logo  
WaasmunsterWaasmunster
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Parking Lode Ontropdreef Lode Ontropdreef, 9250 Waasmunster 

Lussen
groen groen+blauw groen+blauw+rood
10 km 21 km 35 km (280 hm)GDBKMLGPX

Informatie
Gemeentebestuur , Waasmunster Tel: 052/46.00.11
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Rudyco, Slangstraat 50, 9220 Hamme
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Parking Lode Ontropdreef ja ja ja ja ja
Opmerking
Op een mooie, zonnige dag kan het er wel druk zijn met wandelaars.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: tettenzot Ingegeven op: 24-mar-2022 Gereden op: 23-mar-2022
Terug van thuis vertrokken in Zele en zo de rode lus gedaan.
Al de bepijling in orde.
Goed voor een 35KM
Mooi weer en een goed gevoel.
Tot weldra.
Van: tettenzot Ingegeven op: 27-mar-2021 Gereden op: 24-mar-2021
Een lastige pitige tocht van 36KM door de snijdende koude wind.
Bij thuiskomst een zeer goed gevoel en een gemiddeld van 23KM/h.
Op naar de volgende cross met wat minder wind en warmere temperaturen.
Tot weldra.
Van: tettenzot Ingegeven op: 27-oct-2020 Gereden op: 26-oct-2020
Hallo,hier ben ik weer.Een moeizame tochtje vanuit Zele terug en dat allemaal de oorzaak van de HEVIGE RUKWINDEN!!!!!!!!!!!!!!!!
Voor de rest was het allemaal goed,hier en daar takken en bomen omvergewaaid.
Bij thuiskomst had ik wat spierpijn door mezelf af te persen,maar ja,het is wel cross hé!!
Het was een heerlijke herfsttocht en voor hervatbaar;zonder veel wind.
Tot de volgende keer.
Van: tettenzot Ingegeven op: 30-jun-2020 Gereden op: 26-jun-2020
Terug een mooie warme zwoele tocht,dat maakt het nog een beetje zwaarder.
Voor de rest alles OK en een goed gevoel bij thuiskomst.
Het wordt tijd, dat de toertochten, weer mogen doorgaan!!!!!!
Bedankt aan het bestuut en tot de volgende keer.
Van: tettenzot Ingegeven op: 19-may-2020 Gereden op: 17-may-2020
Van uit Zele vertrokken,en zo de rode en blauwe lussen gedaan.Goed voor 48km!!!
De bepijling en het parcour was goed te berijden..
Een goed tempo en eens diep geweest,want in waasmunster ligt het ook niet overal plat!!
Een goed gevoel bij thuiskomst en mijn energie was op!!!!!

Van: Francesco Ingegeven op: 18-jul-2016 Gereden op: 16-jul-2016
heb de drie lussen gereden.

bepijling was niet schitterend maar net voldoende om niet constant te moeten zoeken. Rode lus is de tofste. Ik heb ook geprobeerd om een zo'n kleine lus (bloso teken maar met kronkel achteraan) te volgen maar die bepijling was zeer verwarrend!

ik fiets toch liever de toertochten in waasmunster, zij halen veel meer uit de mogelijkheden daar
Van: dreke.56 Ingegeven op: 29-jun-2015 Gereden op: 28-jun-2015
Gisteren de drie lussen afgereden. Bepeiling is zeer goed en heel herkenbaar op de gele paaltjes.
De groene lus is heel leuk in het bos, ware het niet dat enkele wegeltjes stilaan overwoekeren door bramen en varens. Op enkele
smalle paadjes tussen privéterreinen zijn sommige hagen al zo uitgegroeid dat met moeite nog de helft van het paadje overblijft.
De blauwe lus is wel mooi van natuur, maar te veel verharde banen.
De rode lus is het mooiste, veel bos en nu met de droogte veel los zand op de wegels. Vooral het deel aan de E17 is best leuk.
Van: Marteko Ingegeven op: 5-mar-2015 Gereden op: 5-mar-2015
Ondanks de regen vd voorgaande dagen was het groen-blauw-rode parcours goed berijdbaar. De bospaden door de naaldbossen naast de E17 konden ons het meest bekoren. Verder waren er naar ons gevoel iets teveel verharde wegen. Op de dijkweg naast de Durme kan je eens goed doorgeven en heb je een schitterend zicht op het overstroming gebied ernaast. De route is vrij goed uitgepijld maar je moet er wel voortdurend aandacht aan besteden want de pijltjes vd wandelwegen hebben een grote gelijkenis met deze vd MTB-route. Aandachtspunt: op het kruispunt Eekhoekstraat-Kuilstraat hangt een pijltje op zijn kop. Op dat punt moet je een haarspelbocht nemen en de brug over de E17 rijden.
Van: Van der Jeugt Andy Ingegeven op: 11-sep-2014 Gereden op: 6-sep-2014
Vandaag met ons groepje van 8 man naar Kasterlee afgezakt vanuit Lokeren. We starten aan sportcentrum Duineneind. We hebben de blauw/groen/rode tour gereden. Het was een super ervaring ! Prachtige omgeving en hadden geluk dat het al 5 dagen droog was !!! De route was heel duidelijk aangegeven behalve op ongeveer 4km voor de aankomst zagen we plots geen pijltje meer staan.We zijn dan we via de hoofdweg naar het sportcentrum gereden. We komen zeker nog eens terug !!! Toch een aanrader !

Verstuurd vanaf mijn iPad
Van: FreVelo Ingegeven op: 27-sep-2013 Gereden op: 26-sep-2013
Leuke route, vooral groen en rood. Het blauwe stuk was het mooiste, maar nogal veel asfalt. De bewegwijzering is zeer oké, soms een beetje verwarrend met de aanduidingen van andere loop-, wandel- en fietsroutes. Af en toe een paar stukjes vals plat, hier en daar een zandstrook, maar nooit te technisch.
Van: Peter Ingegeven op: 21-sep-2013 Gereden op: 21-sep-2013
Leuke route met veel onverharde stukken. Technisch eenvoudig, goed om veel snelheid te maken. Probleem is wel dat de bepijling geen hoge snelheid toelaat als je dit parcours de eerste keer doet. Hoewel de pijlen op gele palen hangen, zijn er veel kruispunten waar je goed moet zoeken. Pijlen hangen soms pas na het kruispunt waardoor je moet stoppen om rond te kijken.
Opletten op de stukken waar ook auto's mogen rijden: Er zijn blijkbaar wel wat locals die de weggetjes goed kennen en dus ook snel rijden. Gelukkig is er veel offroad.
Van: De kerf Kurt Ingegeven op: 22-jul-2013 Gereden op: 7-jul-2013
Gebruik deze route vaak als tussendoortje van uit Nieuwkerken. Rij dan de volledige route of gedeeltelijk. Zeer goede bepijling. Pijltjes bijna allemaal op gele ondergrond van verre zichtbaar. Knap vb van hoe het moet..duidelijke aanwijzing bij overgaan van groen naar blouw en rood. Leuke afwisseling tussen onverharde landwegen en echt bos werk.bij droog weer enkele zwaardere zandstroken. Ook bij regenweer is het parcour goed berijdbaar voor de normen van een mtb-er. Je maakt er kennis met de weinige hellende gedeelten in het Waasland. Kortom een aanrader .
Van: matthias Ingegeven op: 17-nov-2012 Gereden op: 17-nov-2012
Samen met 2 vrienden heb ik de 3 lussen gereden. Het is een van de mooiere bloso routes. Redelijk wat bos & zand. Licht hellend hier en daar. De rode lus was de mooiste, groen was ook nog goed. Blauw was een beetje minder omdat er nogal veel asfalt inzit. Maar globaal gezien een leuke route. De bepijling is ok. Al is het wel opletten dat je de juiste pijlen volgt, want de wandel route pijlen lijken sterk op die van bloso. Maar wie aandachtig is, geraakt er wel.
Van: Michael Ingegeven op: 25-jul-2012 Gereden op: 24-jul-2012
Avondritje gedaan gisteren. Vertrokken iets voor 20u30 en iets na 22u de groen-blauw-rode lus afgewerkt. Mooie snelle route. Behalve een klein stukje los zand geen technische of zware stukken. Ook perfect te doen met kinderen.
Van: tineke Ingegeven op: 25-jul-2012 Gereden op: 21-jul-2012
De groene en blauwe route gereden. Af en toe serieus moeten zoeken naar de pijltjes maar uiteindelijk toch steeds de juiste weg gevonden. Mooie afwisselende route.
Van: kim Ingegeven op: 4-apr-2012 Gereden op: 4-apr-2012
we gaan deze route nu zondag rijden. khoop dat en toffe rit wordt maar dat dek ik wel aan de commentaar te lezen. ik laat jullie nig weten hoe het is geweest.
Van: bioKoen Ingegeven op: 2-jan-2012 Gereden op: 18-dec-2011
Vreemd, ik heb precies een andere route gereden dan de mensen die hier commentaar geven.

Het is hele mooie fietsroute, maar veel te veel op macadam gereden. Mag een stuk meer bospad zijn.
Van: H&I Ingegeven op: 31-jul-2011 Gereden op: 24-jul-2011
Groen-rood-blauwe lus gereden op een zondag... net een mtb-toer aan de gang met vele gemeenschappelijke paden... dus het bruut geweld van ervaren mtb-ers tegen toeristen zoals wij... maar geen probleem: mtb-ers zijn blijkbaar een hoffelijk ras en nogal begripvol voor de bleukes... mooi toch?

bewegwijzering in Waasmunster is beneden alle pijl... daar zou Bloso eens werk van kunnen maken. Maar het is wel een mooie route voor mtbt's (mountain bike toeristen) voldoende afwisseling en veel off road paden.

Op naar de volgende...

H&I
Van: de kerf kurt Ingegeven op: 15-jun-2011 Gereden op: 13-jun-2011
Met men zoon gereden bij droog en zonig weertje. Leuke en afwisselende route.Vooral de rode lus maakt het op het eind iets zwaarder. Passages door knappe stukken bos.
Bepijling goed volgbaar,soms eens goed uitkijken.Ga deze zeker nog een paar keer rijden. vanuit Nieuwkerken + de ganse tour en terug is rond de 60 km.
zeker een aanrader.
Van: dieter Ingegeven op: 23-mar-2011 Gereden op: 23-mar-2011
vandaag onder de eerste stralende lentezon de rode route en een deel van de blauwe route gerede. mijn broer en ik hadden vooraf niet veel verwacht van deze route maar na ze te hebben gerede moeten we toegeven dat het echt wel een mooie en uitdagende route is , veel stukken offroad en bos, zeker de moeite waard voor de ietwat gevorderde moutainbiker!! net na de brug over de E17 bij de afslag van waasmunster is er wel even onduidelijkheid over de richting , er staat daar een pijltje in het bos maar blijkbaar is dit van een andere route , we hebben deze toch gereden en kwamen op een stuk vol met putten , voor een fanatieke mountainbiker is dit een beter alternatief dan de aangegeve route en je komt gewoon op de rode route terug uit , wij zullen deze route zeker nog een paar keer herhalen!!
Van: moniek Ingegeven op: 20-nov-2010 Gereden op: 20-nov-2010
zonet de 3 lussen naëen gereden (35km) in 2 uur(bloso-tijden zijn erg traag..)
we zijn in conditie maar geen geoefende MTB'ers.zeer goed te doen dus,zeker als kennismaking.zelden wandelaars ontmoet op zaterdag rond de middag.
leuke, gevarieerde tocht vooral de rode lus is de moeite gezien meest offroad ,lastige zandstroken en hobbelige bospaden. perfecte bewegwijzering ,ook vwb de overgangen naar andere lussen.
de groene lus is een opwarmerke en de blauwe lus biedt enkele mooie verzichten maar is niet zo technisch; misschien te weinig uitdaging voor de freaks...
al bij al een vrij droge route (na de hevige regens van vorige week..)die we onder een erg aangename herfstzon afgelegd hebben.enjoy!
Van: Ilse Ingegeven op: 22-oct-2010 Gereden op: 22-oct-2010
Doe regelmatig de rode, groene en blauwe route.
Ik vind het mooi om te doen zeker voor een beginner als ik alhoewel er in de rode weg een paar moeilijke stukken in zitten , vooral het stuk op het zand maar dat zal wel beteren door ervaring.

In het weekend zijn er wel veel wandelaars. Dus doe het parcoure liefts s'morgens vroeg of op een weekdag.
Van: Mierox Ingegeven op: 5-jun-2010 Gereden op: 25-may-2010
Op 25 mei wederom maar met z'n 2tjes een parcourtje afgehaspeld. De keuze viel op Waasmunster wegens niet te zwaar en niet te ver wegens tijdsgebrek. Moii parcours maar niet meer dan dat. Alhoewel de sterke tegenwind de valse plat stukken toch zwaar maakten. Zeer goed afgepijld en nieuwe verbindingen met andere routes.
Van: koen hendrickx Ingegeven op: 23-may-2009 Gereden op: 23-may-2009
Ik ben zelf van waasmunster en doe deze tochten elk weekend een paar keer na elkaar.
Meestal laat ik de blauwe achterwege omdat deze idd veel asfalt heeft, alhoewel je er ook aanpassingen kan aan maken...

Ondertussen ken ik ook al meer dan genoeg nieuwe stukken die ze beter in de parcours hadden ingebouwd.
Zo heb je in het begin van de rode tocht als je het centrum binnen rijdt ipv omhoog te rijden aan de post, kan je beter de eerste straat rechts in slaan en dan altijd rechtdoor, lekker klimmetje met een paar verraderlijke bulten onderweg ...
Op het einde van de klim moet je dan links en nog eens links en dan ben je terug op de rode tocht... is uitdagender als de beklimming over de kasseien.

Verder zijn er nog vele andere paadjes die de routes niet aandoen die eigenlijk veel plezanter zijn om op te rijden. Maar daarvoor moet je een local zijn om je weg terug te vinden...

Er zijn ondertussen trouwens nog meer parcours (zilver, paars, lichtblauw,..)
wel domme kleuren want trekken veel te hard op blauw (blauw-paars erg verwarrend)

Van: Peter77 Ingegeven op: 22-dec-2008 Gereden op: 22-dec-2008
Vandaar de groene gereden, maar ik heb het mtb parcours niet gevonden.
Er waren opmerkelijk weinig wandelaars in de bossen te vinden, en die ik tegenkwam hadden nooit van een parcours gehoord.

Het enige wat ik weet is dat het bij de E-17 zou liggen, aan de kant van de Heide, maar het is ook vrij groot die Heide.

Weet iemand een goede tip om er te geraken vanuit de fortenstraat?

Alvast bedankt

Peter
Van: erik Ingegeven op: 21-dec-2008 Gereden op: 21-dec-2008
heel leuke afwisselende route en zeker voor beginende bikers.
Technisch niet moeilijk,
heb de groen blauwe route gevolgd
let wel zomer of winter wandelaars zijn er ook
Van: Bart Vanheulenberghe Ingegeven op: 28-sep-2008 Gereden op: 27-sep-2008
Ik heb in Waasmunster de rode en blauwe route gereden.
De route is volgens mij goed uitgepijld, je moet enkel opletten op bepaalde stukken waarlangs ook pijlen van een andere route te vinden zijn (de bewuste paarse pijlen zijn volgens mij niet van Bloso!).
Voor de rest een zeer leuke route, voldoende off-road en niet echt zwaar. De enige echt zware stukken zijn de stukken zandweg.
Kortom : een aanrader.
Van: dirk Ingegeven op: 27-may-2008 Gereden op: 25-may-2008
ik rijd regelmatig samen met mijn vrouw de groene+blauwe lus, wij vertrekken vanuit station sint niklaas en dan is de tocht een lekkere 37km.
aangezien we deze tocht regelmatig doen rijden we ons niet meer verloren.
ik moet bekennen dat het voor nieuwe mensen het soms wat zoeken is naar de pijlen wegens het verkleuren door het weer, soms zie je paars in plaats van blauw.

ik vind het een prima tocht voor elk wat wils (baan-wegels-bos-dijk).
zelfs bij héél slecht weer is deze route prima te berijden.
in de zomer zijn er op sommige stukken inderdaad wel wat wandelaars maar ieder heeft recht op zijn eigen ontspanning, respect voor elkaars hobby is de boodschap.
Van: celle Ingegeven op: 19-apr-2008 Gereden op: 19-apr-2008
heb vandaag de blauwe en de rode rit gereden te waasmunster,had ongeveer 50 km.
echt zwaar was het niet,maar wel leuke baantjes bij hoor,heb mij goed geamuseerd.
voor herhaling zeker vatbaar!
vooral in de bossen kun je je hartje ophalen.
een pluim voor bloso,merci!
Van: celle Ingegeven op: 19-apr-2008 Gereden op: 19-apr-2008
heb vandaag de blauwe en de rode rit gereden te waasmunster,had ongeveer 50 km.
echt zwaar was het niet,maar wel leuke baantjes bij hoor,heb mij goed geamuseerd.
voor herhaling zeker vatbaar!
vooral in de bossen kun je je hartje ophalen.
een pluim voor bloso,merci!
Van: Gunter Ingegeven op: 26-feb-2008 Gereden op: 20-feb-2008
Ik rijd bijna dagelijks de rode lus in waasmunter en is een heel gevarieerd parcour,goed bewijzerd.Ongeveer 19 km,maar met een stukje durmevallei er bij kom je snel aan een 40 a 50 km.Rode lus raad ik iedereen aan.
Van: Willy Ingegeven op: 20-feb-2008 Gereden op: 16-feb-2008
Zaterdag de groene en blauwe lus gereden.
verschillende keren verkeerd gereden omdat er bijna geen verschil meer is tusssen de groene en de blauwe pijltjes !!! volledig verkleurd. (en wij waren niet alleen die daar last mee had)
Op zeker moment loopt de "blauwe" lus richting durmedijk , maar eerst over een zeer modderige dreef verder over een weiland (gelukkig stond het hek open en waren de dieren op stal )waar het terhoogte van de drinkbak een echt modderbad was waar je met moeite te voet doorraakt!!! Dan op een steile helling met gladde stenen de durmedijk op en zo verder.....
Mijn bedenking bij deze, is dit nog MTB ?? er mag wel eens wat onderhoud gebeuren bij de aanduidingen...
Kom deze zomer wel eens opnieuw proberen...
Willy
Van: Gunter Ingegeven op: 4-feb-2008 Gereden op: 6-feb-2008
Ben een beginnende mtb,er.Woonachtig te sint-niklaas.Ben van plan dit parcour te testen deze week.Nog iemand die er deze week naar toe gaat?Reply ff,grtz
Van: Robert Mendonck Ingegeven op: 19-nov-2007 Gereden op: 18-nov-2007
Zondag heb ik met mijn zoon van 9 de rode lus (ong. 14 km) gereden en zowel mijn zoon als ikzelf hebben er van genoten. De routes in Waasmunster zijn (nog steeds) leuk en perfect bepijld.
Een aanrader voor wie zijn kinderen op een plezierige manier wil zien of leren biken!
Van: Stefaan Ingegeven op: 18-apr-2007 Gereden op: 17-mar-2007
Ben beginnend mountainbiker, na de ritten van Berlare, Wetteren, Laarne-Heusden en Erpe-Mere in mijn buurt, ben ik eens iets verder op pad gegaan. Ben voor de combinatie van de 3 lussen gegaan en dit is me bijzonder goed bevallen. De route van Waasmunster heeft eerst en vooral een gevarieerd en uniek landschap.
De opmerking dat er te veel asfalt inzit, vind ik onterecht, enkel over het lange stuk asfalt langs het water (op blauw) kan gediscussieerd worden. De route (en zeker de rode lus) bevat enkele mooie bospassages, en enkele stukken die door de ondergrond (kasseien en vooral zand), en soms ook door de helling, je hartslag even in het rood doen gaan.
Het is hiervoor al even gemeld, bij de 2e passage in rood over de snelweg hangt er, naast de correcte blosopijl over de snelweg, ook een zelfgemaakte pijl naar een singletrack langs de snelweg, volg deze niet! In het bos dat volgt op de correcte oversteek hangen/liggen trouwens (bewust?) enkele boompjes dwars over de weg. Niks problematisch, maar ik kan het maar melden.
Hier kom ik nog terug.
Van: Sebastian Ingegeven op: 2-apr-2007 Gereden op: 26-mar-2007
Eej iedereen

Ik hou van mountainbiken maar heb het eerder in dde Limburg gedaan.
Ben verzot op boswegen en het harde werk?
hebben jullie enige aanraders?
mail ze me dan gerust door
groetjes
Van: GJ Ingegeven op: 12-dec-2006 Gereden op: 11-dec-2006
Dankzij het barslechte weer,werd dit gemakkelijk en goed bepijld parcours (groen en blauw gereden)iets zwaarder en konden we voldaan naar huis.Opmerkelijk was de comeback van Slossieboy en de "kaalgeschoren" Patje.
Vraagje : Waarom is de start niet aan het sportcentrum? Deze ligt amper nen km verder en men kan er douches en kleedkamers gebruiken.
Van: Leo Ingegeven op: 9-nov-2006 Gereden op: 9-nov-2006
Leuke route om een rondje te trainen, maar wel heel veel verharde weg. Begonnen met groen, toen blauw, toen rood. Bij de rode route bij het voor de tweede keer oversteken van de E17 heel dom ondanks de dubbele pijl voor rechtdoor, rechtsaf gegaan op een single track langs de E17. Er staat wel een grote dikke rode pijl.

Pas in Sint Niklaas mijn fout ontdekt dus iets meer dan 50 kilometer gereden en net voor het donker weer op de parking terug.

De voor de 35 kilometer aangegeven 3,5 uur is onzin. Met dik 23 kilometer per uur gemiddeld is de route binnen 1,5 uur te doen.
Van: Maarten Van Mieghem Ingegeven op: 17-oct-2006 Gereden op: 16-oct-2006
Beste bikers,

geregeld fiets ik deze route wel eens. Ik moet zeggen dat men hier toch wel overdrijft bij de commentaren. Er is wel degelijk hoogteverschil. Natuurlijk valt dit niet te vergelijken met de heuvels die je in de Vlaamse Ardennen aantreft, maar er zijn toch een paar kuitenbijtertjes bij hoor! Ook leuk blijven de zandstroken en de paar snelle afdalingen.

De groen en blauwe lus vind ik ideaal als opwarmer. Zeker het lange blauwe stuk langs het water. Het rode daagt je iets meer uit.
Kortom: een mooi en goed bewegwijzerde route in het groen!
Van: ronny Ingegeven op: 25-sep-2006 Gereden op: 25-sep-2006
heb vandaag de route gereden en moet zeggen valt me veel mee!!! morgen gaan er van de fitnes ze ook doen. wat ik wel wil benadrukken is dat de site ook de nieuwe routes zou opnemen die zijn best wel goed gdvr!!!!! btw als er mensen zijn die op maandag of dinsdag mountenbiken ik ben ook altijd alleen stuur dan ne keer een mailke naar geleyn_@msn.com
Van: frank Ingegeven op: 1-jun-2006 Gereden op: 1-jun-2006
Koudste junidag ooit, 12°, drizzle en als niet-modderfan enorm genoten van een bijzonder leuke rit. Met de bakken water van de afgelopen dagen lag het er vettig maar behoorlijk berijdbaar bij. Groen bijzonder aantrekkelijk in een "groen decor"; blauw meer asfalt en een te lang stuk langs Durme. Rood met diverse zand en modderpaden dat het een lieve lust is om je eens lekker vuil te maken. Met Nobby Nic vooraan viel dat heel gezapig mee.

Mvg
Van: DHondt Patrick Ingegeven op: 3-may-2006 Gereden op: 30-apr-2006
vervolg commentaar; en dat noemen wij bikers uit de Vlaamse Ardennen zelfs nog geen puistje.Overigens een mooie rit , in het begin een beetje zoeken wegens werkzaamheden en zeker de bmx heuvelruggen zijn lekker meegenomen.De fiets afspuiten ging heel lekker maar helaas weeral geen douches .We hebben het nochtans heel mooi uitgelegd in het vlaams-portugees(ze mogen er ook wezen)
Van: DHondt Patrick Ingegeven op: 3-may-2006 Gereden op: 30-apr-2006
Dit keer besloten we om de mtb route van Waasmunster te doen.dat het een vlakkerit zou zijn wisten we eigenlijk wel , nochtans volgens opgedane info(mtb routes Vlaanderen)zou er toch een stevige kuitenbijter in zitten , maar helaas was voor ons het hoogste punt de brug over de E17 en dat noemen wij , bikers uit de Vla
Van: DHondt Patrick Ingegeven op: 2-may-2006 Gereden op: 30-apr-2006
Awel , waar blijft mijn commentaar
Van: francis Ingegeven op: 2-apr-2006 Gereden op: 2-apr-2006
Vandaag heb ik de rode route gereden. Met de regen van afgelopen dagen was het bij momenten zwaar... Ik heb gezien dat er een paaltje plat ligt langs de baan. Op die plaast moet je gewoon rechtdoor en dus NIET naar rechts. Voor de rest kan ik alleen maar de reacties van de rest beamen.

Zeker eens rijden, is zeker de moeite

groeten uit waasmunster
Van: Bert Verelst Ingegeven op: 27-mar-2006 Gereden op: 26-mar-2006
Ha ja Kristof?

Waar woon je dan wel ergens in Lokeren...
Ik ken Lokeren namelijk goed.
Van: dirk Ingegeven op: 18-mar-2006 Gereden op: 12-mar-2006
het is inderdaad even zoeken in het begin van deze groene route, ik denk dat dit komt door de werkzaamheden die daar momenteel bezig zijn.
morgen rijd ik deze route (groen-rood) nog eens.
Van: Bramme Ingegeven op: 6-feb-2006 Gereden op: 5-feb-2006
Gisteren de route in Waasmunster volledig gedaan: groen-blauw-rood... De bepijling was toch in orde, vind ik. Grote vooruitgang dat ze de bovenkant van de paaltjes nu geel geverfd hebben, zo zie je de pijltjes alleszins beter hangen. Ik denk dat er alleen in het begin van de groene route eentje ontbreekt (van de parking rijden, naar rechts, dan is het aan 't volgende pijltje terug naar rechts en aan het einde van die weg ontbreekt volgens mij een bordje, maar het is er dus naar rechts).
Al bij al een tof ritje... Middelste deel (blauw dus) idd veel asfalt, maar dat maakt de rode lus ruimtschoots goed... Ik ga er zeker nog gaan!

Van: bart hofman Ingegeven op: 26-jan-2006 Gereden op: 26-jan-2006
nog even iets vergeten , die pijltjes , da zijn gewoon pijltjes in de kleur van de route? , of me een streep enzo erin?
Van: bart hofman Ingegeven op: 26-jan-2006 Gereden op: 26-jan-2006
hay stijn..

Ik mtb in waasmunster in het bos waar ook de bmx bergen liggen , in het bos is er een beetje , en ook een beetje naast de e17 , ook is er ergens een zandwegel met serieus zand , en heel lastig om naar boven te rijden.. , maar echt meer weet ik niet zijn , dat plezant en zwaar is... , niet van die verharde wegels zonder technische stukken , ik zoek meer van die wegels met wa bulten of zand , of me wa draaien en keren en omhoog en omlaag in enzo..

Enige Tips??
Van: Geert Ingegeven op: 20-dec-2005 Gereden op: 18-dec-2005
Heb zondag groen, blauw en rood gereden.
Groen was zeer goed, veel modder. Blauw is eigenlijk te veel asfalt, en rood is ook zeer goed, mooie stukken MTB parcours erin. Dus als ik de volgende keer naar Waasmunster rij zal ik enkel groen en 2 keer de rode lus rijden.
Van: dirk Ingegeven op: 30-nov-2005 Gereden op: 30-nov-2005
binnenkort ga ik deze rit eens volledig rijden.
zo te zien is het een bosrijke rit.

zijn er mensen met recente tips of opmerkingen?
Van: Johan De Maeyer Ingegeven op: 14-apr-2005 Gereden op: 13-apr-2005

Vandaag de volledige route gereden. De groene lus zijn veel boswegen maar goed te doen. De blauwe lus is eigelijk geen MTB parkoers aangezien er héél veel asvalt inkomt. In de rode lus liggen een paar leuke stukken mul zand waar het soms lastig rijden is.

Wel opletten als je de rode lus rijdt : in het begin staat er een pijtje bijna onvindbaar opgesteld : als je net aan rood begonnen bent en je komt in het centrum van Waasmunster moet je, wanneer je de kasseien in het centrum op bent, aan het postkantoor rechtsaf. Voor de rest zijn alle pijltjes goed opgesteld.
Van: Dierick Bart Ingegeven op: 6-apr-2005 Gereden op: 6-apr-2005
het groene stuk is leuk, alleen het blauwe stuk is veel te veel asfalt, ook de aanduiding na elversele was verdwenen, maar alles was voor de rest goed aangeduid, spijtig dat ik de rode lus niet kon rijden wegen tijdsgebrek, dat is voor de volgende keer
Van: Stijn Ingegeven op: 8-sep-2004 Gereden op: 8-sep-2004
Hallo iedereen!!

Ik zie hier vaak commentaar van: te veel asfalt, verkeerd gereden, te weinig variatie, ...

Awel, ikzelf kan in Waasmunster makkelijk een toer rijden van +/- 45km waarvan maar 5% op asfalt. De mooiste stukken hebben ze nog vergeten!!
Wie zin heeft, om ies mee te rijden, laat maar gerust weten via dit hier :-)

Tot bikes!

Stijn
(20, Sint-Niklaas)
Van: KRistof Vermeerschen Ingegeven op: 30-aug-2004 Gereden op: 28-aug-2004
Zaterdag volledig parcours gereden (groen+blauw+rood)
goed voor 33,5 km. Ben op het blauwe parcours verkeerd gereden en zat plots in een wel heel drassige weide naast de durmedijk. Had blijkbaar een paars bloso pijltje gevolgd, met zonnebril is dit net verschenen blauw. Daardoor een groot stuk durmedijk links laten liggen. Dit verklaart dan de 33,5 km ipv 35 km

Groene route is mooi maar te veel asfalt in het begin, er worden veel boswegels links gelaten. De stukken door het bos zijn leuk en op plaatsen lastig door de overvloedige regenval van de voorbije dagen. Blauwe route beval heel veel asfalt en is niet echt een mtb route, wel goed om gem. snelheid wat op te drijven. Rode route is andere koek met een aantal 'zware' stukken in mul zand en op kasseien, ook wel een paar stukken 'vals plat' waar het lastig is om het tempo hoog te houden. Verder een leuk stuk naast de E17 en veel boswegen

Snel parcours, gem.snelheid was 22km/h, ben nog maar een maand bezig met mtb.
Al bij al leuke route zo dichtbij huis (ben van Lokeren), ze zien me er zeker nog terug.

Van: dave Ingegeven op: 2-jun-2004 Gereden op: 1-jun-2004
Zeer leuk parcour, vooral voor een beginner als mezelf;-) De smalle padjes evenwijdig met E17 zijn enorm leuk. Heeft iemand aanraders voor leuke parcours voor beginners, stuur dan gerust een email.

groeten,

Dave
Van: Bart Hansen Ingegeven op: 9-may-2004 Gereden op: 9-may-2004
In antwoord op commentaar van Peeters op 2/5

Ik rij deze route elke zondagochtend, en ken het punt dat u hebt omschreven perfect.

Het paaltje stond er deze ochtend wel zeker, maar is erg moeilijk te zien met die weren. Je moet links in een kleine staat inrijden (met klinkers) na een korte klim op de omschreven helling over een meter of 500.

Bye
Bart
Van: Peeters Ingegeven op: 6-may-2004 Gereden op: 2-may-2004
Ik heb met een aantal vrienden het groen blauw (21)parcour afgelegd .Als we de blauwe route volgde kwamen we van de dijk in een straat waar wegenwerken aan de gang waren .De straat gaat licht hellend naar boven en dan kom je op een kruis punt aan dancing het molenhof ,waar geen blauwe pijltjes meer te bespeuren waren.Mogelijk zijn de pijltjes verdwenen door de werken .
Graag had ik hier een antwoord op gekregen.
Ik dank u bij voorbaat.

Van: lalleman-emile Ingegeven op: 18-apr-2004 Gereden op: 18-apr-2004
vandaag route gereden in waasmunster,ik heb de drie lussen gekombineerd en zo de 35km afgemaald.een beetje teleurstellend wel;te veel asfalt,pijltjes allemaal op zijn plaats en goed aangeduid soms is het wel even opletten maar ze staan er allemaal dat is een pluspunt.voor een technischparcour moet je hier niet zijn ,wel een mooi tussendoortje
Van: Karel Cornelis Ingegeven op: 16-apr-2004 Gereden op: 9-apr-2004
Rood + groen gedaan: na een weekje regen lag alles er nog heel goed bij.
Alles goed aangeduid. Het verdwenen pijltje op groen staat er terug!
TIP: in de groene route zitten 2 bruggen over de E17 waar je in de berm van de brug een wegeltje ziet. Aan de 1e brug links van de weg (let op de route gaat naar rechts!), probeer vooral ook omhoog te raken in tegengestelde richting !
Aan de 2e brug ligt de wegel rechts van de weg. Je komt hier in het bos uit waar je de eerste afslag links neemt en nadien rechts de route weer opdraait.
Van: Mark De Vriendt Ingegeven op: 26-jan-2004 Gereden op: 25-jan-2004
Snel parcours, zelfs na weekje regen. Mooie en gevarieerde omgeving, maar alles is plat. Geen topper maar gewoon leuk. Op het groen gedeelte is het pijltje nog altijd verdwenen (na ca 4 km, je moet dan rechtsaf, de brug over E17 over).
Van: Peter VH Ingegeven op: 12-dec-2003 Gereden op: 6-dec-2003
R + G + B gereden (35,7 km)

Mooi uitgetekend parcours, slechts 1 lang stuk op de 'Durme-dijk' anders veel kronkelen. Op het groen gedeelte was een pijltje verdwenen, na ca 4 km, je moet dan rechtsaf, de brug over E17 over.

Zowel groen als blauw parcours zijn biljartvlak, enkel op het rode stuk zijn enkele licht hellende stroken.

Het parcours is niet echte een uitdaging , wij dachten er zelfs aan om onze echtgenotes er te initiëren (niet sexistisch bedoeld ;-))in het MTB.
Van: lut en veerle Ingegeven op: 18-nov-2003 Gereden op: 15-nov-2003
We hebben zaterdagmorgen (om 7u45, "vroege vogels") eerst de groene lus gedaan en daarna de rode. In totaal een 32 km. We vonden het een afwisselend leuk parcour, en zeker in de vroege uurtjes zeer rustig. Een aanrader voor wie even wil ontstressen. Ook is leuk meegenomen, de prachtige huizen en tuinen in de omgeving. Alhoewel dit snel parcour niet veel tijd geeft om de omgeving te bewonderen.
In tegenstelling tot de toertochten (altijd zeer druk, soms te druk) vonden we dit een goed alternatief om de grote menigte te vermijden.
Allé een aanrader, we gaan dit nog eens doen.
Van: Bart en Elke Ingegeven op: 16-nov-2003 Gereden op: 9-nov-2003
Een toffe route waar tempo op gehouden kan worden. Ideaal voor beginners maar ZEKER en vast ook voor ervaren mb-ers, technisch helemaal niet moeilijk, je moet het hebben van het tempo.
We vertrokken in Lokeren, totaal 45 km gedaan.

Je moet wel opletten af en toe. Er hangen ook andere bordjes van mb-routes, verwar ze niet met elkaar.

besluit:
Het is bijten wanneer je met vrienden een avondje uit bent gaan stappen :p
Tof deze route in de buurt te hebben, we doen ze zeker en vast nog eens.
Van: stefan moens Ingegeven op: 16-nov-2003 Gereden op: 16-nov-2003
zondagmiddag de groene en blauwe route gedaan. weliswaar in de regen, maar niet te versmaden!!!!zelf wanneer het regent is het parcours op bijna alle plaatsen perfect berijdbaar. uiteraard mag je niet vies zijn om je wat vuil te maken natuurlijk. alles zeer goed bepijld en een goed gevarieerd parcours. bij droog weer een perfect parcours om snelheid te maken. een aanrader voor liefhebbers van het waasland!!!
greetz stefan moens
Van: Stijn Ingegeven op: 15-may-2003 Gereden op: 15-may-2003
Heb net het rode traject gedaan. Is al een paar dagen serieus aan het regenen en toch blijft het parcour bereidbaar!! knap!!!!

Alleen had ik een klein probleemke met de pijltjes.Ik reed aan het grote kruispunt rechtdoor(rood is rechtdoor, groen is rechtsaf)dan door da smal steegje naar de zandwegels, maar na een tijdje kom je terug op de grote baan terecht, moet je rechts en kom je terug uit op het grote kruispunt....?????? zal wel aan mij liggen zeker :)
Heeft dit nog iemand voorgehad?

Maar voor de rest is het een knap variërend parcour!
Van: Marc Van Hooydonck Ingegeven op: 3-may-2003 Gereden op: 3-may-2003
Saai parcours, weinig bossen, voer voor beginnelingen, geen singletracks. Met de omafiets kan je deze tocht gemakkelijk doen. Komen hier niet meer terug. Dit staat vast: het noorden van oost-vlaanderen is niet de kempen. Het zuiden zal wel beter meevallen, zeker?
Van: van den broeck kris Ingegeven op: 20-apr-2003 Gereden op: 20-apr-2003
Met een paar vrienden het gans parcours afgereden (20/04). Mooi en gevarieerd, verharde wegen afgewiseld met smalle paden, kasseien en enkele zandstukken waar je bij droog weer je tanden op stukbijt. Licht hellend ook een paar viaducten omdat zowel rood als groen langs de E17 slingert. Bij het vertrek van de groene lus, aan de 'heikapel' is het eerste paaltje een aanduiding voor de parking aan te geven, dus als je af de parking rijd is het direct rechts en dan de eerste rechts. voor de rest geen noemenswaardige problemen met de bewegwijzering, alleen aan het einde van de blauwe lus die een gans stuk de dijk van de durme volgt hebben we een aanduiding gemist aan de brug nabij Waasmunster, maar aangezien ik van de streek was wist ik dat het rechts was om zo het stad van Waasmunster binnen te rijden en daar de aansluiting te vinden met de rode lus in een klein steegje omhoog. Mooi decor met veel bossen en weilanden, wel bij goed weer opletten voor de wandelaars en ruiters. aanrader voor iedereen, maar rode lus wel voor geoefende bikers omwille van de stroken slechte kassei en de zandwegen. Groen en blauw hebben enkele leuke stukken single-track.
Van: Jan Elskens Ingegeven op: 20-apr-2003 Gereden op: 22-mar-2003
Zaterdag 22 maart '03 de volledige BLOSO-route (35km) gereden. In het begin was er even verwarring met de signalisatie omdat een wandelpad ook met pijltjes aangeduid is. Voor de rest geen probleem, weinig wandelaars, snel parcours met leuke stukjes (zeker op de rode route) in het zand en golvend door de bossen. Omstandigheden waren prima: droog, een heerlijk lentezonnetje en op het eind van de rit kan je kiezen uit één van de vele terrasjes.
Zondag 28 maart terug volledig de route gereden, maar op de groene route zijn een aantal pijltjes besmeurd met verf. Dus opletten! Helaas ook iets teveel wandelaars, dus rij deze route niet op een zondag. Voor de rest geen probleem.
Van: Cleemput Gert Ingegeven op: 31-mar-2003 Gereden op: 30-mar-2003
<ul><li>Leuke stukken natuur (Oost-Vlaamse kempen of zoiets)
<li>Perfecte bewegwijzering (jammer van vandalisme met verf)
<li>We komen zeker terug
</ul>
Van: MTB Pee Ingegeven op: 23-mar-2003 Gereden op: 23-mar-2003
Ik heb net de groene piste gereden (had niet veel tijd ) en is goed te doen. Heb op een punt even last gehad van wandelaars omdat dan de fietsroute en de wandelroute hetzelfde zijn, maar wat wil je op een warme en zonnige dag zoals vandaag en zeker voor de tijd van het jaar. Maar toch spijtig. Had ook 2 pijltjes gemist, waardoor ik een bepaald stuk 2 maal heb gereden. Kan zijn dat ik het was door men haastigheid. :-)
De eerste pijl die ik miste was nadat je de brug over de autostrade voor de tweede maal oversteekt, dan links aflsaat en dan is het terug links af naast een weide. Ik was rechtdoor gegaan (over toch wel een leuk stuk) en dan kom je op de plek uit waar je voor de eerste maal de autostrade kruist.
De tweede pijl was net voor het einde waar je (normaal) links afslaat op een zandweg. Hier was ik rechtdoorgereden (over een macadam weg) en dan kom je op de blauwe piste uit.
Vond het toch een leuke opwarmer, zeker om verder te gaan met de blauwe en/of de rode piste, die ik zeker de volgende keer ga uitproberen.
Van: Christophe Vergote Ingegeven op: 5-nov-2002 Gereden op: 6-oct-2002
06/10/2002:
Dichtbij en gemakkelijk bereikbaar (dichtbij de afrit van de autostrade) maar een vlak parcours en vrij veel stukken mul zand.
Bovendien is de groene route niet echt goed bewegwijzerd: Na een drietal keren op hetzelfde punt terecht gekomen te zijn, hebben we op goed geluk wat zijbaantjes door het bos geprobeerd...
Na enkele meters al werden we verwelkomd door een 'overvriendelijk' koppeltje homo's die duidelijk andere plannen in gedachten (en in de broek) hadden.
Niet echt de paaltjes die we zochten dus…
Geef ons dan maar Kasterlee of Malmédy.
Van: Rudi Zeelmaekers Ingegeven op: 5-nov-2002 Gereden op: 17-oct-2002
Op 17/10/2002 de rode+groene+blauwe+rode route gedaan. Ik ben met de rode route begonnen omdat ik een pijltje van de rode route zag staan nadat ik van de afrit "Waasmunster" was gekomen. Vlakbij was immers een parking voor carpoolers neem ik aan. Het enige probleem dat ik heb ondervonden was toen ik terug van de blauwe naar de rode route wilde overgaan. Ik heb ofwel een pijltje gemist ofwel was het pijltje er gewoon niet. De rode route is heel plezant om te doen en af en toe waan je je op een mini-motorcrosscircuit met al die miniheuveltjes. Via een klein deel van de blauwe route dan overgegaan naar de groene route. In een vorig commentaar gelezen dat je die makkelijk met een gewone fiets kan doen maar als het goed heeft geregend (zoals nu het geval was) dan denk ik niet dat de gewone fietser deze route zal aankunnen. Halverwege het slijk zal die wel ergens blijven steken. Een pijltje van de groene route gemist omdat wegenwerkers er rioleringsbuizen hadden voor geplaatst. Toen ik terug op de blauwe route kwam inderdaad veel asfalt maar als je bij miezerig weer de 3 routes doet dan is dit toch niet zo vervelend. Het laatste deel van mijn route met ongewone startplaats was dan weer wat zwaarder omwille van het mulle zand. Ik kan de route in waasmunster zeker aanbevelen. Deze route is prima afgepijld en heeft toch voldoende afwisseling. Op de groene route kan je op een gegeven moment in het bos 2 richtingen op. Ik neem aan dat deze 2 richtingen hetzelfde eindpunt hebben. Zal voor de volgende Waasmunsterbikerun zijn.
Ik kom hier zeker terug.
Van: Sandra Patrick Ingegeven op: 18-aug-2002 Gereden op: 18-aug-2002
18/08/2002:<br>
Hallo ,ik rij dikwijls de rode route in waasmunster(meestal enkele keren na elkaar als training)en inderdaad de bodem is er op sommige plaatsen zeer losjes.<br>
Daarom steek ik banden 2.30(vooraan)en 2.10(achter,breder kan niet,lol)en daarmee heb ik geen enkel probleem ,blaas ze hard op en op de asvalt lukt het ook goed om er mee vooruit de komen, geen probleem.
Ik wil de waaghalzen onder ons ook eens zeggen dat er op de terugweg een mooi parcours is om eens te stunten,als je over de autosnelweg rijd op de terugweg (tweede maal) komt u een stuk land tegen waar ze met balloons opstijgen(juist voor u aan het cafe komt waar de rit begint)als u daar op rijd en het wegetje volgt komt u er op uit.<br>
oppassen niet voor broekventjes haha.<br>
P.S. als er mtbers van de kant van St-Niklaas niet graag alleen fietsen kunnen ze me altijd mailen voor samen een rit de doen (-->pat_san40@hotmail.com )
Van: Dirk Vandamme Ingegeven op: 15-aug-2002 Gereden op: 15-aug-2002
Route gereden op 15/08/2002. In één woord PRACHTIG, zowel van landschap, technischals afwisseling.
stevig stukje om in het zand te ploeteren, enfin alles was voorzien.
Perfect voorzien van bordjes. Mij zien ze hier nog terug!!!
Van: Renaud Verplancke & Tina Verplancke Ingegeven op: 30-jul-2002 Gereden op: 30-jul-2002
30/07/2002:<br>
Ik heb alleen de rode route gevolgd en dit direct als beginneling. Het was een prachtige rit door bossen en velden en was zeer goed aangegeven, want geen enkel pijltje ontbrak. Het was droog weer en daardoor zijn de duinenzandwegen wel zwaar om te kunnen blijven rijden. Toch viel het zeer goed mee. 5Twee dagen nadien heb ik hem gevolgd te voet met de hond en mijn vrouw en had het geregend. Dan was het zeker mogelijk om op de fiets te blijven.
Van: Robert Mendonck Ingegeven op: 5-jul-2002 Gereden op: 5-jul-2002
05/07/2002:<br>Ik heb enkele jaren geleden de volledige route gereden en heb wat commentaar op de andere commentaren!
<ul><li>ik vond de combinatie groen-blauw-rood één van de leukste routes die ik al gereden heb, zeer afwisselend qua ondergrond, technische bagage en vooral qua uitzichten en landschappen
<li>ik vond de 3 routes zéér goed aangegeven op 1 ontbrekend pijltje op de rode route na (valt toch goed mee toch?)
</ul>
Het grootste minpunt is inderdaad teveel asfalt op de blauwe route; als dat stoort rij dan deze route niet maar ga dan ergens in de Ardennen fietsen!!
Van: Christophe De Smaele Ingegeven op: 31-may-2002 Gereden op: 31-may-2002
Datum tocht: 31/5/2002<br>
Combinatie van de groene en blauwe route<br>
Aantal KM: +/- 21 km<br>
Weersomstandigheden: Droog weer, 20C°<br>
Deelnemers: Isabel, Githa, Tommie & Christophe<br>
<p>
Vertrokken met volle moed en een ideaal MTB temperatuurtje starten we de route.
Het eerste stuk van de groene route valt wat tegen. Na de oversteek van de 2de E17 brug beginnen de mooiere stukken in de zanderige bosgrond. Blijven trappen is hier de boodschap. Prachtig rijden in het bosgroen. Al bij al een zeer vlak parcour die toch wat te bieden heeft door de zanderige ondergrond en het mooie zicht in de bossen.
<p>
Bij het begin van de blauwe route moet men eerst en vooral enkele trappen op en krijgt men de indruk dat dit een serieus zwaar stuk zou worden met dergelijke hindernissen. Dit is niet echt het geval. De route viel mij tegen door de voortdurende stukken betonweg die erin aanwezig waren. We moeten wel toegeven dat er ook enkele mooie stukjes natuur te zien zijn. (een beetje vergelijkbaar als het rijden op een scheldedijk).Deze route is zelfs te doen met een gewone fiets. Mijn opinie was dat de blauwe route minder lastig was dan de groene en dat deze laatste meer te bieden heeft qua uitzicht en MTB-oportuniteiten. Misschien dat er in de blauwe stukken wat meer stukken bergop zitten. Niet echt lastig, maar gezien mijn routs zich in de vlaamse ardennen bevinden is het toch moeilijk om in deze regio een echte kuitenbijter te vinden en hier een oordeel over te vellen.
<p>
Bij het beëindigen van de blauwe route proberen we terug naar het startpunt te komen via de groene route. Op het einde van de groene route ontbreekt ergens een plaatje en we komen zonder het te verwachten terug terecht op de blauwe route. Dan maar de terug de richtingsaanwijzers van de restaurants volgen waar de startplaats is.
<p>
Algemene Conclusie:
<ul><li>Voor blauwe route is niet echt een MTB verreist
<li>Veel betonwegen
<li>Route maakt veel goed door het mooie uitzicht
<li>De combinatie groen/rood zou misschien beter geweest zijn.
<li>Rating: ** 1/2
</ul>
Van: Pierre Desseyn Ingegeven op: 15-may-2002 Gereden op: 15-may-2002
15/05/2002 <br>
alle routes gereden bij stralend weer<br>
Groene is zeer mooi, veel bos, chique villa's (!), aan te raden, blauwe viel wat tegen, rode is dan weer prima.<br>
De drie routes zijn best te doen voor een niet doorwinterde MTB fanaat al is er soms wat niveauverschil maar dit mag geen hinderpaal zijn.<br>
Bewegwijzering is een schoolvoorbeeld, er staat ook een zeer duidelijk bord op de parking. Na de inspanning kan de innerlijke mens probleemloos versterkt worden, er is wat voor ieders budget!
Van: Bruno & Linda Ingegeven op: 19-feb-2002 Gereden op: 19-feb-2002
19/02/2002<br>
We hebben in Waasmunster de groene en rode route te rijden, samen goed voor een 25 tal kilometer. Onder een prachtig najaarszonnetje starten we onze tocht. De groene route was mooi, maar zoals verwacht niet zwaar.
<p>
Ook omdat de wegen kurkdroog waren, en we tijdens de eerste kilometers redelijk verhard konden rijden. Pas na de tweede brug begon voor mij het mooiste gedeelte van de groene route. Constant in de bossen, en genieten van de rust en de enorme villa's die daar opgetrokken zijn.
<p>
Na de groene route zonder twijfelgevallen te hebben gereden begonnen we aan de rode.
Deze was nog mooier dan de groene, en ietsjes zwaarder. Op ons pad kwamen we enkele single tracks tegen, stroken met mul zand, en enkele heuvelruggen, en een tweetal bruggen.
<p>
Op een bepaald punt, even na de eerste brug op het rode parcours staat een pijltje van BLOSO twijfelachtig opgesteld. Je moet naar rechts, maar het was niet duidelijk of het eerste wegje betrof, of het tweede, dat langs de beek liep, een vijftal meter verder.
<p>
Dan maar het eerste wegje gekozen, maar dat was dus duidelijk verkeerd. We kwamen uit op een motorcrossparcours, dat overladen was met diepe geulen, en water.
<p>
De voeten droog houden, en niet ten val komen was hier een utopie. Dan maar teruggekeerd, en het tweede wegje langs de beek op was het goede. Al bij al goed te rijden, mede door de droogte van de laatste week, anders was het wel ploeteren geweest.
<p>
Na weer enkele boskilometers, terug aan de grote weg gekomen waar we onze tocht rondmaakten.
<p>
Al bij al een goed uitgestippelde route, met veel afwisseling, dan snel, dan weer een beetje technisch, maar voor iedereen goed te rijden.
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 1-jan-2002 Gereden op: 1-jan-2002
<ul><li>Gemakkelijk bereikbaar. Autosnelweg Antwerpen-Gent (E17), afrit 13, Waasmunster. Tweede straat links. Opgelet, het is een klein wegje, je bent er zo voorbij. Je herkent het aan de wegwijzer naar een restaurant. Dan een flink stuk rechtdoor tot aan de Heidekapel aan de rechterkant. Hier net voorbij links (Lode Ontropdreef) vind je de ruime parking en de startplaats van de groene route. Rij je rechts i.p.v. links, heb je na enkele tientallen meter de fietsenverhuur. Goedkoop (300 bef) en vriendelijk. Meer moet dat niet zijn. </li>
<li>Vooral de groene en de rode route zijn bosrijk en erg mooi. Mooier mountainbiken in Vlaanderen zal moeilijk zijn. Afwisselend, technisch, en regelmatig een kast van een huis. Blijkbaar staat elk Vlaams bosje vol met cafetarias en villa's. </li>
<li>Het parcours is licht heuvelend. Heuvels hier, het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is zo. Vanaf de autosnelweg kun je deze heuvel (cuestarug) ook zien. Het parcours maakt er dankbaar gebruik van. </li>
<li>Veel offroad stukken. Asfalt is zoveel mogelijk gemeden en zo hoort het. </li>
<li>De bepijling is goed. Weinig twijfelgevallen. </li>
<li>De route heb ik gereden na een periode van droogte. Verscheidene stroken lag er mul bij (zandige heidegrond). Dat maakte sommige stukken zeer zwaar. Het leek wel een duinencross. Geen idee hoe deze stukken er na regen bijliggen. </li>
<li>Fysisch goed te doen. Lijkt 35 km je wat ver, probeer dan groen en rood te combineren (25km). Voor deze onorthodoxe combinatie is echter een BLOSO-plannetje noodzakelijk</li>
<li>Conclusie: *** </li>
</ul>