KAUFEN SIE JETZT

Transardenaisse

Hebben jullie ook zo genoten van het recente zonovergoten weekend? Na die koude, natte winter eindelijk perfect fietsweer. En wat een toeval, precies dat weekend had ik een trektocht gepland! Vorig jaar las ik in O2 Bikers over de Transardennaise, een pad voor zowel wandelaars als fietsers, dat van La Roche naar Bouillon gaat, een afstand van 160 km. Dat idee liet me niet los, en na flink wat speurwerk had ik alle benodigde informatie: alle (6) uitsneden van de NGI-kaarten met de volledige route en twee B&B-hotelletjes.

Beschreibung

Zaterdagochtend reed ik vanuit Nieuwpoort naar Bouillon (300 km), parkeerde daar mijn auto en fietste met een volle rugzak via de landweggetjes (op basis van de Michelin kaart) naar La Roche (80 km). Een belangrijk detail: ik deed dit op mijn gloednieuwe Cannondale met een CAD3 frame, Headshok Fatty D en volledige XT set-up, wat een fiets!

In La Roche heb ik overnacht en na het ontbijt begon ik rond 9.30 uur aan het eerste deel van de route naar Mirwart. Wat een schitterend pad, vooral met dit weer. Ik nam de tijd om te stoppen en van het landschap te genieten. De route is gemarkeerd met geel-witte tekens (zoals de GR-routes), maar je hebt echt een kaart nodig, omdat de markeringen soms onduidelijk zijn. Na 90 km kwam ik om 18.30 uur aan in een hotel in Mirwart, behoorlijk uitgeput.

De volgende ochtend, na een goed ontbijt, voelde ik me weer opgeladen. Om 9.30 uur begon ik aan het tweede deel van 70 km naar Bouillon. Dit deel was misschien iets minder schilderachtig, maar nog steeds prachtig. Tegen 16.30 uur was ik terug bij mijn auto in Bouillon, moe maar zeer tevreden. Rond 20.00 uur was ik weer in Nieuwpoort.

Wat een geweldig weekend en de perfecte eerste reis voor mijn nieuwe Cannondale!

Voor degenen die het ook willen proberen: om de Transardennaise in twee dagen te fietsen, moet je wel gewend zijn aan lange afstanden. Het pad heeft veel hoogteverschillen en kan op sommige plaatsen ruw zijn. Maar de ervaring is absoluut de moeite waard.