logo  
HammeHamme (Dijkenlandroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Gemeentelijke sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32,  Hamme 
Sportcentrum 't Broeksken Kleinbroekstraat 19,  Hamme-Moerzeke 

Lussen
groen groen+blauw groen+blauw+rood
23,5 kmGDBKMLGPX 35 kmGDBKMLGPX 51,5 kmGDBKMLGPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Gemeentelijke sporthal Meulenbroek ja ja ja ja nee
Sportcentrum 't Broeksken ja ja ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Erwin MommersIngegeven op: 25-mar-2018Gereden op: 25-mar-2018
Vandaag Hamme groen gereden met mijn vriendin. Wederom, ik ben Nederlander, een MTB route die de naam eigenlijk niet dragen mag. Twee weken geleden Waasmunster groen en blauw gereden. Heel veel verhard of gravel paden in en rond de bebouwdekom en weinig tot geen single tracks in het bos. Het BMX park aan het begin is gaaf en een goede plek om technieken te leren. Voor de rest was het saai en onuitdagend. Op het pad langs de weg naar Dendermonde, waar je rechts het bruggetje over moet is 200 mtr verder de weg afgesloten. Hier was geen omleiding aangegeven dus hebben we het met de GPX file en GPS zelf wel weer gevonden. Ik denk dat wij als Nederlanders verwend zijn met de routes die ons per MTBroutes.nl worden aangeboden.
Van: tettenzotIngegeven op: 21-oct-2017Gereden op: 19-oct-2017
Op een mooie herfstdag eens 71km gaan rijden is niet slecht vond ik.
Ik ben begonnen aan mijn deur,Zele,en zo de tocht verder gezet richting Hamme.
Over de tocht wil ik wel melden dat het parcour een beetje veranderd is, wegens de grote werken,niet erg hoor.
De rode lus is wel wat saaier,altijd maar rechtdoor rijden zonder een uitdaging!Dat heb je met dijken.
Ik heb een goed gevoel gehad als ik thuiskwam,en dan is mijn MTB tocht geslaagd.
Tot de volgende keer.dank u.

Van: Chris DurieIngegeven op: 9-oct-2017Gereden op: 8-oct-2017
Groen-blauw-rood gereden : mooie rit, hoofdzakelijk onverhard, maar bijna geen hoogtemeters, veel mooie binnendijkjes, hier en daar nogal wat modder. Je moet echter creatief zijn bij de werken die er aan de gang zijn... GPS komt hier goed van pas... maar zo kom je ook op mooie plekjes. In Hamme is er de leuke attractive en verrassing van het BMX circuit !
Van: MartekoIngegeven op: 18-jul-2015Gereden op: 18-jul-2015
Op een kurkdroog parcours hebben we de groen-blauw-rode lus afgebold. Startend vanaf de sporthal is het begin meteen spectaculair met een tweetal km technische boswegeltjes. Nadien kan je genieten van nog meer mtb-plezier in de nabijheid vd Scheldedijken en de talloze vijvers. Gezien de dijkwerken vd firma De Nul zijn sommige baantjes niet berijdbaar maar hier wordt een mouw aan gepast door de plaatsing v oranje Blosopijltjes die als wegomleggingspijlen dienst doen. In de buurt van Moerzeke heb je na 25 km heb je naar mijn gevoel het beste achter de rug. Maar het vlakke goed uitgepijld parcours (met een bijzonder pluim voor de omleidingspijltjes) kon ons zeker bekoren.
Van: GeorgesIngegeven op: 13-dec-2012Gereden op: 13-dec-2012
Vandaag volledige toer gereden, koud maar mooi en aangenaam.
1 minpuntje de cafetaria van de sporthal is al meer dan een jaar gesloten.
Van: NicolasIngegeven op: 24-jun-2012Gereden op: 19-jun-2012
Wij hebben ook in Hamme groen gereden vorige dinsdag, en het gras naast de rijksweg is inderdaad echt wel veeeeel te hoog, het is soms bijna niet mogelijk het pad nog te vinden! Het was aftellen op deze veel te lange strook. Voor de rest was het wel een leuke route om eens op een avondje te rijden
Van: AnthonyIngegeven op: 24-jun-2012Gereden op: 17-jun-2012
Heb groen gereden te Hamme.
Route is goed aangegeven, na paar km eerste stuk lang de nationale weg door het hoog gras is OK, maar na 3/4 van het trajekt dien je rechts van de baan door het hoge gras langs de nationale weg rijden - op het eind is het niet meer te doen - alleen hoog gras tot aan je ogen en geen greppel/strook meer te zien(ben dan maar terug op de paralelle baan gaan fietsen en terug ingepikt 200 m verder). K'weet niet of ze daar soms in de zomer eens gras korter afrijden of zo, indien niet - doe ik ze toch wel eens weer maar dan in vroege lente of winter nog eens.
Van: bokIngegeven op: 23-mar-2012Gereden op: 22-mar-2012
gisteren de volledige rit gedaan
alles is goed aangeduid weinig asfaltwegen en goed rustig bereidbaar
Van: DimitriIngegeven op: 15-aug-2010Gereden op: 14-aug-2010
Gisteren groen-blauw gereden. Overal goed bepijld, en GPS eigenlijk niet nodig.

Mooie omgeving, vooral de eerste helft (vertrokken van sporthal Hamme). Hier en daar een berm met hoge netels, maar ondanks de korte broek toch niet te veel geneteld, dus nog goed te doen.

Al bij al een mooie, gemakkelijke en toffe route, alleen op einde iets te eentonig (afwisseling asfalt - bermpje).

BMX parcours aan begin is best wel een goede opener. Als afsluiter dan nog maar eens gedaan, maar misschien hadden we dat meer beter gelaten. In het midden ligt daar ergens een groot voorwerp (steen, boomstronk), den deze er op natuurlijk, en band in een seconde volledig plat :-).
Van: PhilipIngegeven op: 30-jul-2010Gereden op: 29-jul-2010
Gisteren de volledige route gereden. Vertrokken van sporthal Meulenbroek, na de eerste splitsing van groen op blauw staat er een paal zonder pijltje. Hier moet je rechtdoor. Voor de rest is het overal goed bepijld.
In het begin heb je een bmx-parcour van ongeveer een kilometer lang wat zeker de moeite is. Na de toer heb ik deze nog 2 keer gereden, echt leuk!
Hier moet je geen hoogtemeters verwachten en vaak rij je op of in een berm naast het asfalt. Zeker op het einde telt de route heel wat asfaltkilometers.
Het is wel een mooie omgeving om te fietsen.
Van: KoenIngegeven op: 22-feb-2010Gereden op: 21-feb-2010
Zondag, groen-blauw-rood gereden. Het lag er hier en daar modderig bij en bij momenten was het zwaar doorduwen....
De bepijling is prima in orde, alles is zeer goed aangegeven.

Men is het leuke BMX parcour aan het gegin van het groene parcour ter hoogte van de Mirabrug verder aan 't uitbreiden...'t is nog vol op in aanbouw, maar je kunt het al uittesten. Wordt er alleen maar leuker op.

Het is een mooi en relatief vlak parcour door een landelijke omgeving waar de wind je stevig te pakken kan nemen.
Al bij al een een tof en afwisselend parcour...goed voor de conditietraining.
Van: GilIngegeven op: 25-oct-2008Gereden op: 25-oct-2008
hoi

we hebben vandaag de route gedaan bij droog weer. zeer mooie route, niet echt moeilijk. de bewegwijzering staat op sommige stukken erg onopvallend en op andere stukken dan weer te veel pijltjes...

ondertussen is de route gemaaid want we hebben geen last gehad van brandnetels en/of hoogopstaand gras...

het kleine mtb-circuitje nabij de mirabrug is een aanrader!!! we zijn hier enkele keren overgegaan en het is kicken!!

voor de rest zeker de moeite waard, vooral stukken waar je kan doorrijden zonder al te veel technische stukjes


grtzz
Van: KoenIngegeven op: 1-sep-2008Gereden op: 31-aug-2008
Heb vandaag bij prachtig zonnig weer het volledige parcour gereden

Bij de groene route ter hoogte van de Mirabrug is er een leuk BMX parcour dat je zeker een paar keer moet rijden, het fungehalte is echt hoog. Alleen het onderhoud laat te wensen over....brandnetels woekeren plaatselijk over de singletrack.

Ook op de blauwe route (op bepaalde stukken) kom je de nodige brandnetels tegen, soms manshoog...
Op de singletrack rond de vijver is het een echte rimbou waar je door moet, wel 2.50m hoog riet belemmerd je uitzicht en dat op 50 cm van de rand van de vijver...Wel eens leuk om te ervaren en het geeft je een kick, maar laat er toch maar eens onderhoud plegen.

Het ganse parcour loopt wel door de natuur maar is vrij vlak....goed voor conditietraining, echt technische stukken zijn er niet bij. De bepijling is perfect.

Aan de gemeente.....onderhouden dit mooie parcour !


Koen


Ter zijde:
Ik heb onlangs een GPSmap 60Cx aangekocht en zou graag praktische informatie van iemand willen krijgen in het gebruik op de MTB.
Ook wil ik een fietssteun aankopen type RAM-B149z-A-GA12U Short, en vraag mij af of deze geschikt is om op mijn MTB Trek Fuel EX8 te monteren, zonder dat de GPS op ruw terrein er uit valt....

Koen
Van: JohanIngegeven op: 1-jun-2008Gereden op: 1-jun-2008
Vandaag de volledige route gereden ( groen, blauw en de 2 rode lussen).

Ik moet zeggen: ik was aangenaam verrast. Ik had niet veel verwacht van deze route, maar dat viel nog goed mee. Natuurlijk moet je er geen hoogtemeters verwachten, maar het is toch een leuke route. Ook de bewegwijzering was heel goed, had mijn gps niet echt nodig.

Wel worden de netels hier en daar echt hoog en groeien ze over de single-tracks.

Het stukje bmx-parkoers op bijna op het einde van de groene lus is nog een leuk extratje.
Van: Bart en LieveIngegeven op: 6-may-2008Gereden op: 3-may-2008
Hamme is inderdaad de Ardennen niet.
Buiten het stukje langs de drukke verbindingsweg echter een leuk parcours met quasi 100% perfecte bewegwijzerig, waarvoor proficiat. Enkel voor Kastel gingen we even de mist in: aan de buitendijk van de Schelde werden blijkbaar werken uitgevoerd waardoor deze buitendijk nemen onmogelijk werd.
Mogen m.i. wel op sommige plaatsen (binnendijken) beginnen maaien; anders is er binnenkort geen doorkomen meer aan.
Van: StefaanIngegeven op: 11-dec-2007Gereden op: 11-dec-2007
Er moet iemand de eerste zijn. Gisteren een stevig deel van de groene en blauwe lus gereden (moeten afbreken wegens invallende donkerte). We waren aangenaam verrast. In de winter wanneer het vochtig ligt, is deze route best wel de moeite. In de zomer vermoedelijk nogal weinig uitdagend, maar ja, Hamme ligt nu eenmaal niet in de Ardennen. Slecht 1 pijltje ontbrak (daar is het naar rechts), goede service in sporthal 't broeksken (afspuitinstallatie). Kortom, een aanrader voor mensen uit de streek die eens iets anders willen dan Waasmunster. Ook het technische parcours aan het water is geestig.