Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 297 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 300 Warning: Undefined property: elevationObject::$deltaheight in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalClimb in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalDescent in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 286
logo  
GeraardsbergenGeraardsbergen
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Sporthal 'De kriebel' Grote Weg 23, 9500 Geraardsbergen 

Lussen
groen groen+blauw groen+blauw+rood blauw
22 km 35 km (350 hm) 36 km (650 hm)GDBKMLGPX 17,5 km (128 hm)GPX

Informatie
Sportdienst 9500, Geraardsbergen Tel: 054/41.41.31
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal 'De kriebel' ja cafetaria sporthal, mits aanvraag sporthal, mits aanvraag neen
Opmerking
De rode route zou niet meer bestaan noch uitgepijld zijn.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: tettenzot Ingegeven op: 25-apr-2022 Gereden op: 24-apr-2022
mooi en pittige tocht.
De bepijling valt wel wat tegen,maar wie zoekt die vindt.
Terug bij aankomst een goed gevoel.
Het is een aanrader voor iedereen die houd van klassiekers.
bedankt.
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 11-oct-2020 Gereden op: 10-oct-2020
Allereerst genoten van de bike shop S-Bikes aan de Astridlaan. Van hieruit vertrokken voor een toch wel plesante MTB-tocht. Technisch niet te moeilijk, maar prachtige omgeving -en met de Muur en de Bosberg twee klassieke hellingen-, alleszins een fijne MTB toer.
Van: MVN Ingegeven op: 12-mar-2017 Gereden op: 12-mar-2017
De route is in een prachtige streek, maar is inderdaad voor meer dan de helft op asfalt.
De toer blijft leuk, maar is zeker geen offroad / single track uitdaging. Ik denk wel dat er veel mogelijkheden zijn in de buurt voor een uitdagender parcours? Miisschien iets voor bloso om aan te werken...


De bewegwijzering is m.i. Vergelijkbaar met andere bloso parcours; je moet inderdaad goed uit je doppen kijken maar het is doenbaar. Een gps helpt!Van: ddbacker Ingegeven op: 1-nov-2015 Gereden op: 14-jun-2015
helaas helaas: allemaal waar wat elders ook staat: saai & superslecht afgepijld.
Vergeet het en begin opnieuw. Is er niets beters (vb. prive-eigendom en zo) uit te tekenen (wat best mogelijk is, het is hier Vlaanderen n'est-ce-pas ?), schrap de route dan. Het moet MTB zijn, geen veldcross tussen de patattevelden.
Deze route is antireclame voor de stad Geraardsbergen én voor het mtb-en.
Van: Geert Ingegeven op: 11-oct-2015 Gereden op: 10-oct-2015
Vol verwachting aan de voorbereiding van MTB Geraardsbergen begonnen. Enthousiasme direct wat getemperd door de "commentaren" die niet altijd zo lovend zijn. En helaas, die zijn waar. Veel verhard, en slechte bewegwijzering (zowel ontbrekend als verwarrend) waardoor er nogal eens fout gereden werd. Gelukkig waren we voorbereid met de GPS; alhoewel deze GPS-file blijkbaar nog de originele route bevat. Maar soit.
Het geheel komt weinig inspirerend over. Een vriend uit ons groepje was eigenlijk een local, maar had de toer nog nooit gereden. Zijn commentaar was duidelijk: "in en rond Geraardsbergen zijn ontelbare mogelijkheden om veel onverhard, veel single-track, en altijd spannend, te rijden".
Van deze mogelijkheden heeft de ontwerper van deze toer duidelijk geen gebruik gemaakt. Gemiste kans, lijkt ons.
Aangezien de route een zeer grote update moet krijgen qua bewegwijzering, lijkt het ons raadzaam om zich in 1 moeite ook te bezinnen over de parcours mogelijkheden. Tot zolang zullen wij MTB Geraardsbergen allicht niet meer rijden.
Van: pvde Ingegeven op: 11-may-2015 Gereden op: 10-may-2015
Afgelopen zondag de Groene en blauwe Bloso route gereden.
We zijn vertrokken aan de sporthal en hebben in het totaal 39 Km gereden.
Hier is werk aan de winkel om de bepijling weer in orde te brengen.
Gelukkig had ik een gps track via www.mtbroutes.be, want met de huidige toestand van de bepijling kun je de toer niet rijden zonder verkeerd te rijden en verlies je veel tijd om te zoeken in welke richting je moet.
PS: We hebben ons zo veel als mogelijk gehouden aan de bepijlde route want de gps track is niet overal gelijk aan de bepijlde route.
Een toffe rit met de Muur en de Bosberg om wat hoogtemeters te kunnen rijden, verder veel verharde wegen en veel te weinig onverhard naar mijn inziens.

Van: Nelle Ingegeven op: 17-apr-2015 Gereden op: 15-apr-2015
MTB route van geraardsbergen gereden en serieus teleurgesteld.Ik ben vertrokken op de parking van de Gavers waar een kaart ven de route hangt.
Je moet dan nog 1.8 km fietsen naar de vertrekplaats in de buurt van de jeugdherberg 't schipken,dit traject is niet afgepijld.
Je vertrekt daar in de buurt van een kruising van de route waardoor m'n gps even het noorden kwijt was,en ik door het ontbreken van pijltjes ook niet wist welke richting nu de juiste was.
Juist voorbij de gavers gaat de blauwe route rechts "De dijk"op,terwijl de gps-route die ik downloade" uit koers" aangaf.Later thuis zag ik dat er daar een heen en weer stukje inzat.
In Moerbeke zit wel een grotere kwakkel.Daar wordt je de spoorweg overgestuurd in de mijnwerkersstraat om iets verder rechts een weg in te rijden die dood loopt op de afsluiting van de spoorweg.
zoek het dus maar uit!!!
Conclusie:deze route is dringend aan restauratie toe,valt tegen,spijtig in zo'n mooie streek.
Ik ga een dezer dagen Gooik rijden,ben benieuwd!

Nelle
Van: Marteko Ingegeven op: 4-jul-2014 Gereden op: 4-jul-2014
Na mijn onderbroken rit van eergisteren (en een ketting- & kamwielherstelling ve kleine 300 euro) heb ik de rest vd blauw/groene route gereden. Jammer genoeg stelde ik vast dat de route vanaf de Bruinsbroekstr in Galmaarden tot ad muur v Geraardsbergen en het gedeelte richting De Gavers vooral uit verharde wegen en enkele oninteressante off road baantjes bestaat.
Besluit: de vrij goed uitgepijlde heuvelachtig blauwe/groene route is op zijn mooist in de omgeving v De Gavers & de Bosberg. (zie eerdere commentaar) De groene route is mijns inziens vooral gericht op De Muur maar de omliggende wegen zijn geen echte mountainbiketrajecten. Opmerking: de rode route is duidelijk geschrapt en derhalve niet meer uitgepijld (ze is blijkbaar wel nog deels opgenomen in de GPS-file die overigens niet overal overeenstemt met het uitgepijlde traject)
Van: Marteko Ingegeven op: 2-jul-2014 Gereden op: 2-jul-2014
Met een originele Blosofolder op zak zijn we deze route gestart aan het Domein De Gavers. Meteen wordt je op de blauwe route aan de vijvers van de Gavers en langs Denderdijk opgevrolijkt door kwetterende eenden, zilverreigers en andere karekieten. In de omgeving van Grimminge, Zandbergen en de Denderdijk gingen we vervolgens op zoek naar de rode route maar nergens viel een rood pijltje te bespeuren. Wel hier en daar een geel pijltje maar dat zal wellicht de aansluiting met de Ninoofse route aanduiden (zie commentaar Francis). Gelukkig belanden we in Grimminge op de fraaie blauwe route waardoor we uiteindelijk toch de Bosberg konden beklimmen en het off road gedeelte in het Moerbekebos konden afhaspelen. Onze rit liep echter ten einde op een veldweg aan de Heirbaan. Daar moet je naast een wit huisje linksaf steil naar beneden richting Bruinbroekstraat. Opgelet: in het midden v deze afdaling kan je in een bijzonder diep tractorspoor belanden. Gevolg: versnelllingsapparaat tegen de kant vd put & ketting gebroken. Einde verhaal.
Van: Francis Ingegeven op: 14-apr-2014 Gereden op: 14-apr-2014
Vandaag de route in Geraardsbergen gereden. Eerste 15 km zijn de zwaarste met de muur en bosberg.
Erg leuke singletrack daar, enkel oppassen voor dwarsliggende bomen...
Is op zich een mooie route, alleen kan je in de streek veel meer doen.

Wat betreft de bepijling kan in enkel zeggen dat ik alleen groene pijlen heb gezien.
Na het volgen van een rode kwam ik in ninove uit... Daar liep het spoor dood.
Uiteindelijk 40 km gefietst na het terugrijden naar de groene pijlen.

Gr,
Francis
Van: Jens Ingegeven op: 21-nov-2013 Gereden op: 20-nov-2013
Hey Sarah,

ik heb ook tijdje stil gelegen (kleine 2 jaar) ondanks ervaring, heb me echter voorgenomen dit jaar een mooie wintertraining als voorbereiding op de marathons van komende zomer op te leggen.
Dit gaat uiteraard wel iets makkelijker in gezelschap en liefst van zelfde niveau..Heb wel zin om de route binnenkort nog eens te rijden.
Als je het zou zien zitten me te vergezellen tijdens een "tochtje krampen" mag je gerust via dit commentarenforum iets laten weten.

Grtzz Jens
Van: Sarah Ingegeven op: 24-sep-2013 Gereden op: 22-sep-2013
Leuke route en de muur was goed te doen (ondanks al tijdje niet meer gemountainbiked) wel al 9 jaar ervaring met het mountainbiken. In het begin zo een paar frustratiemomenten omdat er pijlen ontbreken dus 2 x bergop gereden voor niets,... (die 2 keer bergaf vond ik niet zo erg) MAAR er is dus vlak na de MUUR staat nog 1 pijl en daarna is er een pijl weg, je komt daar beneden op een splitsing en daar moet je naar RECHTS want iets verder in die straat staat dan wel weer een pijltje. Ook te midden van de velden is een pijl weg, maar rechtdoor kun je niet omdat het daar een veld is, naar links kun je wel maar uiteindelijk ook een veld, dus het is naar rechts daar,... wel vervelend dat er pijltjes weg zijn. Maar leuke tocht gedaan, de groene lus. Door te klungelen in het begin zijn we wel wat tijd verloren. Ah en voor ik het vergeet,... in het dorp hebben we direct pijltjes DE MUUR gevolgd omdat we daar de mountainbikepijltjes ook niet vonden, er was rommelmarkt op het plein en mss dat we daardoor het volgende pijltje niet zagen,... (elke zondag tussen 6 en 14u is er daar rommelmarkt).
Vlak na de bisberg ook opletten dat je niet rechtdor rijdt want 8jaar terug deed ik ook al een stuk van die route en daar ben ik toen verkeerd gereden, het is naar LINKS dus door het bos.
Van: Jasper en Wolf Ingegeven op: 9-apr-2013 Gereden op: 8-apr-2013
Na eenkele droge koude weken de groen blauwe route gereden. De aansluiting op de rode hebben we nooit tegen gekomen.
Begon al goed markt in oudenaarde, dus enkele honderden meters tussen de mensen laveren.
Zonder opwarming de muur op doet de longen al eens goed opengaan (lees doodgaan).
Gelukkig hadden we gps want bepijling was op meerdere plaatsen verdwenen helaas.
De gps stuurde ons op de dijk langs t water rechtdoor waar de pijlen naar rechts stonden.
Niets zo frustrerend als in een zalig landschap zo moeten zoeken en omrijden.
Wij meten een kleine 600 stijgende hoogtemeters.
Het was zalig weer tweede keer in korte broek kunnen biken dit jaar.
Redelijk wat asfalt afgewisseld met boerenpaden die door enkele boeren niet
als mtb routes worden aanzien. (pijlen weg en paden met diepe groeven).
Blij dat het goed droog was of het was baggeren geblazen...

Conclusie:
Bepijling zwak met meerdere pijlen die ontbreken
Technisch gematigd
Hoogtemeters 600m
Gps file niet 100% correct
Maw werk aan de winkel om de route een nodig onderhoud te geven.

Bikende groeten.

Van: Jaap Scheele Ingegeven op: 16-dec-2012 Gereden op: 16-dec-2012
Ter afwisseling zoek ik hier op deze internetpagina regelmatig een nieuwe route uit. Vandaag de gecombineerde groen-blauwe lus gedaan in Geraardsbergen. Het was (begrijpelijk) vreselijk nat en daardoor echt een pittige tocht. Ik heb regelmatig moeten zoeken. Ten dele omdat het landbouwverkeer dusdanige sporen had getrokken dat het pad kwijt was en ik dwalend door het akkerland moest. Maar ook dat heeft z'n charmes.
Het is een mooie tocht als je conditie op peil is, dan kun je hier een afwisselend parcours rijden met veel goede 'cardio-momentjes'. Echt technisch is het niet, of het moet de techniek van modderrijden zijn. En die moeten we als mtb-ers toch ook beheersen hè.
De meer ervaren rijders hier. Klopt het dat je na groen, blauw krijgt, vervolgens weer groen, en dan na de bosberg een heel kort stukje rood om dan weer na één rode afdaling weer met groen terug te gaan? Of heb ik stukken gemist en m'n eigen route gemaakt? :)
Van: Buysse Frederick Ingegeven op: 29-aug-2012 Gereden op: 29-aug-2012
vandaag de groene lus gereden, heel leuk ritje met idd iets teveel asfalt! maar de mooie verschillende hellingen met op kop de muur en bosberg maken heel wat goed. bewegwijzering ok, enkel aan km22 waar je over de spoorweg moet kun je links/rechts (naast de spoorwegen) of rechtdoor waar je een offroad helling opklimt, maar ook boven (kun je links/rechts) geen enkel pijltje gevonden, dan maar via de gewone weg terug naar de sporthal gereden. als iemand weet welke kant je daar moet nemen, graag!
Van: fransesco Ingegeven op: 29-aug-2012 Gereden op: 28-aug-2012
gisteren de groene lus in Geraardsbergen gereden. de aansluiting van de blauwe lus ben ik helaas niet tegen gekomen....

groene lus: veel hoogtemeters, pittig begin met muur en bosberg. Ook veel asfalt wat de route enigszins 'vergemakkelijkt'. Indien je hier meer off-road insteekt, zal deze nog zwaarder zijn.

Al bij al leuke route, bepijling was dik in orde!
Van: jurgen Ingegeven op: 27-may-2012 Gereden op: 27-may-2012
Vandaag langs den dender van aalst tot geraardsbergen en daar aan de muur ingepikt op de groene route. twas mij iets te zwaar, die meer dan 30 km extra. parcour ligt er goed bij, heel veel techniek en sterke tanden.
Ga ze zeker eens doen vertrekkende vanaf giesbergen, kwestie van mij niet te overdoen.
Het weer was schitterend, de conditie blijft op pijl
Van: Jens Ingegeven op: 23-may-2012 Gereden op: 22-may-2012
Hey,

Gisteren nogmaals Geraardsberegn gereden, deze keer bij droog weer.
Zalig zo met het zonnetje op je neus :-)
Prachtig parcours als het droog ligt, een parcours dat niet enkel bij regen techniek vergt...
1 pijltje ontbreekt midden in het veld richting voetbalveld van Moerbeke na het oversteken van een spoorlijn.

Als iemand dit leest, profiteer er de komende dagen van want het ligt er overal super bij!

grtzz Jens
Van: Jens Ingegeven op: 25-apr-2012 Gereden op: 24-apr-2012
Gisterenavond na maanden in het veld te hebben gereden mij toch aan Geraardsbergen gewaagd :-)

Tussen de regenvlagen door in Ophasselt ingepikt op de route richting schendelbeke.
Goed om op te warmen doordat dit stuk de vlakkere kant van het parcours blijkt te zijn. (aan te raden voor de diesels onder ons die eerst een paar kilometres in de benen willen alvorens het zwaardere klimwerk te moeten aanvangen).

Met een tof gevoel de eerste echte modder geproeft in de omgeving van de bosberg.
Eerste serieuze beklimming was op de tanden bijten maar wat een supergevoel eens ik deze achter de rug had, kortom genieten. juist boven dan een beetje krinkel/kronkel en jawel daar was de borsberg, aanloop rustig aangepakt om mezelf niet tegen te komen op het begin van de kasseien. Boven meteen links het bos in, even halt gehouden om de zijsteek te laten wegtrekken die ik had opgelopen... en dan naar beneden kletsen, eerst breed en niks technisch, dan smal met diepe geulen.
Voorwiel dikwijls weggeschoven door te veel druk in de banden weinig profiel in de voorband door de kilometers op de weg van het voorbije jaar. toch ligt het ook aan de ondergrond van de afdaling zenne, deze ligt er spekglad bij deze tijd van het jaar.
Het komt er hem hier vooral op aan van weinig aan het gevaar te denken en de juiste lijn te kiezen al blijk je hiervoor wel een paar keer over de f*cking diepe geulen te springen die de waterstroom veroorzaakt :-)

Supertoffe technische afdaling eens je deze een keer of 2 verkend hebt.

Eens heelhuids beneden geraakt draai je rechts op (even recupereren) om vervolgens opnieuw een flank te beklimmen dit op een breed pad met een ondergrond van losliggend steenpuin en opnieuw van die leuke watergeulen die je doen denken aan een rit ergens ver van hier :-)alweer een zalig gevoel dus.

Ondanks de goeie benen keerde ik me omwille van de donkerzwarte wolken boven de bosberg terug en nam dezelfde flank als afdaling terug. (alle remmen los en gewoon pure fun) trouwens een hele goeie om je techniek wat bij te schaven omwille van de losse stenen en de bochtjes die behendigheid verlangen.

Wat de bewegwijzering betreft is op dit gedeelde van het parcours alles duidelijk.
Juit in Onkerzele in eerste lichte afdaling staat het pijltje naar links juist alvorens op het asfalt te komen net iets te ver. (geen tijd om de snelheid er tijdig uit te krijgen voor de kort bocht naar links)

Ik vind het een mooi parcours en iedeaal trainingsgebied om je conditie naar een hoger niveau te brengen in combinatie met veel fun en afwisseling tijdens het rijden.

Grtzz Jens

Van: Wouter Ingegeven op: 26-apr-2011 Gereden op: 26-nov-2011
Ergens in februari groen-blauwe lus gedaan. Wegens eerste rit van het seizoen was dit voor mij afzien.
Door regen was het parcours op de meeste plaatsen herleid tot een leuk(?) modderbad.
Bepijling was aanwezig maar op sommige plaatsen zouden toch extra/nieuwe pijlen moeten komen.
En de bosberg was gewoon doodgaan :-)
Ik raad aan om deze route te doen als de conditie al iets beter is, zeker als hij er nat bijligt!
Van: Dries & Jasper Ingegeven op: 25-sep-2010 Gereden op: 25-sep-2010
Leuke tocht, wel veel asfalt en doortocht doorheen bebouwing.
Routes waren schijnbaar niet zo populair, meeste singletracks
waren amper herkenbaar door overwoekering gras. Overlapping
met ronde van Vlaanderen ook een toffe beleving.
Bewijzering overal aanwezig, doch soms moeilijk zichtbaar.

Overall Score: 7/10
Van: Stef Ingegeven op: 19-jun-2010 Gereden op: 20-may-2010
De grote route gedaan
begint leuk na 1km direct de veste en de muur ook bosberg ligt mooi en de afdaling van de bosberg in het veld is heel leuk spijtig was dat het enige hoogtepunt van de route.
volgens mij kunnen ze gemakkelijk meer spektakel in deze route steken
6/10
Van: Mauro Ingegeven op: 9-may-2010 Gereden op: 16-apr-2010
Ik had misschien ook wel een beetje meer van deze route verwacht maar klagen over het parcours doe ik zeker niet. Er zat genoeg actie in voor mij. Toffe afdalingskes en stevige klimmekes.

Zeker op en rond de bosberg was het echt super.
Het enige minpunt over het parcours zelf is de Muur. Allé tof zenne maar moet dat ding echt in 't begin van de rit?
Maar ja, daar moet ik misschien niet te moeilijk over doen.

Toch blijf ik jammer genoeg met een wrang gevoel zitten op het einde van de rit.
De totale afstand van de rit zou 36km moeten zijn. Ik had op mijn teller echter 49km staan.
Op zich niet erg (niets dat de beentjes niet aankunnen hé), ware het niet dat het vershil in kms is ontstaan door fout te rijden.

De pijltjes zijn een ramp! Nergens heb ik tot nu toe al zo hard moeten zoeken dan in Geraardsbergen.
Ik moet wel toegeven dat het in de meeste gevallen ging over te weinig bevestiging op rechte stukken.
Maar ook verstopte pijltjes en pijltjes die gewoon in de verkeerde richting stonden!

Gevloekt dat ik heb....
Zonder de garantie dat de pijltjes zijn aangepast, zien ze mij daar in Geraardsbergen niet meer terug.
Van: Gert Ingegeven op: 27-jan-2010 Gereden op: 27-jan-2010
Daar ik langs de bloso-route van G'bergen woon ken ik de streek redelijk goed. Vaak zie ik hier negatieve reacties op deze route en kan ze deels begrijpen alhoewel het soms niet simpel is een mmoi parcour uit te stippelen door de beperkingen die worden opgelegd door stadsbesturen, bos en groen, enz. Voor diegene die graag meer uit de streek willen halen heb ik enkele alternatieve routes uitgestippeld. Dit zijn een aaneenschakeling van stukjes Bloso, stukken uit toertochten en een reeks goed verborgen stukken. Meer info kan je hier vinden: http://forum.mountainbike.be/viewtopic.php?t=51537&highlight=

mvg Gert
Van: Florian Ingegeven op: 17-jan-2010 Gereden op: 17-jan-2010
Vandaag de Bloso-route van Geraardsbergen (groen en rood)
Na de dooi lag het parcour er wat drassig bij, ma hoort erbij. Lekker bruin van de modder...love it.
Wanneer je vanaf het echte vertrekpunt begint moet je na 1,5 km al de muur op....goed wanneer je snel wil opwarmen, voor minder getrainde mtb'ers direct wel een stevige klim.
Leuke afdaling van de bosberg, wel al technisch wanneer je deze snel wil doen...en zo zijn er wel nog een paar leuke.
In vergelijking met vorig jaar is het parcourt al wat verbeterd kwa bewegwijzering, en baantjes die echt onberijdbaar werden zijn terug opgevuld.
Merci aan het Bloso-team!
Leuk parcour'ke met soms stevige kuitenbijterkes en leuke afdalingen.
Ook mooie uitzichten!
Scoore: 78/100
Van: Jesse VG Ingegeven op: 31-aug-2009 Gereden op: 25-aug-2009
We hebben de groene en de blauwe route gecombineerd; mooie route met enkele uitdagende klimmetjes (maar te doen voor amateurs als wij). Wat de pijltjes betreft, is het zo dat deze toch nog allemaal aanwezig zijn. Wel is het af en toe zeer goed opletten en had er op twee plaatsen (tweemaal in het midden van een veld) misschien een extra pijltje geplaatst mogen worden. Maar als je, zoals ons, het plannetje van de Bloso-brochure op zak hebt, zal er weinig twijfel zijn omtrent waar je heen moet.

Wij hebben MTBs gehuurd op de Gavers (was immers eerste maal dat we zo een route deden), deze waren perfect in orde en al het nodige is er aanwezig om je MTB op te kuisen. Bovendien kan je vandaar onmiddelijk op de route inpikken - een goede startplaats dus.

Omdat het dus allemaal zo meeviel (route - omgeving - moeilijkheidsgraad - bewegwijzering) zijn we van plan om ook de andere routes is te proberen.
Van: Jeroen Ingegeven op: 3-aug-2009 Gereden op: 31-jul-2009
Na 3 km was ik de pijltjes al kwijt. Heb dan maar de pijlen gevolgd die er stonden van een toertocht de dag erna (toeval).
Over de route zelf kan ik dus niets zeggen. De streek is wel zeer mooi.
+ Klimmen
+ Afdalingen (bos naast de bosberg)
- bepijling is slecht
Van: Yorg Ingegeven op: 28-jul-2009 Gereden op: 25-jul-2009
Best mooie route, alleen spijtig van de ondermaatse bewegwijzering; we hebben geen blauwe pijl gezien en op een gegeven moment kwamen we op een rode tocht terecht zonder enige aanduiding dat het hier niet meer om de tocht van Geraardsbergen ging... Dan uiteindelijk maar via de baan teruggekomen naar Geraardsbergen en de Muur nog eens gedaan...
Van: DAVID Ingegeven op: 6-sep-2007 Gereden op: 6-sep-2007
ik vergeet nog effe dat ik de route van Gavere ook al gedaan heb. Die is ook best leuk.
groet
Van: DAVID Ingegeven op: 6-sep-2007 Gereden op: 6-sep-2007
vandaag de groene en blauwe route gereden, leuke klimmetjes en afdalingen. De bewegwijzering is inderdaad niet om over naar huis te schrijven. Er is ook een strook waar het gras eens mag afgemaaid worden. Vraag me af of het parcours 70% offroad is, lijkt me toch minder. Je komt ook ergens een andere route tegen ( rode pijltjes). Zat in totaal aan 40 km, was op het einde de weg kwijt.
Best een aanrader, heb reeds de routes van Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Oudenaarde gereden. Voorkeur van routes:
1) Zottegem
2) Oudenaarde
3) Geraardsbergen
4) Sint-Lievens-Houtem
5) Oosterzele

groet
Van: ldb Ingegeven op: 27-aug-2007 Gereden op: 26-aug-2007
slechtst bewegwijzerde parcours tot nu toe.
met deze streek moet toch heel wat beters te doen zijn
Van: Hoedekie ken Ingegeven op: 21-aug-2007 Gereden op: 21-aug-2007
Na het redelijke slechte weer lach het parcour er nogal glad bij, zeker bij de afdaling van de bosber zeer gevaarlijk!
was al bij al leuke rid!
kheb z'on 50 km op de teller staan!
de richtingsbordjes zijn niet altijd goed zichtbaar en sommige ontbreken!
Van: David Ingegeven op: 18-jun-2007 Gereden op: 16-jun-2007
Hier en daar zijn er een paar pijltjes verdwenen van het parcours. En soms staan ze op een onopvallende plaats. Ik heb er gelukkig geen problemen mee gehad omdat ik zelf van de streek ben en al met het plannetje van bloso mijn plan kan trekken.

In Moerbeke nadat je de eerste maal over de onbewaakte spoorweg bent gereden en naar rechts moet richting Overboelare, moet je terug de eerste naar rechts in. De spoorweg terug over en steeds rechtdoor rijden. Op het T-Punt moet terug naar rechts, richting het voetbalplein van Moerbeke.

En hier en daar mag de sportdienst wel eens het gras gaan afdoen. Op sommige plaatsen komt het tot aan mijn stuur en rijd je eigenlijk op de tast, geen zichtbaar baantje meer te zien.
Van: Lagniau Kenneth Ingegeven op: 29-apr-2007 Gereden op: 29-apr-2007
Deze tour voor de eerste keer gereden ..., 1ste opmerking onduidelijke bepijling, vooral Euhm als je daar naart schijnt 2x een spoorweg moet oversteken (zonder slagbomen) ,, daar vond ik de weg niet meer .. -_-' ben dan maar terug gekomen langs onkerzele enz. voor derest : te veel weg :) mooie afdalingen (na bosberg echt zalige), mooi klimmetjes vooral bosberg & muur dn ;)
hopelyk volgende keer als ik ga,, BETER !!!


Greetz

Knnth
Van: jeanken Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 30-mar-2007
om dus verder te gaan; de bepijling is hier en daar wel beter tegenover vroeger er wordt nu al eens gebruik gemaakt van felle klevers om de ricthing aan te duiden; hier en daar is de blauwe kleur wel weg.Bij het uiterste punt van de blauwe route waar men op de steenweg geraardsbergen zottegem komt staat de volgende pijl twintig meter verder links aan de overkant hoewel er op de spiltsing een verkeerspaal beschikbaar is; nog 250 m verder (rechts richting deftinge) moet men oversteken naar links het veld maar ook daar staat de pijl aan de overkant en zullen de meesten wel rechtdoor bollen. Ik breng de sportdienst daar wel van op de hoogte.Het blijft toch een genoegen om in de streek de tocht te maken; natuurlijk is ze niet van de lichtste maar het is dan ook geraardsbergen.
Veel bike plezier aan alle
Van: jeanken Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 30-mar-2007
hallo bikers
in aanloop naar de ronde heb ik na twee jaar de route in mijn thuisstad geraardsbergen nog eens gedaan.Mijn vaststelling van het volledige p
Van: jeanken Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 30-mar-2007
hallo bikers
in aanloop naar de ronde heb ik na twee jaar de route in mijn thuisstad geraardsbergen nog eens gedaan.Mijn vaststelling van het volledige p
Van: jeanken Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 30-mar-2007
hallo bikers
in aanloop naar de ronde heb ik na twee jaar de route in mijn thuisstad geraardsbergen nog eens gedaan.Mijn vaststelling van het volledige p
Van: Sven & Alain Ingegeven op: 4-nov-2006 Gereden op: 4-nov-2006
We hebben vandaag deze rit gereden en zijn volledig voldaan :)
Het is wel een redelijke zware toer, maar dat maakt hem juist zo mooi..

De pijltjes staan redelijk opgesteld, behalve door werken op een markt in G'bergen was de bepijling moeilijk te vinden(toch goed opletten!),daarna zijn we de Muur opgereden en waren de problemen weg en als je soms twijfeld is het gewoon rechtdoor, Ook even vermelden dat de afdaling van de Bosberg redelijk gevaarlijk is met modderweer !!!

Voor de rest Top van een Rit!!!
Van: Gozer Ingegeven op: 31-oct-2006 Gereden op: 30-oct-2006
Op zich een leuke route,wel veel asfalt.Je bent wel klaar voor je het weet. De routepijltjes zijn af en toe moeilijk te zien, je moet goed opletten!
kijk uit in de afdaling na de bosberg, glad en veel stenen...
Van: ronny Ingegeven op: 17-oct-2006 Gereden op: 16-oct-2006
de route gereden is een leuke route redelijk zwaar ook maar de bewijzering laat soms wel wat te wensen over das spijtig. anders was het ideaal!
Van: Geert L Ingegeven op: 24-may-2006 Gereden op: 22-may-2006
Rijders: Frank, Stig, Geert
Verstek: Walter, Yves, Christof

Weersomstandigheden: droog, halfbewolkt
Het parcour lag er redeljk goed bij alhoewel doordat de banden de modder niet altijd konden slikken er 3 valpartijen waren.

KM=33,9 (geen 35)
AV lag laag door heuvelachtig parcours en modder.

Parcours: NUMMER 1 in Vlaanderen dat staat vast. Technisch, afwisselend, snelle afdalingen en goede klims.

Conclusie: Staat een aantal maal op de lijst deze zomer.
Van: Erik WOOD Ingegeven op: 14-apr-2006 Gereden op: 8-apr-2006
ik wou een cominatie doen van de 3 routes maar helaas hopeloos verloren gereden op het einde van de rit 68 km op de teller stik kapot, wel ontzettend mooie omgeving, vroeg mij af of de man van ING goed is aangekomen.
Van: jef bossaert Ingegeven op: 17-nov-2005 Gereden op: 31-oct-2005
het is een mooie en goeie route voor de fyziek.
mijn ketting is wel gebrokken terwijl ik grootte snelheid had en ben onder uit gegaan.
maar 2 weken nadien deed ik de route van 35 km opnieuw
Van: Kiekens Albert Ingegeven op: 2-sep-2005 Gereden op: 28-aug-2005
Ik kwam van richting Ninove via het jaagpad langs de dender , en wist dat ik in de omgeving van de gavers de pijltjes kon vinden.Dit was inderdaad zo , enkele honderden meters na het sas in Idegem thv de gavers zag ik een blauwe pijl , de pijl gaf aan het jaagpad te verlaten wat ik ook deed , doch de miserie begon onmiddellijk , nergens was te bespeuren waar de route heen liep.
Uiteindelijk ben ik in centrum Grimmingen geraakt en ben ik via een fieters in de omgeving van natuurcentrum de helix geraakt , vanhier was de bewegwijzering vrij goed , soms zijn de pijltjes volledig verkleurd en aldus moeilijk zichtbaar.Bij het verlaten van de muur steken we de steenweg over richting bosberg en gaan we onmiddellijk links een kleine weg in doch op het einde van deze weg ( onkerzeelberg) is nergens te vinden waar we naartoe moeten.Ook de rode lus was onvindbaar.
Het overige overgrotedeel van de route is goed aangeduid , en de route is echt de moeite waard doch waarom doet men geen inspanning om enkele nieuwe bordjes te plaatsen?
Van: Dirk Ingegeven op: 11-may-2005 Gereden op: 8-may-2005
Opgelet het off road gedeelte vooraleer men terug op de verharde weg naar de Bosberg komt, is versperd. Eerst is de veldweg omgeploegd over twee landbouwpercelen ( hier is het gewoon rechtdoor ) Nadien is verderrijden onmogelijk wegens versperringen met prikkeldraad. Het probleem werd doorgegeven aan de beambte van de sportraad van Geraardsbergen die het uitzoekt wat er gaande is
Van: Koen Ingegeven op: 4-may-2005 Gereden op: 30-apr-2005
Toffe route maar die bewegwijzering laat ferm de wensen over. Het was vooral gokken op veel plaatsen ofwel zijn de pijltjes onzichtbaar of is de kleur afgegaan door de jaren dat ze daar staan.
De pijltjes zouden toch ook wel eens wat groter kunnen zijn.
We hebben na de bosberg ferm zitten zoeken achter nog een pijltje. Dan zijn we maar richting Waarmaarde gereden en daar richting Geraardsbergen gereden en toen plots was er daar een pijltje. Dus vanaf daar weer op de route gekomen. Op het einde van de dag stonden er 44km op de teller.
Nu hopen dat er nog iets van komt van de opmerkingen die er al geweest zijn op de wegwijzers.
Van: koen Ingegeven op: 19-jul-2004 Gereden op: 18-jul-2004
Soms staan er geen, soms zijn ze bijna onzichtbaar en soms staan ze er wel, maar dan vlak voor het einde van een snelle/technische afdaling waarbij je je volledig moet concentreren op de weg. Als je geluk hebt, zie je nog net een pijltje voorbijzoeven.

Er zouden nummers op de bloso pijltjes moeten staan, zodoende zou het makkelijker zijn om hier correcties aan te brengen of te waarschuwen voor abrupte afslagen aan het einde van afdalingen (waarop ze een patent hebben in G.). Het blijft namelijk een van de betere mtb routes in Vlaanderen. Maar om ze echt te kunnen doen, ga je ze eerst op het gemak moeten verkennen. Je kunt ze pas de tweede keer 'stressloos' rijden. En dan enkel nog indien je de eerste keer aantekeningen gemaakt hebt en je desnoods een poosje gezocht hebt naar een aansluiting (zelf ben ik verschillende keren op goed geluk doorgereden en zag ik een kilometer of zo verder dan toch een pijltje).

Ik weet niet hoe ik in de Gavers geraakt ben, maar het was leuk te weten wat in de commentaar hieronder staat, of ik zou er een poosje in rond gefietst hebben. Idem dito voor de parking. Tip: de markt van Geraardsbergen verlaat je aan de rechterkant. Dat is goed aangeduid. Je moet daarna echter direct links, door een klein steegje.

Ik herinner me verder nog een T op een landpad waar je een blauw (+ geel, niet bloso) pijltje naar links ziet. Je moet echter naar rechts of je gaat daar nog eens passeren. Wellicht werd het bloso pijltje weggenomen door zij die het blauwe pijltje plaatsten.

Op een andere plaats staat er dan wel weer een pijltje, maar je ziet de richting pas wanneer je het bent voorbij gefietst. Die richting is eenvoudigweg rechtdoor en niet linksaf, zoals je zou denken. Daar zou dan weer geen pijltje moeten staan.Van: Gunter DHondt Ingegeven op: 9-may-2004 Gereden op: 9-may-2004
Parcours: positief is dat het steeds klimmen en dalen is en weinig vlak; negatief is dat er teveel asfalt in voorkomt; de off-road stukken bij slecht weer zijn één modderbad tss tractorsporen (we zijn dus beide wel eens op ons donder gegaan); De Muur en de Bosberg maken het wel wat goed

Bewegwijzering: zielig;
- vf de sporthal/vertrekpunt direct geen bordje te vinden (je moet op einde van parking de weg met de blauwe steentjes nemen richting de Dender
- bij het verlaten van het domein De Gavers moet je naar rechts (links kom je op de "oude" rode route)
- in het begin van De Gavers rij je over een asfaltbrug en daarna moet je direct naar rechts (geen bordje te bespeuren)
- ook vele malen in het veld bij een t-splitsing is het steeds gokken (of zo'n 500m verder een bordje proberen te zoeken)
- algemeen was groen beter aangeduid dan de blauwe... totaal 47km (wel 2x De Muur gedaan) ipv 36km

Afspuitstand: niet aanwezig (staat ook zo vermeld in Bloso-brochure) maar toch vind ik het steeds rampzalig dat een sporthal nog geen simpel kraantje ter beschikking wilt stellen

Conclusie: de sportdienst van Geraardsbergen mag toch eens hun routes beginnen onderhouden; de streek is ideaal om een veel mooiere route te maken!
Van: Sebastien Teichmann Ingegeven op: 6-nov-2003 Gereden op: 4-oct-2003
Vandaag de 3 routes gereden, samen met mijn vaste bike-partner en m'n neef (wielrenner). Ik ben afkomstig van Geraardsbergen maar woon nu in Gent. Ik had de route nog nooit gereden omdat ik wist dat ze super slecht afgepijld was. Nu ik op deze site vernam dat het volledig vernieuwd was achte ik het moment aangebroken om de route te rijden.
De zwarte technische route, geen zwarte pijltjes. Je volgt groen tot je links van de kerk klimt, daar kom je op de vesten (kassei) daar moet je rechts naar beneden. Je zal dan op u linkerkant een stijl wegje zien, daar moet je oprijden dan kom je aan dat bosje met het technisch parcour. Daarna keer je terug en pik je terug aan op groen. Het eerste wat me opvalt maar dat had ik al verwacht toen ik kaartje zag. Groen is het zwaarste. Muur en de bosberg van alle mogelijke kanten. Dat is echt wel het beste deel rond de bosberg. Die afdaling na de kassei vanin de ronde van vlaanderen is heel snel 's zomers, maar in de winter kan je bijna niet rijden, 20cm diep in de modder. Die helling-afdaling kende ik al omdat ik met mijn neef al op en rond de bosberg was gaan biken. Conclusie, zeker de moeite waard.
Van: Gino De Wilde Ingegeven op: 18-oct-2003 Gereden op: 13-sep-2003
Wij hebben de route Geraardsbergen en Galmaarden gecombineerd.
Waren beiden enthousiast over het parcours, de bewegwijzering is goed,
Spijtig dat de rode lus opgedoekt is, maar de combinatie met Galmaarden maakt
veel goed.
Gino en Jan
Van: kris Ingegeven op: 7-sep-2003 Gereden op: 7-sep-2003
Vandaag (7/9/2003) voor de eerste keer de route van Geraardsbergen gereden.over de bewegwijzering : als je vlot het bloso principe (als er niks staat,is het rechtdoor) hanteert,is alles goed aangeduid.op de paaltjes met afgebleekte pijltjes zijn overal nieuwe pijltjes bijgeplaatst.
ik las dat de rode route afgeschaft werd,dat had gerust ook met de blauwe route mogen gebeuren.zowat 75 % asfalt/kasseien met voor de rest nauwelijks een uitdaging,goed om wat km's te maken,maar da's ook alles.
de groene route was een heel stuk interessanter,nog altijd redelijk wat asfalt/kasseien maar dan wel incl beklimmingen van de Bosberg & de Muur (helaas niet berijdbaar vandaag vanwege werken,oa een grote graafmachine blokkeerde de hele breedte van de weg) & ook in het veld een paar pittige hellingen,niet superstijl maar wel lang.Nog één opmerking,op het einde van de route is er een afdaling van 10 % over een asfaltweg die midden door een bos(je) loopt.Waarom het parcours niet even verleggen zodat deze afdaling door het bos zelf loopt?
zoals alle parcoursen in oost-vlaanderen die ik al gereden heb,worden alle bossen weer links gelaten (er moeten daar toch ergens bossen te vinden zijn?!?) dus waarom nu ook weer dit stukje overslaan?
Van: Jimmy De Vos Ingegeven op: 1-aug-2003 Gereden op: 1-aug-2003
De MB-route in Geraardsbergen werd op 30 juli 2003 perfect in orde gezet. Afgebleekte, verdwenen en onduidelijke pijlen werden vervangen zodat het parcours momenteel picobello is. Het is een mooi parcours dat zeker niet makkelijk is. De rode route werd afgeschaft. De groene en blauwe route werden licht gewijzigd zodat het totaal aantal kilometer ongeveer 40 is. De aansluiting met het parcours van Galmaarden werd duidelijk aangeduid. Mochten jullie vragen, opmerkingen of suggesties hebben, neem dan contact op met de sportdienst van Geraardsbergen. Veel bike-plezier.
Van: Streets Ingegeven op: 29-jul-2003 Gereden op: 28-jul-2003
28/07/2003: Een spijtige zaak dat het bestuur van Geraardsbergen hier geen werk van maakt, iemand zou daar eens op de tafel mogen gaan kloppen.
Pijltjes wat kost dat nu nog?
Voor de rest een toffe route, zeer heuvelachtig en niet aan te raden na een seriueze trouwfuif.
Maar dankzij de missende pijltjes een iets grotere route bijgedaan, die van galmaarden.
Een probaat katermiddel.

Hup Geraardsbergen Hup
Van: Walter Marcelis Ingegeven op: 31-may-2003 Gereden op: 31-may-2003
De beruchte 'Muur van Geraardsbergen'en de Vlaamse Ardennen stonden eigenlijk al lang op ons verlanglijstje..En gisteren (30/05/2003) is het er van gekomen : we zouden de route van Geraardsbergen koppelen aan die van Galmaarden en aldus tot een 70-tal kilometers komen. De pijltjes-reputatie van vast routes indachtig, had ik de plannetjes via de Bloso-website afgedrukt.

De sportdienst van Geraardsbergen had me telefonisch al ingelicht dat de rode route niet meer onderhouden werd , wat aan de startplaats ook duidelijk aangegeven stond.

Eens ter plaatse kregen we de begeerde trofee, de muur, al na 1 kilometer voorgeschoteld. Lekker fris peddelden we dus lustig naar boven, de door souvenirjagende wielersupporters gemaakte gaten in het wegdek mijdend.
Goeie start dus... en helaas bleef het eigenlijk daarbij. Het parcours heeft verder zo goed als geen enkele uitdaging : heel veel asfalt (ze slagen er daar zelfs in de meest banale singletracks tussen de weilanden te voorzien van een laagje asfalt :-(() en een ronduit slechte uitpijling :ontbrekende, door de zon compleet afgebleekte en overgroeide pijltjes voorzagen ons van meer rustpauzes dan ons lief was.
Dan de bloso-kaartjes maar bovengehaald : maar daarop staat dan weer zo weinig detail dat ze op zo'n moment niet echt bruikbaar zijn. En bovendien klopt de uitgepijlde route niet met de kaart : op een gegeven moment kregen we een rood pijltje van de Galmaarden-route voor ons, terwijl dit volgens de kaartjes helemaal niet kon. Chaos alom dus, en mijn reputatie als kaartlezer werd door mijn maats serieus in twijfel getrokken.

De Galmaarden-route was gelukkig een stuk beter uitgepijld, zodat we eens effe konden doortrekken. Maar ook hier toch ook weer veel te veel asfalt. Vermeldenswaardig is wel het stukje singletrack dat door een overijverige landbouwer mee is op genomen in zijn graanveld. Hierbij dan ook onze excuses voor de omvergereden graanhalmen.. ;-)).

De afgemaalde 70 km en de warmte maakten dat we toch best wel 'voldaan' terug aan de sporthal kwamen. Maar volgende keer toch maar terug naar de Waalse Ardennen.

Van: Bart Ingegeven op: 21-may-2002 Gereden op: 21-may-2002
21/05/2002:<br>
Ik heb gisteren de groene route gedaan. bovenop wat Peter Coning zegt zou ik toch willen bemerken dat de bewegwijzering een zeer positieve verrassing was. geen enkele keer fout gereden en geen enkele keer moeten twijfelen. Stukken beter dus dan de route in destelbergen (bewegwijzering beneden alle pijl)
Van: Peter Coning Ingegeven op: 13-may-2001 Gereden op: 13-may-2001
13/05/2001:
Dit weekend de blauwe- groene route van Geraardsbergen gedaan.

Bewegwijzering: Af en toe opletten maar OK. Prachtig landschap om in te fietsen maar het parcours zelf stelde niet echt veel voor. Zeker 50 % van het traject is op asfalt (je rijdt eigenlijk via asfalt naar steeds kleine rondjes veldwegen). Er is ook zeer weinig variatie. De ondergrond is steeds zeer droog en het merendeel zijn veldweggetjes tussen weilanden (vaak zeer smal). Als er al eens wat modder te bespeuren valt kan je hier zelfs niet trappen aangezien de traktorsporen zo diep zijn en je pedalen tegen de kanten komen vast te zitten. Wat leuk aan deze streek is het feit dat het nooit vlak is maar steeds bergop, bergaf. Ik kan enkel nog maar vergelijken met Herentals en Herselt maar vind deze parcours toch stukken beter/gevarieerder.