logo  
BeerselBeersel
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
? CC De Meent Gemeenveldstraat, 1652 Alsemberg 
? Sportcentrum "Kerkeveld" Schoolstraat, 1650 Beersel 
? Voetbalveld "Rilroheide" Rilroheidestraat, 1653 Dworp 
? Sportstadion "O. Van Roy" Sollenbeemd, 1654 Huizingen 
? Sportcentrum "Vogelenzang" Dworpsestraat, 1651 Lot 

Lussen
Bordeaux Oker Groen
15 km 5,5 km 20,5 km
Mogelijke combinatie(s) van lussen
rood+groen
36,6 km (652 hm)GPX

Informatie
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
CC De Meent
Sportcentrum "Kerkeveld"
Voetbalveld "Rilroheide"
Sportstadion "O. Van Roy"
Sportcentrum "Vogelenzang"
Opmerking
Het nieuwe mountainbikeparcours loopt door de vijf deelgemeenten. In elke deelgemeente staat ook een totempaal waar het plan van de routes staat uitgestippeld met de nodige uitleg. Deze totempalen, telkens op een plaats met de nodige parkeerruimte, fungeren als startplaats in elke deelgemeente. In Huizingen is dat in de Beemd, in Dworp en Beersel aan het voetbalveld, in Alsemberg aan De Meent en in Lot aan de sporthal', vertelt schepen van Sport Eddy Deknopper (CD&V). 'Het mountainbikeparcours omvat drie lussen. Je kan perfect van de ene lus overschakelen naar de andere. De groene lus is het moeilijkste parcours en loopt in Alsemberg en Dworp over enkele nijdige hellingen. Dit parcours is 22kilometer lang en is vooral bedoeld voor de sportieve mountainbiker. De rode lus is 12,5kilometer lang en is eerder technisch. Het traject loopt over zandgrond, bos en grind langs de vallei van de Molenbeek en de Kesterbeek. Ten slotte is er nog een gele route van zo'n 8kilometer. Dat parcours is vrij vlak en loopt langs de Zennebeemden in Lot en Huizingen. In totaal hebben we nu in Beersel 41kilometer mountainbikeplezier.

De route is bewegwijzerd. Je vindt ze ook op www.beersel.be. Voorts werden folders gedrukt waarop voor de liefhebbers ook de hoogtelijnen staan aangeduid. De route is volledig vergund en reglementair. 'In amper drie maanden tijd, hebben we dit parcours gerealiseerd', aldus Eddy Deknopper.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: peterIngegeven op: 31-jan-2018Gereden op: 28-jan-2018
De streek is mooi, maar verder sloeg de route wat tegen. De afpijling is goed in orde, maar er kan volgens mij veel meer uit de streek gehaald worden. Veel te veel asfalt of andere verharding en veel te weinig bos. In deze natste winter in lange tijd waren de niet verharde stroken heel modderig maar misschien dat het bij normaal weer wel meevalt. Gelukkig waren er voldoende hoogtemeters zodat de wat geoefende mountainbiker er toch iets aan heeft. Een oproep dus aan BLOSO om een uitdagender parcours uit te tekenen in deze mooie streek!
Van: guido de pauwIngegeven op: 30-oct-2016Gereden op: 30-oct-2016
Zeer mooie route. Combinatie rood + oranje. Ik denk dat er juist 1 verkeerd bordje staat op de oranje route. Je komt in een maisveld terecht en daar sta je dan.
Heb dit gemeld aan de gemeente beersel.
Van: NicIngegeven op: 7-mar-2016Gereden op: 6-mar-2016
Ondanks de hagel, regen en de modder hebben we gisteren de groene + rode lus gereden.
Zelfs in deze omstandingheden is deze route een echte aanrader! Veel afwisseling tussen veld, bos, afdalingen en pittige klimmen.
Dit is een van de leukste routes in Vlaams Brabant tot nu toe.

Van: sandy peter joeri yves Ingegeven op: 15-nov-2015Gereden op: 15-nov-2015
Een heel leuke route met mooi omgeving .
Van: stefIngegeven op: 3-sep-2014Gereden op: 31-aug-2014
We reden de groene route, heel mooi en afwisselend door het heuvelachtige Beersel. Vertrokken vanuit Alsemberg. Pittige klimmetjes en afdalingen wisselen elkaar af over en door (een beetje) asfalt, landwegen, holle wegen, bossen, velden en kasseistroken. Het parcours lag er door de regen nogal glibberig bij. In de afdalingen was het hierdoor toch wel opletten geblazen en het tijdens het klimmen moesten we een paar keer afstappen door de combinatie van takken en natte leem. De pijltjes zijn over het algemeen vrij goed zichtbaar en volledig, hoewel we het begin van de route aan de parking van cc de meent in Alsemberg niet direct vonden. Komende van de autostrade: volg de Brusselsesteenweg verder en sla de Vanderveldelaan in, volg de pijl naar links in de Pastoor Bolsstraat en daarna is het bordje wat verstopt onder een boom, de route slaat ter hoogte van de achterkant van de kerk rechtsaf omhoog een trap met verbodsbord in! Onderweg hebben we nog een paar keer een afslag gemist, maar altijd vrij snel terug de weg gevonden. Zeker een aanrader!
Van: Bart RuttemanIngegeven op: 29-apr-2014Gereden op: 24-apr-2014
Recent de rode lus gereden. Mooie afwisselende natuur, langs riviertje, door weides, en aantal leuke hellingen op en af. Goed te doen voor iets gevorderde MTBer. Prima aangegeven met bordjes. Mooie omgeving.