logo  
HalleHalle
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Sportcomplex De Bres Monseigneur Senciestraat 13,  Halle 
groen Turnhal Buizingen '65 Oct de Kerckhove d'Exaerdestraat 13 ,  Buizingen 

Lussen
zwart groen blauw
7,2 km (114 hm)GPX 16,2 km (143 hm)GPX 27,5 km (431 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen-blauw-zwart groen-blauw blauw-zwart
42,1 km (560 hm)GPX 38,1 km (488 hm)GPX 31,3 km (466 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Sint Pieters Leeuw - Halle
0,6 km (9 hm)GPX

Informatie
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportcomplex De Bres ja ja ja ja
Turnhal Buizingen '65 ja ja ja ja
Opmerking
Na vijftien jaar overleg heeft ook Halle voortaan een eigen mountainbikeroute. Die voert door de vele bossen die de Vlaams-Brabantse stad rijk is.

De bossen van Halle zijn wereldwijd bekend omwille van hun wilde hyacinten. Een kleurenpracht die tijdens de bloeiperiode toeristen uit alle hoeken van de wereld naar de rand van het Pajottenland lokt, maar die omwille van zijn delicaatheid allicht ook gezorgd heeft voor een moeilijke totstandkoming van de nieuwe mountainbikeroutes.

Volgens Het Nieuwsblad was er liefst vijftien jaar overleg voor nodig. "Even hadden we gedacht dat dit parcours er nooit zou komen”, zegt burgemeester Dirk Pieters in de krant. “Ruim vijftien jaar werd er over onderhandeld met het Agentschap voor Natuur en Bos dat uiteraard het bos wil beschermen.” De drie bewegwijzerde routes starten aan het turncentrum Start 65 in Buizingen en bevatten 'snedige hoogteverschillen langs de vele beekvalleien'.

De vrij vlakke groene lus is 16 kilometer lang en is - zoals gebruikelijk - vooral gericht op recreatieve mountainbikers en families. Het blauwe parcours van 27 kilometer is dan weer een rit op maat van geoefende mountainbikers en loopt onder meer langs het Lembeekbos, Hallerbos, Kesterbeek en Kluisbos. Onderweg komt men enkele steile hellingen en technisch moeilijke stroken tegen. De zwarte lus ligt in in het Hallerbos, is zeven kilometer lang en is de zwaarste van de drie.

Warning: odbc_connect() [function.odbc-connect]: SQL error: [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver]General error Unable to open registry key 'Temporary (volatile) Jet DSN for process 0x2a60 Thread 0x182c DBC 0x4f03024 Jet'., SQL state S1000 in SQLConnect in E:\hosting\member\lexasoft\UC\shared.php on line 5
error connecting to databases