logo  
ZonnebekeZonnebeke (Gustave Bourgois)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Sporthal Hekseketel Geluwestr.36, 8980 Beselare-Zonnebeke 

Lussen
groen groen+rood groen+rood+blauw
15,5 kmGDBKMLGPX 28 kmGDBKMLGPX 38 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst  Tel: 057/46.82.42
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Hekseketel ja ja, op aanvraag - groepen neen neen neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: PeterIngegeven op: 9-apr-2017Gereden op: 9-apr-2017
Vandaag groen, rood blauwe lus gereden. Ligt er prima bij. Mooie rit. Enkel opletten in Geluveld. Het stuk offroad , bij verlaten n8 richting, richting wervikstraat. Daar passeer je een vervallen woning. Prikkeldraad werd voor en na de woning gespannen. Geen verwittiging. Voor de rest goede bepijling. Doe ik zeker nog eens
Van: FilipIngegeven op: 18-aug-2012Gereden op: 18-aug-2012
Deze voormiddag de groen-blauw-rode lus gereden. Zoals elders gemeld relatief veel asfalt, maar dat zijn vooral kleine baantjes. Op een paar stukken stond onkruid (inclusief brandnetels) hoog.
Bepijling over het algemeen ok, al moest je ze soms zoeken achter het onkruid. Enkel aan rond punt Roeselarestraat/Beselarestraat/Moorsledestraat/Passendalestraat zorgde het pijltje voor verwarring.
Ik had de GPS track bij me en moest vaststellen dat op zeker acht punten de bepijlde route niet meer overeenkomt met de gepubliceerde track: update van de GPS track is wenselijk.
Van: Slos PeterIngegeven op: 31-jul-2010Gereden op: 31-jul-2010
Ik heb op 31/07/2010 het groen,rood en blauw mountainbikeparcour te Zonnebeke gefietst en vind het jammer dat dit parcour geen onderhoud krijgt.
Om te beginnen hangen de borden met uitleg over het parcour ergens tussen de struiken en kan je er onmogelijk dichtbij komen aan de sporthal te Beselare.
Veel ontbrekende borden op dit parcour en langs de oude tramroute te Zonnebeke is er op het eerste stuk geen doorkomen meer aan door het bijna volledig dichtgegroeid pad met bramen en bereklauw.
Hopelijk doet bloso nog iets aan dit parcour.

Groeten Peter
Van: KoenIngegeven op: 23-jul-2006Gereden op: 23-jul-2006
Ik heb zonet onder andere de blauwe route gereden van Zonnebeke. Toffe route maar ik had vrijdag misgereden en wist niet waar. Zo ging ik vandaag op stap met de kaart die ik had afgedrukt. De fout in het parcour zit hem in de 'Meerlaar'. Na de grote baan van Zonnebeke naar Beselare te hebben gekruist zit er een stukje onverhard. Na deze passage kom je op een T-stuk waar het pijltje rechts aanduid. Volgens de kaart is het naar links. Ook zijn ze in de volgende 500meter nieuwe verlichtingspalen aan het zetten zodanig dat de volgende pijltjes ook weg zijn. Anders is het wel een mooi parcour.
Van: KorreIngegeven op: 10-jan-2006Gereden op: 8-jan-2006
We zijn aan deze route begonnen met het blauwe parcours om daarna verder het rode en dan het groene parcours te volgen. We zijn wel gestart aan de sporthal. Het blauwe parcours is het avontuurlijkst en het meeste off-raod. De oude spoorwegbedding is een prachtig stuk maar kan er redelijk zwaar bij liggen. Ik denk dat dit voor beginnende bikers echter geen probleem mag zijn. Als je daarna op het rode parcours komt is de ondergrond meestal asfalt. De hellingen zijn goed doenbaar. Eenmaal op het groene traject kun je rustig uitbollen. In Geluveld zijn we niet meer teruggekeerd naar Beselare maar doorgereden naar de bossen van Zandvoorde waar ook de route van Ieper passeert. Daar zijn ook nog een aantal hellingen die zeker de moeite zijn.
Ik vond het ideaal om deze route te starten met het blauwe traject. De streek is zeer aangenaam om door te rijden.
Van: Patrick PIngegeven op: 26-jul-2005Gereden op: 17-jul-2005
heb ook de route gereden + een stuk van de menokke ruitersroute van wervik.
en moet zeggen dat de ruitersroute voor mij beter was.
de groene lus viel nog mee, maar de rode en de blauwe zijn inderdaad meer voor een gezins fietstocht.
ik vind ook dat op de rode en blauwe route de pijltjes soms telaat staan bv in de weg waar je moet afslaan ipv ervoor.
morgen brobeer ik kemmel.
Van: dieter, kevin en matthiasIngegeven op: 13-jul-2005Gereden op: 13-jul-2005
op het laatste van de rit, veel te veel afsfalt. En ze mogen ook wel ne keer het gras afrijden. Want ik lag daar bijna op mijn kloten.
De rit is niet zo zwaar. We hebben de groene en de rode tour gedaan.
Tegen dat ik gedaan had, plakten er al vliegjes op mij. Had geen vliegenmepper bij me. Toch beter maar meenemen.

Voor de rest viel het wel mee.
We geven op deze rit een 7/10 als quota.
Van: frosmansIngegeven op: 4-jul-2005Gereden op: 2-jul-2005
Sommige verwende zielen durven wel eens klagen dat de vaste route in Oudenaarde teveel asfalt bevat. Aan hen zou ik adviseren de route in Zonnebeke vermijden.
De belangrijkste verwezenlijking van deze route is dat ze me gesterkt heeft in mijn overtuiging dat ik de aanschaf van een koersfiets beter zou laten voor wat het is. Kilometers op asfalt leg ik het liefst gemotoriseerd af, en dat is ook de hoofdreden waarom dat asfalt er in de eerste plaats gekomen is.
De fiets brengt mij voornamelijk op plaatsen waar je normaliter niet komt of kunt komen met je motor of auto en op dat vlak heeft deze route wel iets bijzonders te bieden: de route leidt je door een lokaal kerkhof. Altijd handig om "in de rapte" je medeleven te betuigen aan de vroegere bewoners van deze oorden.
Het gebeurt maar zelden dat ik werkelijk verlang naar het einde van een route. De vorige keer was in St.-Hubert, toen ik stikkapot zat na een marteltocht met een derailleur die niet meer naar het binnenblad wilde, deze keer was het de verveling die me deed verlangen naar het einde van deze Autobahn. Kilometers en kilometers asfalt. Het enige wat je AVS naar beneden trekt, zijn de manshoge doornstruiken en netels die je pad kruisen langs 1 van de weinige off-road stukken. Toegegeven, dit was een behoorlijk lang stuk off-road. Mijn genetelde handen en kuiten vonden dit stuk zelfs te lang.
Het enige lichtpunt op deze route, was staminee de Reutel, waar ik na afloop mezelf getrakteerd heb op een paar Westmalles, wafels en tennis en wielrennen op tv.
Als je werkelijk in de buurt moet zijn, vanwege familiebezoek of omdat je er woont, dan is deze route geschikt om op zondagnamiddag eens met vrouw en kinderen een landelijke (weliswaar doorspekt met vele kilometers langs de A19 autosnelweg) fietstocht te ondernemen.
Van: gczIngegeven op: 13-jun-2005Gereden op: 12-jun-2005
Gisterenavond nog eens deze route gereden. Aangezien de route bijna voor mijn deur passeert ken ik de route uit mijn hoofd. Ik heb toch speciaal op de pijltjes gelet, en moet zeggen dat de bepijling zo goed als perfect is. Voor iedere richtingsverandering minstens 2 pijlen en als het rechtdoor is staan er meestal ook wel. De route is dus volledig herbepijld, en de pijlen staan meestal op goed zichtbare plaatsen.

Er zijn enkele kleine veranderingen gebeurd wat het parcours ten goede komt. Enkel ter hoogte van de boerderij tussen geluveld en beselare is nog steeds prikkeldraad terug te vinden over de weg. Gewoon erover stappen en verder rijden.

Met het droge weer is de route zeer goed berijdbaar. Er zijn wel enkele plekken dat het gras en netels in de berm heel hoog staan, zodat je moeilijk ziet waar je moet rijden en ook wel geneteld wordt aan je benen.

Ik vind dit een goeie route en als de wind verkeerd zit kan ze toch wel nog lastig zijn.
Groetjes.
Van: Lieven VDBIngegeven op: 31-mar-2005Gereden op: 31-mar-2005
Als je alle lussen achter elkaar rijd is dit een parkoer dat best te pruimen is.
De parkoerbouwers hebben het beste uit de streek gehaald op mtb-vlak.
Prima rit voor beginnende bikers (niet erg lastig) of als wintertocht wanneer je de westhoek-modder begint beu te worden is dit een relatief proper alternatief !
Noteer ook dat mits goede afspraak op voorhand je WEL over kleedkamers en douches kan beschikken in de sporthal (startpunt) van Beselare !

Lieven.
Van: Martijn MasselisIngegeven op: 17-feb-2005Gereden op: 16-feb-2005
Heel leuke route!!!! Alleen nog een beetje te veel asfal en een toch wel slechte wegwijzering!!Maar voor de rest is het heel leuk!! :)
Van: bartIngegeven op: 15-jan-2005Gereden op: 11-jan-2005
sorry wel degelijk gereden in 2005 en niet in 2004

leuke route, mss nog ietwat teveel asfalstroken; bewegwijzering is de ene keer al duidelijker dan andere keer, soms erg verwarrend(!?); prikkeldraad na uitkomen Geluveld t.h.v. bouwvallig huis ligt er nog steeds; dus be carefull................!
Van: BartIngegeven op: 11-jan-2005Gereden op: 9-jan-2004
leuke route, mss nog ietwat teveel asfalstroken; bewegwijzering is de ene keer al duidelijker dan andere keer, soms erg verwarrend(!?); prikkeldraad na uitkomen Geluveld t.h.v. bouwvallig huis ligt er nog steeds; dus be carefull................!
Van: tdwIngegeven op: 11-oct-2004Gereden op: 22-sep-2004
Leuke route ter afwisseling van alle heuvels in de heuvelland-routes. Je moet bij dat bouwvallige huis nog steeds over het prikkeldraad heen stappen. Het lag gedeeltelijk op de grond in het lange gras. Oppassen dus.
Van: ThomatchefIngegeven op: 10-apr-2004Gereden op: 9-apr-2004
Na een hele week regen eindelijk een dag droog weer dus de fiets weer klaargemaakt voor enkel km's mountianbike in de westhoek. Voor het eerst ging ik de route rond zonnebeke rijden. Maar omdat deze wat kort is heb ik deze van Ieper er ook nog bij gereden. De route rond zonnebeke vind ik nogal wispelturig gemarkeerd. Bij de ene bocht vind je drie plakaatjes en de bocht erna staat er geen. Gelukkig had ik een kaartje bij (NGI kaart met de route uitgetekend)zodat kilometers verkeerd rijden vermeden werd.

Ook zijn er bitterweinig stukken offroad wat het saai maakt alhoewel de stukken offroad die er in zitten wel de moeite zijn. De stukken lagen er modderig bij maar echt lastig waren ze niet.

Het parcours is opgedeeld in drie delen en dat is goed zodat je zelf kunt kiezen hoe groot de afstand is die je wilt rijden. Er zijn ook enkele verschillen tussen de 3 parcours zoals bv de markering van de route. De groen is matig, de rode is uitstekend, en de blauwe is opnieuw matig.

Als laatste is er ook een blokkering van de route terhoogte van geluveld (groene route). Wanneer je geluveld uitrijdt en links de weg verlaat in een offroad stuk word je na een bocht (90°) tegengehoudens door stekkerdraad en grote takken die over de weg zijn gegooid. Dit is terhoogte van een bouvallig huis. Je moet erchter wel hierdoor want het is de enig weg om verder te rijden.
Van: stefan moensIngegeven op: 3-nov-2003Gereden op: 31-oct-2003
vrijdag blauwe en rode lus gereden. blauwe lus nogal vrij veel asfalt maar toch gevarieerd genoeg om je te amuseren. de rode lus is atractiever en voor de iets sportievere onder ons. niet echt zware tocht, enkele stukken op rode lus toch wel efkes afzien. bewegwijzering in orde, enkel op de dijk van de blauwe lus moet je even goed opletten want op een bepaald moment moet je naar rechts en het staat niet zo duidelijk aangeven, anders alles pico bello.
een aanrader, en ook goed berijdbaar wanneer het geregend heeft
Van: Karl MortierIngegeven op: 3-nov-2003Gereden op: 2-nov-2003
Toffe route als je het mij vraagt maar toch problemen met de bewegwijzering af en toe moeten terugkeren op mijn stappen. Uiteindelijk afgelegde afstand...43km. Het zwaarste stuk met toch wel de achterkant wanneer je uitkomt aan PASFROST... moeilijk berijdbaar... Er ligt daar nog een stukje knie van me...

Van: Kris DuhayonIngegeven op: 26-oct-2003Gereden op: 26-oct-2003
Route is mijn vast trainingsparkoer. Het gedeelte achter het kerkhof van Geluveld werd opnieuw aangelegd. Vroeger was daar altijd modderachtig, zelfs bij droog weer. Nu is het een mooi gravel paadje. Een doorn is het oog is nog altijd een deel van de oude spoorwegberm. Vooral het eerste gedeelte ligt er altijd zeer slecht bij. Bij nat weer geraak je daar amper door. Spijtig genoeg word de route veel gebruikt door Quads wat zeker niet goed is. Als je wil kan je gemakkelijk aansluiting maken met de route van Ieper zo geraak je gemakkelijk aan een route van een 70 tal km
Van: stroobant jochenIngegeven op: 22-jun-2003Gereden op: 18-jun-2003
18/06/2003: De route was goed maar wel veel stenen op de binnenwegeltjes ik heb maar de kortste route gedaan maar die was ook tamelijk lastig.De organisators hebben de route goed uit gestippeld en het was duidelijk waar je moest rijden met de fiets.De natuur was ook prachtig en het was wel warm maar ik deed het graag die route.
Van: Freddy Staelens en Erik PolletIngegeven op: 5-may-2002Gereden op: 5-may-2002
We hebben op 5 mei 2002 de volledige route gereden.Deze is goed bewegwijzerd en zeker de moeite waard,al is er tamelijk veel asfalt.Mooi landschap en licht glooiend, met af en toe een stevige klim. Op enkele plaatsen moet je wel opletten voor grote steenbrokken die de veldwegen ontsieren.Over het algemeen een snel parcours,enkel na het kerkhof in Geluveld lag het behoorlijk zwaar.Net over de brug (A17) enkele km voor het einde,is er mogelijkheid voor een stukje off-road. (waarschijnlijk door de organisatoren niet opgemerkt). Niettemin een pluim voor de goed uitgestippelde route.