in Oordegem even uit het parcours gehaald. Ongeveer aan de helft aan een steenweg, ga je linksaf ipv over te steken. Je zal Oordegem al klimmend binnenrijden. Bij het uitrijden moet je wel na enkele honderd meters linksaf (aan een tankstation).
- Rond driekwart van het parcours moet je na een bospassage door een woonwijk, daar moet je een smal paadje tussen de huizen induiken (Bospad of zoiets)
- Even verderop zijn er straatwerken aan de gang. Bij de eerste boctht staat er nog een pijltje, bij de tweede niet. Daar ga je linksaf ...

Besluit: een mooie route in de buurt van Gent
Van: BenIngegeven op: 19-feb-2006Gereden op: 19-feb-2006
Vandaag weer de toer gereden van wetteren, alles is in orde gebracht blijkbaar en is dus goed uitgezet. Ook de service in de sporthal op gebied van fietsen reinigen en douchen is uitstekend. Nu vandaag lag het parcour er wel wat vettig bij maar is zeker een aanrader, zelf de omleiding te Oordegem staat volledig goed aangegeven.

Mtb Groeten Ben,
Van: BenIngegeven op: 16-jan-2006Gereden op: 15-jan-2006
Gisteren eens de nieuwe mtb toer gereden in Wetteren. Voor een nieuwe toer te zijn staat die slecht aangegeven of zijn er al verschillende plakjes verdwenen. Hopelijk wordt daar iets aan gedaan. Anders een schone toer en goede service in de sporthal, enkel voor den trappist moede ergens anders zijn op zondag....

mtb grtz
Van: LowriderIngegeven op: 23-nov-2005Gereden op: 11-nov-2005
Was heel benieuwd naar de route, vooral omdat ze aan mijn eigen voordeur passeert.
Dicht bij huis nog heel wat onbekende paden ontdekt. De route gaat niet vervelen en is heel aangenaam om rijden. Alleen in St L Houtem even het Noorden kwijt. Heel verwarrende samenloop met de route aldaar. En de werken aan de spoorwegbrug? Je moet geloof ik een 5-tal km extra incalculeren voor de omleiding. Maar dat is dus een tijdelijke kwaal.
Van: erwin sharkyIngegeven op: 14-nov-2005Gereden op: 14-nov-2005
goed uitgepijld;goed parcour,snel en niet echt direkt veraaderlijk,spijtig van de omleidingen door de werken aan de spoorbruggen van de nieuwe lijne naar brussel,ppff da's een kwestie van tijd,dus ik ga deze route zeker nog rijden.
mvg erwin
Van: flowerdudeIngegeven op: 8-nov-2005Gereden op: 9-nov-2005
eindelijk een parcour dat door smetlede gaat! mooie streek veel offroad, vlak maar toch de moeite om eens te proberen.
Van: DHondt Patrick Ingegeven op: 7-nov-2005Gereden op: 8-nov-2005
zondagmorgen 08.30 vertrek mtb route Wetteren.Zeer fris ,veel wind toch maar korte broek en korte vingers aangedaan.Laag hangende zon dus opgelet .Eens voorbij de spoorweg begint onmiddelijk het off road rijden (52 % zeker niet overdreven).Zeer snel parcours , vlak en egaal maar toch nog de nodige pepers.Jammer van de omleidingen , hadden wel 42 km op de teller.Ook opgelet voor de wissel mtb Wetteren/St LievensHoutem(verwarrend ) Voor de rest schitterende omloop ,ideaal om op snelheid te trainen.Is voor herhaling vatbaar als de bar open is!(jammer hadden vreselijk dorst)
Van: Dietrich DSIngegeven op: 31-oct-2005Gereden op: 31-oct-2005
Zopas de route gereden en ik vind het zeker een aanrader voor mensen uit de streek. Ze is uiteraard vlak maar het percentage asfalt valt goed mee. Het lijkt alsof het meer offroad is dan de aangekondigde 52%.
Ik vind deze route in ieder geval beter dan Erpe-Mere in deze omgeving. De bepijling was uiteraard (nieuw parcours) nog tip top in orde. Soms moet je wel even opletten of je vliegt de pijltjes zo voorbij maar je merkt al snel dat je er eentje gemist hebt. Het enige nadeel was dat een deel van de route in Oordegem tijdelijk onderbroken lag wegens werken maar voor de rest heb ik me hier goed kunnen uitleven.
Van: lauwaertIngegeven op: 29-oct-2005Gereden op: 30-oct-2005
morgen gaan een paar maaten en ik gaan rijen: Geert, Jeroen , IKKE
en samen zijn we een een DEEL van de mudhuppres ma die rijen ni allemaal mee
nu over de route::
ik eb al veel gehoort erover en ze was goe maar zwaar en vrij veel modder morgen meer