logo  
PittemPittem (Pallieter)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Sporthal Pittem Egemstraat 47,  Pittem 
Sporthal Pittem Egemstraat 47,  Pittem 

Lussen
blauw rood
22 kmGDBKMLGPX 12 kmGDBKMLGPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
blauw+rood
34 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst Pittem  Tel: 051/46.03.75
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Sport Lieven, Joos de Ter Beerstlaan 17, Pittem , Tel: 051/46.50.66
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Pittem ja ja ja ja ja (na verbouwing sporthal)
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: jeannineIngegeven op: 7-oct-2017Gereden op: 1-oct-2017
op een zonnige zondag dit toerke gereden en enkel in Egem dorp misste ik daar een pijltje , en dat was omdat er links een nieuwe electriciteitspaal gezet is en daar moet je rechtdoor tussen de haag en dat huis ....verder aan de rit niet op aan te merken .....
Van: mattyIngegeven op: 21-aug-2014Gereden op: 21-aug-2014
mooie route zowel blauw als rood.
2x mis gereden omdat pijltje moeilijk te zien was ,voor de rest prima aangeduid.
zeker een aanrader!
Van: hoste stefaanIngegeven op: 1-aug-2013Gereden op: 31-jul-2013
Perfecte uitpijling,nog niet veel z'on bloso route tegengekomen met die bepijling.
Van: Jordi taffeirenIngegeven op: 27-mar-2013Gereden op: 26-mar-2013
Dit parcour is een aanrader.
Mooie singletracks en toffe boerenwegels.
De gemeente was net bezig met het proper maken van enkele smalle paadjes.
De gemeente zorgt dus goed voor zijn route.
Kortom een leuke route om te doen
Van: kristofIngegeven op: 2-dec-2011Gereden op: 30-nov-2011
alle bordjes zijn aanwezig , enkel wel wa goe kijken . De ene keer hangt bordje metertje hoog dan es 2 meter . Wel een leuke route
Van: Steven DIngegeven op: 10-aug-2010Gereden op: 11-aug-2010
Gisteren de route gereden samen met 2 vrienden.
1ste maal dat ik mountainbike.
Het ging heel vlotjes.
Alle bordjes waren aanwezig hoor. En het stukje naast de spoorweg (aangegeven) das pas fun.

Alleen als die voor u mis gaat. ga je mee :p

greets
Van: LFRIngegeven op: 15-apr-2010Gereden op: 15-apr-2010
Hallo,
Vandaag de twee routes op de GPS gedownload en voor de eerste maal naar Pittem om te mountainbiken.
Mooi ritje van 34Km met maar 101 hoogtemeters maar door de wind toch tamelijk lastig.
Alles perfect berijdbaar alleen langs de spoorweg een klein stukje ploeteren.
Mvg: LFR.
Van: Simon CraeyeIngegeven op: 3-aug-2009Gereden op: 27-jun-2009
Deze route raad ik niet aan!
Er ontbreken nog steeds bordjes. Ter hoogte van de 'berg' en 'vijfwege' heb ik ongeveer een uur rondgereden en geen bordjes tegengekomen. Uiteindelijk stuurden ze me dan langs de spoorweg, waar het pad doodliep in een maisveld. (zoals de persoon voor mij blijkbaar ook opmerkte)
Voor de rest waren er veel wegjes tussen de velden, wat het redelijk lastig maakte.

Van: Geert VermeerschIngegeven op: 12-jul-2008Gereden op: 12-jul-2008
Ik hoop dat de organisatoren eens gaan kijken. Er ontbreken duidelijk bordjes op beide routes en op de rode lus is er een stuk weg letterlijk "weg"geploegd. Als je naast de spoorweg naar beneden moet dan loopt dit stuk dood, in het najaar was dat nog niet het geval.
Van: effemIngegeven op: 16-dec-2007Gereden op: 15-dec-2007
Eerst blauwe dan rode lus gereden. Het was één van de eerste droge dagen na een periode met veel regen: de meeste off-road stukken lagen er dus nog serieus nat bij. Bovendien waren de boeren nogal aktief rond deze tijd en was het een paar keer behoorlijk ploeteren in vettige traktorsporen. In deze omstandigheden vond ik de blauwe lus zelfs iets zwaarder dan de rode waar alleszins minder "omgeploegde" wegels lagen.
Bordjes waren naar mijn gevoel ok (soms wat afgebleekt en idd regelmatig twee pijltjes voor één afslag). Op één plaats leek een pijltje te ontbreken: doorsteek van Lijkweg naar Vijfpachtgoenstraat; misschien heb ik er gewoon overgekeken maar ik zag het volgende pijltje zo'n 50m verder al hangen dus geen drama). Pijltjes aan Wingensesteenweg in Egem zijn ok (daar rij je idd op een spiksplinternieuw fietspad).
Van: Geert VermeerschIngegeven op: 30-aug-2007Gereden op: 30-aug-2007
Omdat het vlak in de buurt is en niet te lang is de route ideaal om nog even te doen voor het donker wordt. Er ontbreken helaas wel enkele bordjes. Vooral op het stuk naast de spoorweg waar werken bezig zijn heb ik een cruciaal bordje gemist en ook in Pittem Centrum was het even gokken. Maar wel leuke route.
Van: lsIngegeven op: 10-aug-2007Gereden op: 9-aug-2007
Rode en blauwe route gereden. Mooie route, relatief weinig asfalt. Goede bewegwijzering, sommige plaatsen zelfs telkens twee bordjes waardoor je de route makkelijk kunt volgen.
Van: paul vandewalleIngegeven op: 15-mar-2006Gereden op: 11-mar-2006
We hebben zaterdag laatst de beide omlopen ( blauwe en rode ) gereden ...daar het de vorige dagen veel geregend had was het redelijk zwaar op bepaalde stroken , zowel op de blauwe als op de rode omloop.
De rode omloop van 12 km is goed bewegwijzerd en leuk om rijden vooral op het laatst met het korte techn. strookje langs de spoorwegbedding vooraleer je terug op de meulebeekstraat komt om richting pittem centrum.
De blauwe omloop van 22 km is eveneens vlot te rijden , er ontbreekt weliswaar een pijltje aan de T kruising op de wingensebaan, om terug richting egem te nemen ( ik vermoed dat dit met de werken bij het aanleggen van een volledig nieuw fietspad te maken heeft ? )Het is ook zo dat meer als de helft van de blauwe pijltjes kleurloos ( en bijgevolg onleesbaar ) zijn geworden.
Van: koengoeroe Ingegeven op: 2-feb-2005Gereden op: 29-jan-2005
Zaterdag hebben we de blauwe en de rode route gereden. De bewegwijzering valt zeer goed mee. Het parcour is niet lastig tenzij het zoals de vorige weken goe geregend heeft.

zeker geen slechte route maar doe ze alst modderig ligt
Van: DriesIngegeven op: 7-nov-2004Gereden op: 6-nov-2004
In tegenstelling tot vorig commentaar valt de bewegwijzering reuze mee. De rode lus was perfect bewegwijzerd. Bij de blauwe lus is het inderdaad zo dat heel wat pijltjes verkleurd zijn door de zon, waardoor het parcours minder sportief kan gereden worden. Enkel ter hoogte van Egem ontbrak een pijltje > wanneer je op een T uitkomt aan een grote baan, moet je linksaf gaan richting Egem.
Al bij al een leuke route. Wel redelijk wat asfalt en verharde paden, ook de stukken off-road waren geen echte kuitenbijters.
Van: MrProperIngegeven op: 3-nov-2004Gereden op: 3-nov-2004
had gehoopt dat pijltjes ed idd nog ok waren maar niet dus.....eerste paar pijlen waren ok....heel wat 'wijzertjes' ontbreken of zijn verkleurd van de zon....
jammer want het leek me een mooie route.

Van: DorryIngegeven op: 19-apr-2004Gereden op: 18-apr-2004
Heb ik de laatste week de rode route 3 maal gereden. 2 maal bij droog weer en de laatste keer in de regen. Heel tof parcour maar wat een verschil bij nat weer.

Zeker een aanrader!
Van: duo rijdt Pittem/blauwIngegeven op: 14-sep-2003Gereden op: 14-sep-2003
de blauwe Pittemroute verreden vandaag(14/09/2003) 22 km, vlak als een biljart en vooral asfalt af en toe een veldweg die goed berijdbaar is de bewegwijzering is ok maar de pijltjes zijn vaal en smeken om een likje verf prei, selder, kolen ... nooit meer groenten gezien als hier
Van: Kris en DerryIngegeven op: 2-apr-2003Gereden op: 2-apr-2003
Wij hebben het volledige parcours gereden in maart, het is goed bewijzerd. Het is goed te doen bij droog weer, het heuvelachtige landschap eist natuurlijk wel wa spierkracht. Hetzelfde parcours hebben we in het voorjaar (oktober) gereden in een periode van veel regen en dat maakte het héél zwaar door de vele moderplekken en het heuvelig karakter van de streek. Een aanrader!
Van: The Testosterone Biker BoysIngegeven op: 17-mar-2003Gereden op: 16-mar-2003
The Testosterone Biker Boys Do Pittem.

Zondag 16 maart. De Testo Boys hebben zin in iets nieuws. De groen-behaarde hamburger uit de koelkast die ze voor ogen hebben, rent luidskeels roepend de deur uit. Mét opgestoken vinger. Dan maar naar richting Pittem...

Het sportcentrum. Epi-centrum begot! Van de Pittem-route, that is. De Testo Boys vertrekken iets te snel. Dat blijkt na een kwartiertje. Komt door tevéél asfalt. Jaagt de jongens wat op. Het parcours? Ah ja. Véél slingerende bewegingen (links, rechts, links, rechts, etc.). Strookje asfalt, gevolgd door een stookje aardeweg. Geeuw! Landschap van boerderijen en varkensstallen. Het hartje van de Testo Boys begint even harder te slaan bij de gedachte aan een jonge, blonde, schaarsgeklede boerin die een koe aan het melken is (op zo'n driepikkelstoeltje, wat melk gemorst op haar volle boezem, etc.), maar helaas. Géén boerin.

De signalisatie vraagt u? Bijna perfect: op een bepaald punt hebben de Testo Boys een zeer sterk vermoeden dat ze moeten afslaan (een paaltje, maar géén pijltje). Vooraleer de Boys kunnen stoppen en keren (kilometers verder! dat slipspoor!), nog steeds géén pijltje te bemerken. Terugkeren dan maar. Woedend. En zwaar pissig. Uiteraard. Edoch, de Testo Boys hebben de signalisatie hersteld. U moet nu aan die pasverwoeste boerderij naar links.

Na ruim een uurtje terug aan het sportcentrum. Zo'n 25 kilometer in de kuiten. Dat vinden de Testo Boys maar niks, en gaan voor het extra rode parcours. Dat dit parcours 'rood' krijgt, vinden de Testo Boys van de hond zijn euh... dinges. Enfin. Het parcours blijkt in een tijd van 1u 48 minuten genoeg om een redelijke zondagse fietstocht te zijn, maar hier zien ze de Testo Boys niet terug. Tenzij die wulpse boerin zich alsnog meldt! De Testo Boys kan je bezoeken op <a href="http://www.doink.be">www.doink.be</a>.
Van: Andy VermeulenIngegeven op: 5-nov-2002Gereden op: 10-oct-2002
10/10/2002:
Mooie route blauw is inderdaad veel weg maar toch aangenaam;
Rood is erg goed en zeker wanneer ge u conditie wilt aanscherpen.
Ik heb rood gereden toen het erg veel geregend had en het is zwaar maar zeker te doen met een redelijke conditie. Te doen is de boodschap zeker het heuveltje langs de spoorweg
conclusie ***
Van: Wim Moerman en Jan ChristiaenIngegeven op: 27-apr-2002Gereden op: 27-apr-2002
Hebben op 27 april 2002 de route in Pittem gereden en hebben niets dan lof over de bewegwijzering. Een grote proficiat voor de organisatoren. Aan de tennis ontbreekt waarschijnlijk een pijltje ofwel hebben we het niet gezien.
Het is een mooi parcours dat vlug kan gereden worden. Opgelet op de Berg: daar is een diepe put. Ik ben daar over de kop gegaan.
Van: Dirk Van LooIngegeven op: 1-sep-2001Gereden op: 1-sep-2001
september 2001<br><ul><li>uitstekend aangegeven, geen enkel pijltje ontbreekt
<li>in de blauwe lus zeer veel asfalt (85%), de rode bevat veel meer offroad en is meer aan te bevelen
<li>bijna vlak parcours, enkel de rode lus is licht heuvelend, vooral rond 'Pittem berg' (...berg...)
<li>het rode deel bevat twee indrukwekkende stroken: een zware beklimming dwars door het veld (aan Berg), dit deel was na enige regenval zeer zwaar en moet na een lange natte periode niet te doen zijn
en op het einde van de rode route een technisch stuk (naast spoorlijn). Toen ik de route reed was het paadje werkelijk overwoekerd met netels, gelukkig had ik een lange broek aan...
<li>bij droogte zijn sommige veldwegen vreselijk dokkerwerk(baksteenpuin, boomwortels, diepe putten, ...), na een natte periode moet dit er erg zwaar bijliggen
<li>Besluit : **1/2
</ul>