Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "/customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/GPS/Stekene_blauw.gpx" in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 245
logo  
StekeneStekene
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Sporthal Stekene Nieuwstraat 60D, 9190 Stekene 

Lussen
groen blauw groen+rood blauw+groen
24 kmGDBKMLGPX 20 kmGDBKMLGPX 36 kmGDBKMLGPX 44 kmGDBKMLGPX
blauw+groen+rood
53 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sport en recreatie , Stekene Tel: 03/779.89.11 Email:gemeente@stekene.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal Stekene ja ja ja ja neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Stef WS Ingegeven op: 27-aug-2017 Gereden op: 27-aug-2017
Vandaag groen+rood gereden. Vlak en niks technisch, maar dat hoeft voor mij niet altijd, dan kan ik wat meer km's doen en genieten van de omgeving. Boswegels zijn vaak van dat mul zand dat niet zo lekker rijdt, maar misschien houden sommigen daarvan. En als er dan een auto passeert zie je geen 5m ver meer. De bewijzering was niet super. Veel bordjes stonden wat verdoken of waren overwoekerd of verkleurd. Er stonden er naar mijn mening ook wat te weinig. Al bij al mooi parcourtje. Aan de start was een grote parking. Sporthal was helaas wel volledig gesloten.
Van: Anouche&Jurgen Ingegeven op: 14-aug-2017 Gereden op: 13-aug-2017
Wij hebben de blauwe lus gereden.
Was zeer leuk en ideaal voor beginnelingen.
Het stukje in bos was wel even wennen omdat we nog maar net begonnen zijn met MTB'en.
Fijn dat je routes van deze website kunt downloaden.
De pijltjes waren zeer duidelijk.
Van: Kris Ingegeven op: 16-aug-2016 Gereden op: 14-aug-2016
Op 14 augustus groen-rood gedaan. Een mooie fietsroute maar geen mountainbikeroute vind ik. De off-road stukken zijn schaars en gaan meestal over metersbrede bospaden die er soms nog beter bij liggen dan de asfaltwegen. Routes als die van Wetteren, Gavere, zelfs Merelbeke, maar vooral die in het zuiden van de provincie zijn toch al wat meer op de mountainbiker gericht. Mooie streek, dat wel, en het is er leuk fietsen, maar wie echt wil mountainbiken in Oost-Vlaanderen zoekt het beter richting Vlaamse Ardennen.
Van: Marteko Ingegeven op: 15-apr-2015 Gereden op: 15-apr-2015
Stralende zon op een zeer droog parcours. Dit leek ons het moment om de Stekense blauw-groen-rode Mtb-lus uit te proberen. Vanaf de sporthal leidt het blauw traject over een onverharde pijlrechte dijkweg langs de Stekense Vaart. Nadien krijg je een half uur fraaie bosrijke omgeving voorgeschoteld. Na een uur steek je via het groen-rode parcours de N49 over. Waarna je afwisseld (50/50) verharde en onverharde wegen mag afbollen (deels in Nederland). Alles bij elkaar 46 km zeer vlak parcours dat bijzonder goed uitgepijld is. Niet bepaald zeer technisch of bijzonder zwaar maar toch plezant.
Van: Jakob Ingegeven op: 15-mar-2014 Gereden op: 15-mar-2014
Blauwe route op droge dag gereden. Na enkele jaren stil gelegen te hebben is dit een ideale route om opnieuw te starten (als het droog is tenminste).
Proficiat aan de mensen die instaan voor de bewegwijzering. Alles staat perfekt aangeduid.
Van: PieterD Ingegeven op: 8-apr-2013 Gereden op: 7-apr-2013
De blauwe route gereden op een zonnige zondag. Ik kan alleen maar bevestigen wat hieronder al te lezen is: goeie bewegwijzering en een heel vlak parcours. Het Wullebos is een leuk stukje, alhoewel het ook daar brede stroken rechtdoor zijn. De 75 procent onverhard is me een raadsel, tenzij je telkens het onverharde paadje naast de asfalt meetelt natuurlijk. Eerder een route voor de wielertoerist dan voor de mountainbiker.
Van: Paul Leysen Ingegeven op: 10-sep-2012 Gereden op: 9-sep-2012
Vandaag de groene lus gedaan, op een schitterende zondag ochtend.
Alhoewel zo vlak als het vlakke vlaanderland, blijft het een plezien om deze route te doen, al was het maar om de longen af te stoffen.
De bepijling is uitstekend, maar omwille van de hoge begroeiing moet je soms wat uitkijken. Pijltje aan brug A11 ontbreekt nog steeds, dus gewoon de brug over en op einde van de brug zijn er weer pijltjes.
De stukken macadam moet je er maar bijnemen. Voor het echte werk moet je naar de ardennen of naar de bergen.
Van: Mierox Ingegeven op: 12-dec-2011 Gereden op: 9-dec-2011
Door een blessure aan de elleboog heb ik gekozen voor een makkelijk ritje met toch wat km's. De km's en de perfecte bepijling waren dan ook de enige positieve noten voor deze rit. Slechts 1 pijltje weg, als je op de groene lus aan de A12 komt moet je naar rechts de brug op en dan staan er terug pijltjes. Zoals meerdere routes in Oost en West-Vlaanderen vind ik dit toch een Bloso mtb-route de naam niet waardig. Laat deze routes dan voor de gemeentes als mtb-route, maar als ik een Bloso route neem, verwacht ik er meer van. Veel minder macadam en als je geen gebruik kan maken van hoogteverschillen probeer dan toch meer variatie en single tracks erin te brengen. En als dit gewoonweg niet gaat, ja dan moet je misschien beter geen mtb-route promoten.
Van: H&I Ingegeven op: 31-jul-2011 Gereden op: 31-jul-2011
Groen-rode lus gereden (36km). Geen kat te zien en dat voor een zondag... Het heeft al een paar dagen niet geregend en het pad ligt prima... al hebben we niks tegen wat ploeterwerk. Boeiend om langs de vele weekendhuisjes te fietsen. Daar zijn soms echte koterijen op zijn Vlaams bij maar ook soms echte luxechalets. De enkele malen dat je over de grens wipt zie je onmiddellijk dat in Nederland orde en netheid geen loze woorden zijn. Vlaanderen zou volgens ons mbt tot orde en netheid zeker wel een tandje kunnen bijsteken… dat merken we aan nog meer zaken als we van vakantie komen…
Maar goed: de bewegwijzering is prima en de route is voldoende afwisselend voor de mtbt-er (mountain-bike toerist).
We zetten zeker groen-blauw-rood op ons lijstje... voor als we alle andere routes gereden hebben.

Op naar de volgende…

H&I
Van: Trunks Ingegeven op: 2-jun-2010 Gereden op: 2-jun-2010
Route vandaag nog eens gereden. Wullebos blijft leuk stuk en volgens mij zijn daar nog wel meer leuke off track stukken te verzinnen.
Jammer dat de links naar de kaarten niet meer werken op deze site. Vroeger kon je zo'n leuk plan uitprinten maar dat werkt niet meer zie ik.
Verder leuke kilometervreetroute.

greetz,
Van: MTBfreak Ingegeven op: 28-jul-2009 Gereden op: 25-jul-2009
Een combinatie gereden van de groene en blauwe route inclusief de rode route. Zeker een leuke route en het Wullebos is zoals eerder gezegd een leuk stuk. Tip: Pak die plassen gewoon heerlijk recht door het midden... zalig te noemen.
Tis en blijft jammer dat er zo weinig hoogteverschil is hier in de buurt, maar als je dan toch wil biken is dit gewoon prima.
Je zou dit zeker niet met de gewone fiets kunnen rijden mits het zo nat lag als deze dag.
Van: el Viking Ingegeven op: 27-apr-2009 Gereden op: 26-apr-2009
Gisteren samen met SuperDirk Stekene en Sint-Gillis-Waas na elkaar gereden, goed voor een kleine 100km fietsplezier. Perfecte afpijling (waarvoor dank), leuke bostrajecten, maar ook wel veel verharde wegen. Goede training dichtbij huis, ideaal voor 'n druilerige ochtend.
Van: ingrid Ingegeven op: 3-sep-2008 Gereden op: 2-sep-2008
eerst de blauwe route gereden waarbij in de bossen 2 bordjes weggenomen zijn(de bruine paaltjes staan er nog).Gelukkig kon je bij het eerste bordje zien dat het rechtdoor was,tweede bordje was linksaf . Prettig parcour ,niet echt lastig,maar wel ontspannend.
Daar we de aansluiting met groene parcour gemist hadden ,zijn we na een drank-stop in het dorp aan de groene route begonnen;
Ik Heb ondervonden dat je deze routes niet te vlug mag rijden want anders mis je verschillende pijlen . Rest is oke
Van: Kevin Ingegeven op: 17-feb-2008 Gereden op: 17-feb-2008
Vandaag nogmaals de route in Stekene gereden en voor de eerste keer volledig uitgereden, dankzij een plannetje dat ik eerst ben gaan afhalen aan het vertrekpunt( sporthal ) want ik heb de indruk dat er hier en daar toch wel enkele pijltjes met de noorderzon verdwenen zijn.
Heb gekozen voor de groen-rode lus wat eigenlijk net iets te lucht was.
M'n copain die voor de eerste keer in 3 jaar op een fiets zat heeft zich hier reuze geamuseerd

onder een stralend winterzonnetje al bij al een leuke dag gehad!
Van: Frank Ingegeven op: 26-nov-2007 Gereden op: 25-nov-2007
Leuke afwisselende tocht.
Groen is wel wat te veel verharding.
De splitsing Groen blauw is niet goed aangegeven en dus misreden.
Verder op de route zou ik toch een paar extra pijltje aanbrengen voor een spitsing ipv erna, dat spaart terugrijden en twijfelen.
al bij al toch genoten.
Van: Pieter Ingegeven op: 8-oct-2007 Gereden op: 8-oct-2007
Omdat we stilaan alle routes in de provincie Antwerpen uit het hoofd kennen ben ik eens uitgeweken naar Stekene.

Eigenlijk voelde ik me vrij belachelijk in mountainbike outfit aangezien het grootste deel van het parcours op verharde weg is.
Het spannendste moment was dat ik vlak na de brug een smal weggetje direct naar links in moest, dan weet je het wel...

Voor een kort tochtje dichtbij dus toch liever rond de bossen van Herentals voor mij!

Van: Pascal Ingegeven op: 12-mar-2007 Gereden op: 11-mar-2007
Onder een stralende zon met de bijbehorende lentetemperaturen gans de route gereden.Gestart met blauw met op een bepaald moment heel veel modder. Dan groen +rood wat beter lag op ene reuzeplas na.
Van: GJ Ingegeven op: 27-feb-2007 Gereden op: 26-feb-2007
We hebben ons niet laten afschrikken door de koude regen en zijn toch gestart in Stekene om de groen-rode lus te rijden.Het is een mooi,vlak en toch vrij afwissellend parcours.Ondanks de goede bepijling zijn we er in de laatst km-ers toch weer in geslaagd om verkeerd te rijden en er dus 42km van te maken ipv de voorziene 36km.De warme douche achteraf was geen overbodige luxe.
Randnieuws:Pijkezot heeft gans het weekend moeten werken (en dus erg vermoeid) fietste puur op karakter,David is volledig genezen wat niet kan gezegd worden van Slossie (schijnt kabouters gezien te hebben).
Van: Bert Ingegeven op: 23-dec-2006 Gereden op: 23-dec-2006
Deze route goed is uitgestippeld, ik kon constant doorrijden zonder een pijltje te missen. Dit op zich is al zeer positief.

De blauwe route:
75% off-road mmm daar kan ik moeilijk inkomen, er is toch een heel deel dat je op verharde weg moet rijden. Vanaf het begin tot en met het einde van het kanaal is al op verharde ondergrond. Het stukje in Wullebos is zeer leuk om in te rijden.
De groene route:
Is vooral samengesteld uit landbouwwegen en voor de tijd van het jaar modderige boswegen. En ook relatief veel verharde ondergrond, maar die als aangename afwisseling kan gezien worden.
De rode route:
Je moet zeker de 2de lus doen langs de kemel, is een mooi stukje natuur en waterwinningsgebeid.

Al bij al vond ik dit een mooie route, die ideaal is om een hoog gemiddelde te halen, voor de klimmers onder ons is er niet veel aan.

Groeten
Van: Bert Ingegeven op: 23-dec-2006 Gereden op: 23-dec-2006
Deze route goed is uitgestippeld, ik kon constant doorrijden zonder een pijltje te missen. Dit op zich is al zeer positief.

De blauwe route:
75% off-road mmm daar kan ik moeilijk inkomen, er is toch een heel deel dat je op verharde weg moet rijden. Vanaf het begin tot en met het einde van het kanaal is al op verharde ondergrond. Het stukje in Wullebos is zeer leuk om in te rijden.
De groene route:
Is vooral samengesteld uit landbouwwegen en voor de tijd van het jaar modderige boswegen. En ook relatief veel verharde ondergrond, maar die als aangename afwisseling kan gezien worden.
De rode route:
Je moet zeker de 2de lus doen langs de kemel, is een mooi stukje natuur en waterwinningsgebeid.

Al bij al vond ik dit een mooie route, die ideaal is om een hoog gemiddelde te halen, voor de klimmers onder ons is er niet veel aan.

Groeten

Is vooral samengesteld uit landbouwwegen en voor de tijd van het jaar modderige boswegen. En ook relatief veel verharde ondergrond, maar die als aangename afwisseling kan gezien worden.
De roude route:
Je moet zeker de 2de lus doen langs de kemel, is een mooi stukje natuur en waterwinningsgebeid.

Al bij al vonden wij dit een mooie route die ideaal is om een hoog gemiddelde te halen, voor de klimmers onder ons is er niet veel aan.

Groeten
Van: maarten Ingegeven op: 26-oct-2006 Gereden op: 8-oct-2006
best wel leutige parkoerkes. de eerste keer dat je er rijdt moet je soms wel uitkijken naar de pijltjes. voor de mensen die de omgeving kennen is de 36km gemakkelijk uit te breiden naar 50km of meer.
best de moeite waard om even de benen los te gooien.