logo  
HolsbeekHolsbeek (Pynnockroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Sportshuur St Maurusstraat 2,  Holsbeek  016/62.95.04
Sporthal Dorp, 3270 Nieuwrode 

Lussen
groen blauw
15 km 27 km
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw blauw+blauw+rood
38 km (470 hm)GDBKMLGPX 53 km

Informatie
Sportdienst St Maurusstraat 2 , Holsbeek Tel: 016/62.95.04 Email:sport@holsbeek.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportshuur ja ja ja (mits reservatie) ja (mits reservatie) neen
Sporthal ja neen neen neen neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Dany Ingegeven op: 20-jul-2020 Gereden op: 19-jul-2020
volledige route genomen in een zonnig weertje en het moet gezegd : Dit is één van de mooiste MTB route van Vlaanderen. Een echte aanrader voor elke moutainbiker ! Vooral qua beleving is dit schitterend parcours, met enkele pittige klimmetjes en afdalingen met knappe vergezichten, een must. Tevens een route waar je snelheid kan maken...70% offroad met vele swingende singletracks.
Van: Michel Ingegeven op: 30-oct-2018 Gereden op: 23-oct-2018
de volledige route gereden. Tot een tijd geleden was dit 1 van de best onderhouden routes. Nooit problemen. Nu op verschillende plaatsen verdwenen of volledig afgeschenen pijltjes. Jammer.
Van: Ben Ingegeven op: 31-oct-2017 Gereden op: 30-oct-2017
Groen + blauw gereden.
Zeer goede bepijling en tof parcours. Enkele leuke klimmetjes die moeilijk zijn bij slecht weer.
Aanrader voor Vlaanderen!
Van: Jim Ingegeven op: 8-jul-2017 Gereden op: 8-jul-2017
Vandaag mtb gedaan.mooie toer.pittig en mooie klimmeke. Ge moet eigenlijk niet naar de ardennen rijde.maar de pijltjes zitten achtergedochten achter hagen en hoog gras.ne echte aanrader
Van: Marjanne en Kees Ingegeven op: 30-apr-2017 Gereden op: 30-apr-2017
Vandaag groen-blauw gereden. Groen inderdaad pittig, met steile klimmetjes en afdalingen. Bloso-classificatie dus niet goed, is technisch gezien het lastigste stuk. Blauw na Kortrijk-Dutsel tamelijk fantasieloos en met teveel asfalt. Wel mooie vergezichten over het Hageland. Perfect bepijld.
Van: Lee Ingegeven op: 22-jul-2015 Gereden op: 22-jul-2015
Na reeds een aantal keer blauw + rood gereden te hebben ging ik vandaag voor de verandering groen + blauw aandoen.
Groen had ik steeds links laten liggen gezien dit naar bloso maatstaven een beginners route is.

In Holsbeek geld die redenering niet echt, groen vond ik minstens even pittig als het al niet pittiger was dan blauw/rood. Wat tevens de reden is dat dit hier even wil melden.
Als je graag een aantal klimmetjes gevolgd door leuke afdalingen doet, zeker groen erbij nemen!

Overigens vind ik alle routes in Holsbeek wel plezant, qua hoogte profiel (op gevoel af) vergelijkbaar met Overijse. Als je meer wil moet je al snel richting de Ardennen, maar als tochtjes om je conditie scherp te houden zonder Vlaamse bodem te verlaten zijn het aanraders.

Van: peter Ingegeven op: 3-mar-2015 Gereden op: 28-feb-2015
Zaterdag nog eens groen en blauw gereden. Blijft een mooie route die quasi perfect is afgepijld. Op één of 2 pijlen na, maar niet veel verder staat dan al de volgende pijl, dus echt verkeerd rijden zit er niet in.
Ik had me wel wat mispakt aan de hoeveelheid regen die er was gevallen de afgelopen weken, want vooral groen lag er heel vettig bij.
Vele hellingen geraakte je moeilijk boven zonder afstappen en afdalen ging al evenmin in de holle wegen. Maar als het droog ligt dan kan je hier lekker rijden.
Als je door tijdsgebrek wijfelt tussen groen of blauw, neem dan steeds groen. Die is het uitdagendst.
Van: eric Ingegeven op: 23-jul-2014 Gereden op: 23-jul-2014
Vandaag eerst de blauwe gereden, mooie omgeving pittige klimmetjes en goed afgepijld. De blauwe had 2 ** dus de groene gereden met het gedacht ik heb het wel gehad.
Maar neen, al bij de eerste pittige klim moest ik al een voetje aan de grond zetten. De groene blijft vervolgens leuk, klimmen stijgen, mooie omgeving etc.
Dit was een mooi dagje blauwe is leuk, maar groene is nog leuker.
Zeker een AANRADER !
Van: Miego Ingegeven op: 21-apr-2014 Gereden op: 21-apr-2014
Vandaag met een paar vrienden en de jeugd de groen-blauwe gereden met een ommetje langs het kasteel van Horst, ditmaal wel open. Gezien de lange droge periode zeer droge en harde ondergrond, en het zonnetje was ook weer van de partij. Net zoals in het begin van de blauwe, gaat ook de groene na enkele km stevig van start met een vrij steile en lange klim.
Correctie op mijn derde tip uit vorige commentaar: deze situatie doet zich iets verder voor, op een dikke 9 km voor aankomst (de Sportschuur) en wel na een licht dalend onverhard stuk; je draait dan in principe net vóór het fietspad rechts (aan het bord 'einde van de bebouwde kom van Nieuwrode').
Het kan aan mij of mijn GPS liggen, maar de track 'groen-blauw' die ik op mijn toestel had geïnstalleerd leek na enkele km in het groene traject niet helemaal overeen te komen. Voor de rest vrij correct.
Van: Miego Ingegeven op: 7-mar-2014 Gereden op: 7-mar-2014
Op deze vroege lentedag met het gezin (echtgenote en zoon 14j) de blauwe lus gereden en een klein stukje van de eerste rode lus. Tot grote voldoening! Heel mooie, verzorgde tocht die zeker niet de indruk geeft van 'maar' een goede 60% offroad te zijn. Niet super technisch, maar dankzij de hoogtemeters en dito afdalingen toch best leuk en afwisselend. Een hele mooie aanvulling op de klassieke toertochten; in alle rust kunnen dan ook de vergezichten bewonderd worden. Bordjes zijn overal present, op een paar plaatsen dient er wel even de aandacht bij gehouden te worden. En een klein ommetje langs het kasteel van Horst kan, maar leverde voor ons jammer genoeg geen beloning op: de taverne is tijdens deze krokusweek gesloten. Voor de dierenliefhebbers: naast enkele schapen en herten achter draad, kregen we ook nog een reiger, 2 canadese ganzen en een buizerd te zien.
Op een aantal plaatsen wat vettiger, maar nergens diende geploeterd te worden; ik kan me echter wel voorstellen dat de route stukken zwaarder zal zijn na stevige regenval. En nog enkele tips:
- De eerste km verhard na het vertrek aan de Sportschuur is inderdaad misleidend, want op het eerste stuk onverhard wacht meteen een stevige klim: niet overdreven stijl en niet te technisch maar wel iets langer dan verwacht. De afdaling die er een eind verderop op volgt, lag bovenaan nog wat glibberig maar blijft vlotjes te doen.
- Iets voor halfweg dient rijksweg N223 te worden overgestoken, waarna de route onmiddellijk weer naar links draait; misschien waren we hier zelf even niet aan het opletten, maar wij stonden een 200m verder op een T-kruising met enkel nog een rood pijltje naar rechts... (je zou hier 2de rode lus kunnen volgen als je wil)
- Blauwe lus dan verder gevolgd en vrij snel kom je na een afdalinkje terug aan de rijksweg. Pijltje staat dan naar rechts: normaal gezien draai je nu niet het fietspad op, maar blijf je net naast de weg in het overhard riijden (smal paadje). Wij namen wel het fietspad en zagen na enkele honderden m met wat geluk een 5-tal meter in de kant het eerst volgende bordje staan (rechts afbuigen).
- halfweg lijkt de route uit te vlakken, maar op 2/3 rit zitten er toch nog een paar leuke hellingen in, dus best nog wat energie sparen...

Een aanrader! De blauwe+groene zet ik alvast op mij to-do lijstje.
Van: kristof G Ingegeven op: 17-feb-2014 Gereden op: 17-feb-2014
Vandaag groene-blauwe route gereden 38 km 2 uur 20 min. Mooie streek (op aanraden van andere) zeker de moeite. Nergens verkeerd gereden. Door de regen van de laatste dagen wel redelijk zwaar zeker een paar klimmetjes (een keer moeten afstappen) in het groene stuk.
Als het warmer en droog is ga ik zeker nog eens groen-blauw-rood doen.
Van: Giovanni Ingegeven op: 26-feb-2013 Gereden op: 26-feb-2013
Vandaag samen met de snelle nog eens op pad in onze geliefde streek! het hageland
We hadden besloten om met de fiets te vertrekken in Baal bij de snelle thuis.
Bij aankomst in Nieuwrode besloten om de blauwe en groene route te rijden .
Na al de sneeuw en regen van de laatste dagen lag het parcours in zijn geheel er enorm drassig bij! Het was al een hele uitdaging om gewoon recht te blijven met de fiets.Neem daar nog al de hellingen,de plakkerige grond enz bij en je weet dat je voor een zware opdracht staat! Vooral het groene gedeelte van de rit in de omgeving van de chartreuse gaf je soms het gevoel van in de ardennen aan het fietsen te zijn! daar zaten in combinatie met het slijk echt wel stevig klimmen in!Ik ga deze tocht zeker nog eens rijden maar dan na een droge periode ;)
Persoonlijk had ik vandaag een offday en dan in combinatie met de loodzware tocht was ik toch wel kapot bij thuiskomst in Baal.Uiteindelijk hadden we dik 60km op de teller.
In het algemeen een mooie tocht met afwisseling,maar in de winterperiode zeker niet te onderschatten!
Van: serge Ingegeven op: 9-sep-2012 Gereden op: 9-sep-2012
na aanraden van collega bikers vandaag deze mooie omgeving gaan verkennen.start punt kasteel van horst(dat van de rode ridder) hier kan men al snel een rode volgen en lekker stukje volgen...maar na een paar kilometer verdwijnd deze en vond ik de blauwe track dit was al vele minder vele kilometers off road:( eindelijk terug wat pittige stukjes klimmen op zand en steen(opletten hiervoor)leuke afdalingen en vollop genieten van de blauwe track om deze te volgen tot aan het kasteel en je de dorst kan laven met een lekker streekbiertje.al bij al een leuk parcour goed bewijzerd en voor ieder soort biker fysiek3/5 en technisch 2/5 al zal het id herfst en winter periode wat lastiger zijn;) dus tot binnen kort
Van: Koen Ingegeven op: 11-jul-2012 Gereden op: 11-jul-2012
blauwe tour gereden met een paar fikse regenvlagen, daardoor veel ploeteren door de plassen en modder, leuk dus ;-) zeer goede pijltjes!

Van: Jojo Ingegeven op: 11-jun-2012 Gereden op: 10-jun-2012
Zondag de blauwe lus Gereden in het begin krijg je al een stevig klimmetje te verwerken eens boven begint de fun goed opgewarmd door het eerste klimmetje en dan is het pijltjes volgen en je gemiddelde opkrikken :-) pijlen trouwens super goed aan gegeven simpel te volgen juist een punt mss nuttig te weten je komt een afdaling af en dan krijg je blauw en rood die volg je en dan kom bij de volgende paal enkel rood tegen omdat er een boer met zijn tractor tegen de paal gezeten heeft is de blauwe verdwenen maar je volgt gewoon rood en je kom bij de volgende paal blauw weer tegen

Ik ga zeker nog terug
Van: Johan Ingegeven op: 28-nov-2011 Gereden op: 27-nov-2011
Groen en blauw. Op een kleine strook modder in het begin van de groene route na (na het kruisen van de weg naar de autosnelweg), ligt alles er droog bij. Opgelet in sommige afdalingen door de afgevallen bladeren: de putten en stenen zijn niet altijd zichtbaar.
Van: Nathalie Ingegeven op: 27-oct-2011 Gereden op: 23-oct-2011
Groene en blauwe lus gedaan. Superleuke tocht voor heel de familie: zonen zijn 11 en 12 jaar en die vonden het 'supercool'. Alles perfect aangeduid en zeer goed bereidbaar. Een aanrader!
Van: Sari Indrawati Swinnen Ingegeven op: 25-sep-2011 Gereden op: 25-sep-2011
De tweede keer deze maand heb ik me nog eens naar Holsbeek begeven. Op deze prachtige zondagnamiddag was het puur genieten op de mountainbike. Heb alle lussen mooi aan mekaar gereten zodat ik uitkwam op een afstand van 56 km. De veld -en boswegen lagen er quasi kurkdroog bij. Hier en daar wat blubberstukken en plassen. Maar je kon er mooi naast rijden.
Van: Sari Indrawati Swinnen Ingegeven op: 14-sep-2011 Gereden op: 4-sep-2011
Nog eens voor de zoveelste keer het Bloso parcours van Holsbeek gereden. Deze keer vertrokken van aan de ring van Aarschot omdat er niet zo ver van woon.
Gezien de voorbije dagen zo hard heeft geregend was ik onmiddellijk van bij het vertrek onder gespat van de modder. Dat bedierf al direct de pret, al gelukkig regende het de dag zelf niet maar dat nam niet weg dat er veel gebaggerd moest worden.
Deze streek heeft enorm veel aanleg voor een ondergrond dat veel water absorbeert; vooral in de velden was het lastig ploeteren. Ik stond praktisch stil in die leemgrond,'k werd er 'grellig ambetant' van. En maar verder taffelen was dat.
Een 10tal kilometers verderop naderde ik het grondgebeid van Holsbeek. Zowat het veldgedeelte liet ik dan voor een groot deel achter de rug maar heuvels van Holsbeek maakte het er niet gemakkelijker op. De Meesberg,Chartreuzen kreeg ik dan onder de wielen geschoven en nog een paar andere van die aard.
De bospaden waren ook doordrenkt van de regen dus ik stond op veel plaatsen weer stil. Ik verschoot er eigenlijk van. Tijdens droge perioden zijn de paden dan ook moeilijk te berijden omdat het er poederig bijligt dan.
Even verderop in de buurt van Nieuwrode kreeg ik weer van dat; velden van de bovenste plank. Qua moeilijkheid wat minder dan de buurt van Aarschot maar er waren obstakels die het er niet gemakkelijk op maakten.
Laps ,platte band en twas gedaan. Ik bevond me in de buurt van Sint-Joris-Winge. De band stond nog voldoende hard zodat ik nog thuis geraakte via de gewone baan.

Van: Tom Ingegeven op: 31-may-2011 Gereden op: 31-may-2011
Als ontspanning tijdens het blokken de groene lus gereden. Ideaal om eens eventjes nergens aan te denken en wat klimwerk te verteren.
De pas gevallen regenbui maakte het nog redelijk slipperig... Zeker voor herhaling vatbaar!
Van: lieven Ingegeven op: 16-may-2011 Gereden op: 16-may-2011
vandaag groene route gereden. als beginnend fietser met beperkte conditie heb ik de eerste helling na 3/4de te voet afgelegd, de rest was goed te doen. mooi bewegwijzerd, prachtige wegjes. jammer dat de wegen er door de droogte keihard bijliggen, bij regenweer is de eerste helling echter praktisch onmogelijk. aan zagerij rechts en dadelijk links Sukkelpotweg in is een handig alternatief.
Van: Johan Ingegeven op: 25-apr-2011 Gereden op: 24-apr-2011
Groen/blauw/rood. Alles ligt er droog bij. Perfecte aanduiding van de route, alleen werken (diepe geul) aan het begin van de groene route (bij het voetbalplein). Het is voorlopig misschien beter van de startplaats via de grote baan richting autosnelweg te rijden en dan in te pikken waar de groene route deze baan kruist. Het enige wat je dan off-road mist, is een klein stukje bosweg achter het voetbalplein.
Van: Gert Noels Ingegeven op: 25-apr-2011 Gereden op: 25-apr-2011
Vandaag de groene en blauwe lus samen gereden. Goed voor 38 km genieten. Aan de startplaats in Holsbeek zijn wegwerkzaamheden, daardoor liet het spoor een beetje naar zich raden. Gelukkig op pad gezet door twee lotgenoten. Deze tocht is werkelijk een topper, mooi bewegwijzerd en veel off road paadjes. Door het langdurige droge weer waren bepaalde karrensporen steenhard geworden wat soms enig jongleerwerk met het stuur vereiste om contact met de grond te vermijden. Het was voor mij als beginneling, mijn derde rit, wat wennen aan het schakelwerk, klimmen en dalen. Maar door zulk parcours krijg je de microbe wel helemaal te pakken. Ik kom zeker terug en dan rijd ik de rode lussen er ook nog bij. Absolute aanrader !!!
Van: Dimitri G. Ingegeven op: 10-apr-2011 Gereden op: 10-apr-2011
Vandaag groen-blauw gereden. Vertrokken van aan de Sportschuur in Holsbeek. De eerste klim zet al direct de toon. Direct door een soort uitgedroogde rivierbedding omhoog, bezaaid met zompige massa (toch 2 weken schitterend weer geweest nochtans). Heb er veel te voet naar boven zien komen, waaronder ikzelf, wegens een te lastige opener (moeilijk om grip te vinden). Wat mij betreft in het vervolg toch maar eerst wat opwarm kilometers rijden vooraleer hier aan te beginnen. Men weze gewaarschuwd ;o).

De rest van de route gaat het constant naar boven en beneden. Tal van prachtige klimmetjes, gevolgd door uitdagende afdalingen en prachtige omgeving en uitzichten. Echt een aanrader, en ondanks het prachtige weer behoorlijk vermoeiend. Ik weet niet wat dit geeft na een weekje regenval, maar voor mij was het nu alleszins al zwaar genoeg. Ik was positief verrast over het aantal hoogtemeters zo dicht bij mijn woonplaats, en waande me met momenten toch al een klein stukje zuidelijker in Belgie (een slordige 400m stijging op de teller van de GPS op het einde van de dag).

Op het plannetje aan de sportschuur stond 63% off-road, maar ik moet zeggen dat ik nooit de indruk gehad heb dat ik veel asfalt gereden heb. Er zijn wel wat stukjes, maar ze hebben me nooit verveeld omdat ze over algemeen niet overdreven lang zijn, en daarachter direct opgevolgd worden door een mooie off-road klim of zo. Dus die stukjes asfalt komen best wel van pas om wat op krachten te komen.

Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, dan zijn het hier en daar de paar veldwegen die helemaal kapot gereden zijn door de landbouwvoertuigen. Het is wel de periode waarop elke boer zijn veld bemest heeft, dus kan zijn dat dit momenteel erger is dan anders. Een beetje hobbel en stootwerk kan geen kwaad, maar van de eene put naar de ander is soms wat minder plezierig :-).

Route is perfect bepijld, waarvoor dank aan de verantwoordelijken! Deze rijden we zeker nog eens terug.
Van: Petra Ingegeven op: 6-mar-2011 Gereden op: 6-mar-2011
Gisteren blauw gereden. Leuke toer, met pittige hellingen. Heel goed om conditie te trainen. Sommige stukken lagen er nog lekker sappig bij. Pijltjes stonden allemaal heel duidelijk. Zeker een aanrader als je graag een toer van 27 à 28 km rijdt.
Van: R L Ingegeven op: 4-oct-2010 Gereden op: 3-oct-2010
Vandaag blauwe route + rode lossen gereden. Zeer goed aangeduid.
Van: Johan Ingegeven op: 1-aug-2010 Gereden op: 31-jul-2010
Holsbeek is mijn standaardroute om te trainen. Indien je twijfelt over de afstand, laat dan de eerste rode lus voor wat het is en neem de tweede rode lus erbij.
Bepijling van Holsbeek is gewoon perfect: goed zichtbaar op voorhand + dikwijls bevestiging nadien. De enkele opmerkingen over ontbrekende paaltjes en de geul wegens aanleg gasleiding zijn recent verholpen. Er ligt een keurige (korte) omleiding. Hoedje af voor de persoon die dit parcours onderhoudt.
Van: Bram Ingegeven op: 15-jul-2010 Gereden op: 15-jul-2010
Vandaag in Holsbeek gaan rijden.
Het was serieus slalommen tussen de takken vandaag na het noodweer van gisteren.
Wel een mooie route die in het begin een aantal mooie beklimmingen heeft.

Jammer van de geul die de route plots onderbreekt.
Hier was een omleiding wel op zijn plaats.

Een ruim verslag met foto's staat online op:
http://www.mtb-freak.be
Van: Kristof Ingegeven op: 9-jul-2010 Gereden op: 6-jul-2010
Blauwe route van 28km perfect gepijld, behalve in het begin in de bossen van Holsbeek na een lang stuk bergop moet je links: daar vonden we geen pijltje. Wanneer je de pdf van één van de vorige posts afprint, is er geen probleem.
Ik vond de route zeer goed: zowel veld, bos, technische stukjes. Een aanrader!
Van: Leen Ingegeven op: 29-apr-2010 Gereden op: 29-apr-2010
Dank je wel Pieter!
Ik vind het wel een heel spijtige zaak dat de pdf's niet meer te downloaden zijn, ik vond dit heel snel, simpel en duidelijk..

Groeten!
Van: Pieter Ingegeven op: 28-apr-2010 Gereden op: 28-apr-2010
Leen,

zoals reeds gemeld door de webmaster heeft Bloso zijn website aangepast waardoor de pdf's niet meer te downloaden zijn. Jammer genoeg.
Hier ( http://vossendries.com/pdf/PynnockRoute.pdf ) heb ik nog wel een pdf gevonden met deze mooie route.
Hopelijk werkt dit wel.
Van: Leen Ingegeven op: 25-apr-2010 Gereden op: 25-apr-2010
Hallo,

om een of andere reden kan ik de pdf's met de kaartjes enz niet meer downloaden..
heeft nog iemand dit probleem?
en heeft er soms iemand het kaartje van holsbeek? Dit zou zeer handig zijn (om de verschillende lussen te kunnen onderscheiden).

Bedankt!
Van: kroffe Ingegeven op: 12-dec-2009 Gereden op: 10-dec-2009
De blauwe route gereden nadat het enkele dagen geregend had...
Kortom heel veel modder maar dit was dan te verwachten op voorhand!
Als amateur was het voor mij een tamelijk zware route!
Maar na een zware beklimming waren er super-leuke afdalingen!

Ik kom zeker terug (nadat ik wat beter erin ben) want het is zeker de moeite!

PS Er ontbreekt een pijltje ergens halverwege waar je naar rechts moet en ook op het einde moet je naar rechts.
Van: Guido Ingegeven op: 26-sep-2009 Gereden op: 26-sep-2009
Op 25/09/09 groen blauw en rood gereden. Prachtige route. Een van de mooiste die ik al ooit gereden heb. Uitdagende hellingen en (niet te gevaarlijke) afdalingen. Zeer goed uitgepijld. Op de eerste rode lus is volgens mij een paaltje verongelukt. Na een stuk onverhard langs een diepe gracht kom je op een hoofdweg en daar moet je naar links. Van het paaltje blijft m.i. nog alleen een stuk hout over. Deze route doe ik zeker nog (mmer dan) eens over. Fantastisch.
Van: Pier Ingegeven op: 20-aug-2009 Gereden op: 9-aug-2009
begin juli deze route al eens gedaan, maar toen een paar keer verkeerd gereden door een slechte voorbereiding (lees "geen") en mss door de wegenwerken die toen aan de gang waren in holsbeek.

route is echter PERFECT BEPIJLD! veel uitdagende hellingen, waarvan enkele moeilijk op te raken zijn als het relatief nat is. Af en toe een vlak stuk voor op adem te komen.

naar mijn mening één van de mooiste parcours uit de streek. Heb wel nog niet de eer gehad om Tielt-winge of Heverlee uit te proberen!

grtz

P.
Van: el Viking Ingegeven op: 10-jun-2009 Gereden op: 6-jun-2009
Vorige zondag met Superdirk vanuit Rijmenam (via Dijle en Demer) Rotselaar en Holsbeek achteer elkaar geplakt en 't mag gezegd worden dat deze routes allebei perfect afgepijld zijn. Holsbeek is daarenboven een prachtig parcours, zeker de zones in het St-Gertrudisbos en het Chartreuzenbos. In totaal 120km en meer dan 1.000hm, ideale voorbereiding voor de Raid des Hautes Fagnes.
Van: Stef Ingegeven op: 24-may-2009 Gereden op: 24-may-2009
Gisteren de blauwe route gereden en het was super! perfecte bewijzering, chapeau!
Van: dave Ingegeven op: 13-apr-2009 Gereden op: 13-apr-2009
deze morgend(paasmaandag)holsbeek nog eens gereden en hiermee wil ik mijn woorden terug nemen van ongeveer 18 maanden geleden toen ik beweerde dat het slecht bepijlt was en dat het modderploeteren was.
ik dacht er nog aan om mijn country mud banden eraf te smijten en mijn speedkings op te leggen,maar ben wel blij dat ik het niet gedaan heb.
op de groene zitten daar serieuze sporen van tracteurs dat serieus onder water staan,dat ge zekerst 20cm wegzakt.
dan op blauw is een zeker stuk bergaf dat ik geen pijl ben tegen gekomen als je op het einde tussen twee piketten komt moet je linksaf,een chance dat er nog bikers waren dat het wel wisten want ik was al rechtdoor gereden en met toevallig om te kijken zag ik die andere bikers l.a. het veld oprijden,dan ben ik maar terug gekeerd en die mannen een bekke gevolgd.ik heb al enigste bloso tochten gereden maar vandaag was het de eerste keer dat ik zoveel bikers ben tegen gekomen,precies nen mini toertocht maar dat maakte het nog plezant want mijne copin was te muug om mee te bollen.
Van: Krierecrossers Ingegeven op: 12-sep-2008 Gereden op: 7-sep-2008
Vandaag trokken we met een drietal leden van onze club op verkenning voor een daguitstap die we willen organiseren in de maand november. Onze keuze viel dit keer op Rotselaar en Holsbeek. Beide omlopen zijn prachtig om rijden maar Holsbeek geniet onze voorkeur. Mooi afgewisseld parcours, voldoende onverharde stukken en regelmatig een klimmetje. De bewegwijzering van de meeste mtb-routes in ons land is meestal niet zo goed maar deze keer wil ik wel vermelden dat de route van Holsbeek echt perfect uitgepijld werd en blijkbaar is er iemand "peter" van deze route. De omloop wordt dus ook iedere maand eens gecontroleerd. Proficiat voor dit initiatief!
Wij zullen dus in november zeker afzakken naar deze streek om beide omlopen (samen 80 km) te rijden met een dertigtal krierecrossers!
Van: Sam Ingegeven op: 31-aug-2008 Gereden op: 30-aug-2008
Gisteren voor de 2de maal deze route gereden en het blijft één van de betere routes uit de streek, PUUR GENIETEN!!! Bepijling is zeker dik in orde, wij waren wel in Nieuwrode vertrokken voor de 53 km!

Het was dan ook een prachtige dag voor te mtb'n, beter weer kan je niet hebben!

Knappe vergezihten, mooie afdalingen, pittige klimmetjes deze staat in de top 5 wat mij betreft! Ottenburg & Heverlee blijft bij mij de beste uit deze provincie!!

Nog veel mountainbikegenot!

grtz.
Sam
Van: Manouche Ingegeven op: 29-jul-2008 Gereden op: 28-aug-2008
Vandaag de Pynnockroute gereden. Qua vettigheid na de slagregens van gisteren en vannacht niet te overtreffen. Sommige klims waren niet haalbaar wegens te diepe modder.
Best wel een pittig parcours waar je met wat goede wil nog veel meer kunt uithalen. Het hele stuk dat lager ligt dan de steenweg Holsbeek- Kortriijk Dutsel, mag je gerust overslaan. Ook het stuk in Geertruibos - al zitten er leuke klimmetjes in.. het blijft 'in het villapark ' fietsen.
(Ik ken het Geertruibos en de aanpalende Kesselse Bergen al 40 jaar, van in de tijd dat daar nog motorcross mocht gereden worden. (wat we zelf als snotapen dan ook geregeld deden.) Toen stonden in het Geertruibos amper enkele aftandse chaletjes en weekendhuizekes. Nu staat het vol villa's en tennisbanen. Overslaan dat stuk.)

Je kunt zelfs best van aan de sportschuur meteen naar Biekendelle. (Kortrijksebaan, richting Chartreuse maar eerst rechtsaf omhoog Biekendelle) en pas van daar de groene pijlen volgen - langs het Chartreuzenbos (waar nieuwe verkavelingen weldra ravages zullen aanrichten) en zo verder naar beneden de blauwe pijltjes volgen en weer omhoog langs de hondenclub (waar ik nog nooit een hond gezien heb)

Langs Speelberg en Gobbelrode weer afdalen naar Molenberg maar i.p.v. de blauwe pijl naar Kortijk-Dutsel City te volgen, rechts houden naar Gobbelrode - Wad en de via Uilenberg naar de rode lus gaan, en ineens doorrijden richting Troostenbergbos, waar je het mooiste stuk van de "Solveldroute' (Tielt-Winge) kunt nemen.
Langs de rode lus terugkeren, maar sla op tijd af en passeer langs het kasteel van Horst om in de afspanning wat bij te tanken. En zo opnieuw met de blauwe lus (of eigen inzicht, want vanaf daar stelt de blauwe niet veel meer voor) terug naar de startplaats in Holsbeek. Geloof me.. dan heb je voldoende kilometers en hoogtemeters in je benen.

Dus exploreer de route ten zuiden van de Kortrijksebaan en breidt uit naar het mooiste stuk van 'Solveld'
Een schitterende streek met een parcours dat heus wel uitdagend is, zowel bergop als bergaf.

Bepijling is in orde. Maar je moet de pijltjes heus niet volgen. (wel op de toegelaten paden blijven!)
Van: Koener Ingegeven op: 14-jul-2008 Gereden op: 13-jul-2008
F E N O M E N A A L !

Groen heeft alles, zware klimmen, mooie technische afdalingen waar je met een fully en genoeg techniek vol los naar beneden kan denderen zelfs in de huidige moddertoestanden, recuperatieafdalingen, ...

Blauw begint prachtig, maar na 1/4 is er toch iets teveel asfalt, maar ja.

prachtige vergezichten ook.
Van: kenny Ingegeven op: 24-jun-2008 Gereden op: 24-jun-2008
hallo,
vandaag zijn de joris en ik naar holsbeek getrokken om te mtb-en, en dat hebben we gedaan ook,amaai...
We zijn gewoon om in tielt-winge, en in zoutleeuw te rijden...maar dit is pas een mooi parcours. In de eerste 10 km mochten de bergen wat beter verdeeld worden want daar doe ge precies al veel krachten op, maja de rest van het parcours is gewoon AF!!! een pak schoon single tracks, weinig asfalt, heel schoon dalingen ook...
Bewegwijzering is ook bijna perfekt, juist aan de speelberg ene keer verkeerd gereden, waarschijnlijk iets te hard aan rijden en pijltje gemist, dan maar 3km extra gereden tot we de eerste tour er hadden opzitten. In het dorpje in holsbeek ne goeie jupiler gaan halen, 5 min uitpuffen, en op naar de rest van het parcours;de blauwe!!!
Alsook zeer mooi, vermits ik na een kwartier, na een FERM afdaling mijn drinkbus ben kwijtgeraakt heb ik de rest van het parcours toch afgezien zenne, tot ik ginds in de verte een kerk zag, en waar een kerk is, is een cafe dacht ik, en gelijk had ik, e goei pintje, en terug de piste op. Enfin ge zult het al wel begrepen hebben:
Ons zie je hier zeker terug!!! proficiat manne van de bloso!!
Van: Jeroen en Lotje Ingegeven op: 15-jun-2008 Gereden op: 14-jun-2008
We moesten zaterdag iemand uit de nood helpen. De sukkel moest zijn huis gedurende één dag verlaten, want er werd een 'verrassingsfeest' georganiseerd voor zijn verjaardag. Mtb'en dus. We zochten een route en kwamen in Holsbeek uit. We reden groen en blauw (normaal gezien in combinatie) en dat was goed voor een 40-tal km. De eerste helling bleek onmogelijk voor ons. Te veel modder na de aanhoudende regen. Zelfs in een droge periode moet je hier wel wat techniek hebben. Maar goed, na een vette helling komt een vette afdaling en dat maakt het wat leuker. Inderdaad tijd genoeg om te recupereren en dat vonden wij niet slecht. Vervolgens komen er nog wat ups en downs, de ene al wat pittiger dan de andere, maar niet zo onoverkomelijk als de eerste... Opletten voor het bochtje van 300 graden, want als je op de T-splitsing met het muurtje snelheid maakt, vlam je er voorbij! Voor de rest heel duidelijke markering, als er geen auto's voor de pijltjes geparkeerd staan (in het midden van het bos????). Laatste afdaling van groen naar overlapping met blauw, mooie afdaling... behalve met een platte band... pech... Vriendelijke, behulpzame (dure) fietsenmaker in het dorp (10 minuten te voet...). Weer een les geleerd als beginnend mtb'er. Dan maar gaan lunchen aan de sporthal, waar de blauwe lus ook vertrekt. In de blauwe lus zijn sommige stukken wat bij de haren getrokken (even omhoog in het bos en dadelijk terug naar beneden om toch de asfalt te vermijden... maar de alternatieve stukjes zijn niet altijd 'beter'). Toch kwamen wij op de blauwe lus het mooiste stukje van de route tegen en dat was de overlapping met de route van Rotselaar... Mooi... We komen nog eens terug...
Van: Kris Gielis (1 & only) Ingegeven op: 27-apr-2008 Gereden op: 27-apr-2008
Ik heb vandaag - helaas in mijn eentje - groen en blauw gereden. Groen heeft gewoonweg alles wat je van een MTB parcours kan verwachten: een korte vlakke aanloop en dan continu op en af door het bos van de Meesberg en de Chartreuzenberg, enkele holle wegen en een kasseistrook inbegrepen. Weinig asfalt en een haast perfecte bewegwijzering (nog geen betere gezien)! Alleen bij het verlaten van het bos in Hoog Linden moet je wat oppassen en meteen weer 300° naar links het bos in draaien iplv het asfalt op te gaan. Blauw is al even goed bewegwijzerd als groen, echter iets minder selectief en met wat meer asfaltstroken dan in groen, echter steeds door de prachtige natuur van het Hageland. Alleen daar al zou je het voor doen! Helaas 1 minpuntje: naar het einde toe moet je een strook van ongeveer 400 meter met zeer grof en scherp grint trotseren, er is daar geen ontkomen aan want men heeft het grint over de ganse breedte van de weg uitgestort. Ik moet wel zeggen dat het vandaag prachtig weer was en dat de omloop er, op enkele plassen en één enkele wat vettigere strook na, (kurk-)droog bijlag. Ik vermoed echter dat het na een regenperiode gans andere koek is. Ik kijk er al naar uit om deze laatste stelling aan de praktijk te kunnen toetsen ...
Van: Bart Vandermaesen Ingegeven op: 3-apr-2008 Gereden op: 3-apr-2008
Na lange inactiviteit vandaag de blauwe lus gereden. Als Hagelander ken ik de streek vrij goed, en ik vind dit een mooi uitgestippelde route. Voor niet-inboorlingen ideaal om de regio te leren kennen. De drie nijdige klimmetjes in Nieuwrode en de twee(en half)langere na Holsbeekdorp worden afgewisseld met langere stroken waar je zelfs als niet-geoefende fietser grondig kan recupereren. Bijkomend pluspunt is het natuurschoon.
Van: Van Audenhoven Guy Ingegeven op: 24-feb-2008 Gereden op: 24-feb-2008
Vandaag de volledige toer ( blauw, groen en rode lussen) gereden. in een woord: prachtig! zeer goede bewegwijzering, slecht 1 x eventjes fout gereden, maar volledig eigen fout. alles aanwezig, single traks,mooie lange afdalingen in bos, heel af en toe een beetje modder en natuurlijk een hoop hellingen.Deze toer gaan we zeker nog een paar keer doen.
Van: Ritchie Ingegeven op: 5-feb-2008 Gereden op: 5-jan-2008
Heb vandaag de blauwe route gereden. Na de natte dagen van de voorbije week was de modder overal aanwezig. Ook ik heb voor deze route geen slechte kritiek. De omgeving is mooi, de bewegwijzering tiptop in orde. Gevarieerd parcour met soms lange stukken asvalt om uit te rusten (kortrijk-dutsel naar nieuwrode). Hier kom ik nog terug!
Van: joost van mtb club de wielzuigers Ingegeven op: 31-dec-2007 Gereden op: 27-dec-2007
heb de blauw blauw rode route gereden en heb niks dan positief nieuws te zeggen over de route. de eerste klim die je krijgt na een paar honderd meter al is de zwaarste, ik denk dat bij de meeste dan wel de eerste adem wel gevonden word. het is een pittige beklimming en meteen een goede intro voor de rest van de tour. over de wegwijzering heb ik ook geen slecht nieuws, alleen dat ze een paar meter eerder mochten staan zodat je de bocht niet mist midden in de afdaling, dat is ook eigenlijk maar 1 keer gebeurd, dus dat is ook niet iets om over te klagen. na de eerste afdaling ligt het wat modderig bij, maar dat is mountainbiken he. na ongeveer een kilomter of 8 wordt het steeds beter en wisselen de bospaden en asfalt elkaar goed af, zodat je altijd nog goed kunt recupereren na een zware strook of klim.Eigenlijk is holsbeek om kort samen te vatten voor herhaling vatbaar en we komen zeker terug dit jaar!
Van: David Ingegeven op: 5-nov-2007 Gereden op: 4-nov-2007
Gisteren de blauwe route gereden. Ondanks het grijze weer was deze perfect te rijden: de angst voor overtollig modder bleek ongegrond. Akkoord, het was vochtig, bepaalde plekken waren slipperig (vallende bladeren!) en hier en daar een grote plas... maar dat hoort bij het MTB'en, niet? Wie z'n fiets niet wilt vuilmaken kan z'n hart ophalen tijdens de Gordel, dunkt me!

Zoals reeds vermeld werd, word je van in het begin getracteerd op een aantal stevige klimmen! Het "eerste" gedeelte van de blauwe lus (komende van Holsbeek, tot aan de aansluiting met de 1e rode lus) is in mijn opzicht de zwaarste. Verder een heel fijne route, zeer goede afwisseling tss klimmen/afdalingen en bos/grind/asfalt.
De bepijling krijgt een 9/10 (we hebben enkele keertjes extra moeten zoeken). De drankautomaat in inkomhal van de sportzaal (ook op zondag!) is een welgekomen extraatje!

Extra voorzichtigheid is geboden aan de dubbele oversteek van de drukke rijksweg!!!
Van: ronny Ingegeven op: 12-oct-2007 Gereden op: 11-oct-2007
gisteren de 3 lussen gereden en idd veel stukken liggen er niet zo bestig bij vooral het groene deel vond ik. verder een toffe route met alles erin en een goede bepijling,zeker te doen.

sportieve groet ronny
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 9-oct-2007 Gereden op: 6-oct-2007
Gekozen voor de blauw en rode route van Holsbeek op een mooie zaterdagnamiddag. De bepijling is perfect in orde, leuke korte hellingen, één zaak is jammer dat er heel wat stukken vooral op rood veel last hebben van modder. De schuldige zijn niet ver te zoeken, de boeren waren massaal aan het rijden met de tractor van en naar hun velden.
Van: Jan Ingegeven op: 15-sep-2007 Gereden op: 15-sep-2007
Gisteren was het een prachtige nazomer, dus weer de fiets van stal! Vanuit Holsbeek begint het na een korte rit stevig, héél stevig zelfs in het Sint-Gertrudisbos. nog niet goed opgewarmt en al meteen enkele kuitenbijters!
Ik heb alle lussen achter mekaar geregen en na een 4,5 uur stond de route op mijn palmares. Toch 2 keer op een lange boshelling moeten afstappen door verzuurde bovenbenen, maar eenmaal boven waren de benen weer losgelopen (even de fierheid van "de voet niet aan de grond" opzij gezet) en kon de tocht verder. Ik vind de route een mooie combinatie tussen asfalt en bos- en verharde wegeltjes, maar je moet fysiek toch in orde zijn want 55km achter elkaar is niet niks. Voor de mannen van de bepijling: een 10 op 10! Ik weet niet of na de voorlaatste commentaar het probleem van pijlen werd opgelost, maar in elk geval is deze route één van de best bepijlde uit de reeks (bijna alles van Vlaams-Brabant gereden) voor mij tot nu toe! Enkel van het pijltje in de buurt van Vlasselaar in de bochtige holleweg-afdaling ben ik het spoor bijster geraakt, maar na enkele goede gokken met oriëntering op het kaartje en de blauwe pijltjes waren er terug. Ook de moeite van vermelde waard zijn de paadjes langs de wijnranken! Die zuidhellingen zijn in de zon inderdaad heel heet! Mooi, mooi!
Van: daniel Ingegeven op: 7-sep-2007 Gereden op: 7-sep-2007

ik wil iets zeggen van dave
wat hij zegt van groene lus is zeker niet waar groene lus is ok en wat modder betreft we zijn toch bezig met mtb he
van de afpijling wat hij zegt is zeker niet waar ik doe één keer per week holsbeek en ik kan het weten alles is perfekt afgepijlt
en holsbeek blijft een mooie toer
Van: dave Ingegeven op: 4-sep-2007 Gereden op: 3-sep-2007
de route voor de tweede keer gereden groen trekt op niks,
da's meer in de modder ploeteren dan dat je kan rijden.
dus de groene zou ik enkel maar rijden als het er goed droog bij ligt.
dan overgegaan op de blauwe route is veel beter kwa klimmen en dalen.
MAAR dan vindt ik de bepijling alles behalve,
als je snelheid gaat maken ga je dikwijls een pijl mislopen.
het is nchtans makkelijk op te lossen na de eerst passerende pijl gewoon op de splitsingen zelf nog een pijl neer te planten.
het zou veel vlotter rijden en de route veel aantrekkelijker maken.
ik ga de route zeker niet afkeuren maar de bepijling vindt ik onvoldoende.
de bepijling van oud heverlee,hoeilaart en houffalize die zijn gewoon perfect,dus neem daar een voorbeeld aan en je hebt een succesvolle route.

Van: Frans van Megroot Ingegeven op: 26-jul-2007 Gereden op: 21-jul-2007
Nadat ik vorige jaren enkele keren de vaste route van Overijsse had gereden, vond ik het nu tijd voor wat anders. Vandaag ook geen tijd voor de (verdere) Ardennen dus na even rondsnuffelen op het web afgezakt naar Holsbeek en daar de groene en blauwe route gereden. En ik ben zeker niet teleurgesteld: de hoogteverschillen zijn uiteraard minder dan in de Ardennen en ook Overijsse heeft daarbij wat meer te bieden. Maar de tocht is toch zeer te genieten met soms pittige klimmetjes en leuke afdalingen in de meeste gevallen over holle wegen. Het eerste stuk van de groene lus lag er zeer nat en modderig bij. Hoewel de uitpijling goed is, heb ik wel een paar keer een pijltje gemist (in de afdaling natuurlijk) maar dat lag meer aan mijzelf. Al met al een mooie tocht, hier kom ik zeker nog een keer terug.
Van: Kurt Pas Ingegeven op: 23-jul-2007 Gereden op: 23-jul-2007
Vandaag de blauwe en de twee rode uitbreidingen gereden.

Ben nog maar een beginnende MTBker.
Ik vond het parcours zeer mooi, goed aangeduid en het vroeg op sommige momenten alle kracht die ik in de benen had (wel wat problemen met m'n versnellingen).

Sommige delen vond ik wel wat technish en bij sommige afdalingen vereisen stalen zenuwen.

Ik heb nu drie routes gereden (ben dus echt nog newbie). Haagt, Rotselaar en nu Holsbeek.
Holsbeek staat bovenaan in het lijstje. Echt wondermooi, en me goed leeg gereden...
Van: Pieter Ingegeven op: 16-jul-2007 Gereden op: 15-jul-2007
Van het goede weer geprofiteerd om de groene en blauwe lus te rijden.
Prachtige omloop met heel wat mooie hellingen en afdalingen.
Een echte aanrader dus.
Plaatjes ook allemaal in orde
Van: dave Ingegeven op: 14-jul-2007 Gereden op: 14-jul-2007
blauwe lus gaan rijden vandaag, als ge den dag tervoren teveel pinten hebt gezopen is het veel te zwaar.
maar ga ze zeker nog eens overdoen in een normale situatie.
pijltjes heel goed aangeduid.
Van: Olivier Ingegeven op: 4-apr-2007 Gereden op: 3-apr-2007
Prachtig! De blauwe lus gereden: wat technisch, op & neer, goede conditie nodig om het met redelijke snelheid te rijden. Alles goed aangeduid, behalve 1 plaatje (je ziet dat het wred afgerukt): als je even nadenkt weet je dat je naar links moet rijden.
echt een aanrader dus!!!
Van: heivers daniel Ingegeven op: 8-mar-2007 Gereden op: 8-mar-2007
eerste maal dat ik die toer doen in holsbeek heb de groene,blouwe, en één lus van rode gedaan door al die regen was het zwaar op sommige plaatsen moeten afstappen
de eerste rode lus juist uit het bos gaat het heel vel bergaf ben daar zwaar ten val gegaan 2 maal overkop gegaan
voor de rest mooie toer ga zeker nog terug
op 2 plaatsen waren de plaatjes weg van houten paal voor de rest was alles ok
Van: Jan Ingegeven op: 14-jan-2007 Gereden op: 24-dec-2006
Tijdens het kerstweekend de groene en blauwe lus gereden met vertrek/aankomst in Leuven. Aansluiting in Attenhoven via het Bergpad. Een prachtige route met uitstekende bewegwijzering. Door de storm was het parcours heel modderig en heb ik de rode lussen achterwege gelaten. Verschillende keren een voet van de pedaal om het evenwicht te bewaren. Ook een keer uitgegleden in de modder, gelukkig bestaat er een wasmachine. Uiteindelijk toch 50 km gereden. Ik zal nog eens terugkeren om de rode lussen te doen, maar dan bij beter weer.
Van: DBM Ingegeven op: 7-jan-2007 Gereden op: 10-dec-2006
aan jan

wat betreft de crossers , besef wel dat je op openbare weg aan het rijden bent
ook al ligt er geene asvalt, en wat veel mtb blijkbaar niet weten is dat men in belgie rechts rijden, heb er regelmatig voor gehad dat ik in een holleweg mtb tegen kwam in de tegenovergestelde richting die links aan het rijden waren.
en betreft omgeploegt nie overdrijven hé als je er niet tegen kan gaan dan op de
baan rijden . leef en laat leven ieder zijn hobby met respekt voor elkaar.
en repecteer andere weggebruikers, als ge ga zien op forums voor wandelaars ga je zien dat ze de mtb ook afschieleren als wegpiraten.

mvg. d
Van: Luc Ingegeven op: 26-dec-2006 Gereden op: 23-dec-2006
Ik heb de groene en blauwe lus gereden en vele stukken liggen er door de regenval van de voorbije weken geweldig modderig en drassig bij zodat ik hier en daar zelfs moest afstappen. De vele klimmetjes liggen er dan ook veel zwaarder bij.
Maar het is zo'n mooi en leuk afwisselend parcours dat het zeker de moeite waard was om te gaan. De bepijling van die twee lussen zijn nog perfect in orde.

Van: Wout Smitz Ingegeven op: 10-dec-2006 Gereden op: 10-dec-2006
Heb vandaag ontdekt dat je in het Leuvense om stevig te biken niet alleen naar het zuiden moet gaan. Een mooi parcours in een erg mooi landschap, met prima bepijling!
De voorbije week regen had wel haar effect en maakte het een loodzware tocht.
Van: Jan Ingegeven op: 10-dec-2006 Gereden op: 10-dec-2006
Zondag 10 / 12 die toer uit Holsbeek gereden. Samen met mijn zoon (21j.) gestart aan de sporthal te Holsbeek en bijna onmiddellijk in de blubber terecht gekomen. Slippen, schuiven, kilo's vettig zand aan de fietsen, zo kennen we Brabant. Niet getreurd echter, na enkele kilometers kregen we een heerlijk parcours voorgeschoteld, nijdige klimmetjes, steile afdalingen -natuurlijk een hele reeks wegmarkeringen voorbijgevlogen- villa's om ter grootst te midden van al het groen ... De eerste 11 km waren zo gefietst en er volgden nog heel wat uitdagingen zo leek het. Tot we nog maar eens geconfronteerd werden met enkele crossliefhebbers. Maar liefst drie van deze individuen vlogen ons met veel lawaai en herrie voorbij. Heel de route werd aan flarden getrokken. Zo te zien waren ze niet aan hun proefstuk toe want de rest van het parcours lag er gewoon omgeploegd bij. Ik vraag me af, mag men met zo'n crossmotor over een afgepijld mountainbike parcours rijden? Bestaan er voor deze crossfanaten geen aangepaste toeren? Eerlijk gezegd vind ik deze twee sporten echt niet samengaan. Bij ons in de Kempen moet je ook heel de tijd door omgeploegde akkers ploeteren (dankjewel crossers!), er zijn hier natuurlijk bijna geen natuurlijke hindernissen, en diegene die dan aangelegd worden, worden verknoeid door die terroristen. Levensgevaarlijk hoe zij met een rotvaart (soms zelfs in tegenovergestelde richting) door de bossen scheuren.
Van: steven Ingegeven op: 12-nov-2006 Gereden op: 10-nov-2006
Zeer tevreden over Holsbeek.

Ben pas met biken begonnen en nu reeds 3 maal in Holsbeek geweest.
Toch een aantal stevige klimmetjes en ook een aantal leuke afdalingen.
Er zit een goede verhouding tss klimmen en afdalen en het is in het algemeen duidelijk en goed aangegeven.

Voldoende variatie in het parcours:
-Door het bos
-Off road over de weg
-Door weilanden en naast akkers

Enige nadeel is dat ik het spoor bijster was op de duur in de blauwe lus...
Teruggereden en nogmaals goed gekeken, maar toch gn bordjes meer te vinden...

Jammer want had het gevoel dat er nog wel een aantal leuke dingen op me lagen te wachten.

Conclusie: ik denk dat dit een parkoers is dat voor iedereen (getraind en nt getraind) voldoende oefening en variatie bevat.
Van: Hans Ingegeven op: 23-oct-2006 Gereden op: 23-oct-2006
Vandaag vertrokken voor de blauwe en de 2 rode lussen aan de kerk in Nieuwrode. Onmiddelijk na het vertrek kreeg ik al een paar kleine beklimmingen voorgeschoteld, bij het opdraaien van de weg even een kleine slipper gemaakt en op een onzachte manier kennis gemaakt met de asfalt (net geregend).
Terug vertrokken en de volgende beklimming aangevangen in de Kraaikant, wat opviel was dat een nachtje regen het parcour al wat zwaarder en glibberiger maakte dan een maand geleden.
Na deze beklimming ging het langs wat verharde weg en wat singlr tracks richtnig Holsbeek, waar we de beklimming van de Chartreuze voor de wielen kregen. Na deze toch redelijke klim konden we de richting Kortijk-Dutsel met onderwegen nog een 2 tal kuitenbijters en knappe afdalingen.
In Kortijk-Dutsel heb ik de rode lus genomen, het eerste gedeelte was door de regen redelijk zwaar geworden. Maar naar het einde toe waren er nog 2 mooie beklimmingen.
ZO ging het gedragen door de wind in een goed tempo terug richting Nieuwrode met onderweg nog de nodige hindernissen, hier nam ik dan de splitsing voor de 2 lus die onmiddelijk begon met een knappe klim richting Houwaart. Bij de klimming van de Houwaartberg, (denk ik) ontbreekt er een pijltje waar je naar rechts moet. Deze beklimming was redelijk moeilijk door de stenen die er lagen, maar ben fietsend boven geraakt. Hier boven gelomen kon ik op adem komen tuussen de wijngaarden.
Zo ging mijn weg dan verder richting de Kriesberg, maar kreeg mijn tocht een minder prettig vervolg omdat in de afdaling bij het kruisen van de weg en lekke band kreeg. Ik zag in de verte de kerk van Nieuwrode terug opduiken en ben dan maar tevoet verder gegaan en mijn band thuis gerepareerd.
Ik vond dit een aangename blos tour en zal er nog een aantal maar naar terug komen.

Hans

Van: Jorgen Ingegeven op: 23-oct-2006 Gereden op: 22-oct-2006
Gisteren eraan begonnen. Hele mooie route. Een toffe klim in de groene lus. Blijkbaar is het gebied rond de groene lus ook in trek bij mensen met paard en kar. Op zondag kom je die constant tegen.
Maar in het midden van de eerste rode lus had ik lekke band. En nu bleek dat de reserve band een verkeerde was (fout in de winkel), dus kon ik naar huis fietsen en om de 5 km stoppen om wa lucht bij te pompen. Volgende week opnieuw proberen.
Tot het stuk waar ik heb gereden was de bepijling schitterend (juist 1 maal verkeerd gereden daar ik een pijltje niet had gezien. Na de houtzagerij moet je naar rechts en dan direct links, het kasseiwegje omhoog)
Van: Stino Ingegeven op: 19-oct-2006 Gereden op: 13-oct-2006
Mooie route, behoorlijk afgepijld. Hopelijk blijft dat zo, want het Bloso-kaartje klopt op een heel aantal plaatsen niet. Vooral de tweede rode route is bijna volledig anders dan op het kaartje staat ... Ook de blauwe en groene routes zijn op sommige plaatsen fout getekend.
Van: Gerald Bassleer Ingegeven op: 14-oct-2006 Gereden op: 14-oct-2006
Fantastisch! Een mooie MTB-route erbij in een prachtige streek!
Het was heerlijk klimmen(met enkele kuitenbijters) en dalen op de volledige 55km, en dan ook nog eens genieten van de druivenplukkers(oktober!). Het moet wel niet téveel geregend hebben want sommige paden kunnen leiden tot ModderBiking. Vooral in de rode lussen.
Jammer genoeg waren de pijltjes niet duidelijk in Holsbeek: in het centrum wisten we niet meer welk blauw of groen te volgen: doe zoals bij sommige andere routes= aanduiden of het verandert in een nieuwe lus of de groene/blauwe lus uitrijden.
De gevaarlijk punten om over te steken zijn wel mooi aangeduid! Veiligheid troef!
Wegens de seizoensgebonden landbouwwerken waren reeds bepaalde paaltjes/pijltjes reeds (tijdelijk?) weg.
Toch een aanrader: Hier zullen de meeste mountainbikers die stevig willen mountainbiken hun hartje kunnen ophalen.
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 11-oct-2006 Gereden op: 11-oct-2006
Weg waren wij deze middag op misschien wel de laatste mooie dag van het jaar. Gekozen voor de groen-blauwe lus. Wel de route leunt sterk aan met omliggende routes zoals aarschot, tielt en rotselaar. Zeer mooie omgeving, nu al redelijk modderig. Wel is men er in geslaagd om de kuiten hier en daar op de proef te stellen. Bij wijlen moet er toch stevig geklommen worden... lekker.
De bepijling is gewoonweg vlekkeloos, een voorbeeld voor andere routes. De pijltjes staan bijna uitsluitend op de gekende afgeschuinde paaltjes. Deze hebben als voordeel dat ze moeilijker te verwijderen zijn. Alhoewel nog niet nodig, volgt de gpsroute toch ook nog...