logo  
Mechelen (Leest)Mechelen (Leest) (Hombeeks Plateau en Zennevallei )
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Sporthal Kouter Dorpstraat 67,  Leest 

Lussen
blauw
43,8 km (147 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Kouter ja ja ja ja
Opmerking
Het parcours bestaat uit 1 lus van 44 km en loopt over het Hombeeks Plateau, dat zich uitstrekt van het lichthellende Hombeek en Zemst over het vlakkere open-ruimtegebied van Leest en Heffen.

Het parcours volgt de oevers en de vallei van de meanderende Zenne die door deze streek kronkelt. De interactie tussen de groene vallei en het hoger plateau levert prachtige, open ruimten op die in de winter zo doorzichtig zijn dat je van dorp tot dorp kan kijken. In de zomer verandert dit beeld door de typische land- en tuinbouwarchitectuur tot een prachtig palet aan kleuren.

Een netwerk van trage wegen, kerkwegels en jaagpaden brengt de mountainbiker in een bijna stiltegebied. Sporadisch duikt een kasteel op, omfloerst door groen bomenbehang en afgeborstelde tuinen die de strakke vlaktes doorbreken.

De off-road gedeeltes (61%) liggen mooi verdeeld over het ganse parcours en zijn, vooral bij regendagen, zware kost door de zand-leem structuur van de ondergrond.

In het noorden is er aansluiting met het mountainbikenetwerk Rivierenland via de route van Willebroek en in het zuiden met het netwerk Dijleland via de route van Zemst.

De mountainbikeroute is een samenwerking tussen de stad Mechelen, de provincie Antwerpen, Bloso en de werkgroep Hombeeks Plateau en Zennevallei.

Warning: odbc_connect() [function.odbc-connect]: SQL error: [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver]General error Unable to open registry key 'Temporary (volatile) Jet DSN for process 0x2a60 Thread 0x182c DBC 0x4f338ac Jet'., SQL state S1000 in SQLConnect in E:\hosting\member\lexasoft\UC\shared.php on line 5
error connecting to databases