KAUFEN SIE JETZT

Leest

De route heeft een lengte van 44 km en voert over het Hombeeks Plateau, dat zich uitstrekt van het licht glooiende Hombeek en Zemst naar het vlakkere landschap van Leest en Heffen. De route volgt de oevers van de kronkelende Zenne die door dit gebied loopt. De combinatie van de groene vallei en het verhoogde plateau biedt in de winter heldere uitzichten waardoor je van het ene dorp naar het andere kunt kijken. In de zomer transformeert dit landschap, dankzij de karakteristieke land- en tuinbouw, in een schitterend kleurenspectrum.

Beschreibung

Een web van trage paden, kerkpaadjes en jaagpaden voert de mountainbiker door een bijna stiltezone. Af en toe verschijnt er een kasteel, omhuld door groene bomen en verzorgde tuinen die de open vlaktes doorbreken. De off-road delen (61%) van de route zijn goed verspreid en kunnen, vooral op regenachtige dagen, behoorlijk uitdagend zijn door de zand-leem samenstelling van de bodem.

In het noorden sluit de route aan op het mountainbikenetwerk Rivierenland via de Willebroek-route en in het zuiden op het Dijleland-netwerk via de Zemst-route.

Deze mountainbikeroute is het resultaat van een samenwerking tussen de stad Mechelen, de provincie Antwerpen, Bloso en de werkgroep ‘Hombeeks Plateau en Zennevallei’.